Kuvaus

Like 2007 Pehmeäkantinen

1.painos

Ei merkintöjä

268 sivua

Lehtonen, Jussi ja Hytti, Jukka (toim.)

Liettualainen teatteri on maailmankuulua, ja suomalaisillakin festivaaleilla on nähty liettualaisohjaajien runollisen väkeviä esityksiä. Tyypillisimmillään ne edustavat vahvaa, suurten näkyjen ohjaajanteatteria. Mutta millainen on maan näytelmäkirjallisuuden asema?

Ensimmäinen suomeksi julkaistu liettualaisten nykynäytelmien kokoelma esittelee kolme tämän hetken kiinnostavinta liettualaista näytelmäkirjailijaa ja heidän keskenään hyvin erilaiset teoksensa Jussi Lehtosen nautittavina suomennoksina. Näytelmät tarjoavat tuulahduksen liettualaisen teatterin absurdista ja metaforisesta ominaislaadusta mutta näyttävät myös realistisen perinteen nykymuodon. Näytelmät sopivat erinomaisesti lukudraamoiksi.

Kirjan artikkeleissa kuvataan elämyksellisesti liettualaisen teatterin syntyhistoriaa ja miehitysajan vaikutusta liettualaisen teatterin kieleen sekä uutta perinnettä luovien näytelmäkirjailijoiden työtä. Tässä kirjassa näitä "kerettiläisiä" edustavat Marius Ivaškevicius (Annika), Sigitas Parulskis (Lautturi) ja Daiva Cepauskaite (Pavut).

YLE Radioteatteri on esittänyt Pavut kuunnelmana, rooleissa ovat Saara Pakkasvirta ja Martti Järvinen. Kirjan muita näytelmiä on esitetty lukuteatterina Suomen Kansallisteatterissa ja Q-teatterissa Baltic Circle -festivaalin yhteydessä.

Hakusanoja: Liettua näytelmät

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
Sulkeutuu 94 vrk 22 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 94 vrk 22 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.