Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

MYYN KOLMEN SUKUVAAKUNAN SETIN
- etsaus värein noin 1600- ja 1700-luvuilta (aitoustodistukset on)

Kokoelman siivous jatkuu. Nämä ovat aitoja etsauksia, jotka on painamisen jälkeen käsin maalattu. Kaikille vaakunasivuille on aitoustodistus italialaisesta antiikkisiin dokumentteihin erikoistuneessa liikkeestä Antiqua Trinacria. Todistuksissa mainittu myös alkuperäinen julkaisija (C. Carton ja H. Sawbridge) ja kahdesta ensimmäisestä lisäksi myös vaakunasivun tehnyt taiteilija (F. Chesham). Näin tarkat tiedot ovat luonnollisesti harvinaisia.

Leijonavaakuna kuuluu varmasti kaikille tutulle Lordi Pembroken suvulle. Pembroket ovat tuttuja oikeastaan kaikista Englannin historiaan liittyvistä sarjoista ja elokuvista. Jaarleiksi suku nimettiin legendaarisen Juhana-kuninkaan toimesta jo 1100-luvulla. Sitten vähintään yhtä legendaarinen kuningas Henri XIII antoi suvulle markiisin arvon voidakseen naida Anne Boleynin. Pembroket olivat vuonna 1215 mukana myös allekirjoittamassa historiallista Magna Cartaa, jota voitaneen nimittää Englannin perustuslaiksi. Myös William Shakespeare mainitsee Pembroket eräässä teoksessaan. Suvun motto on "Ung Je Servirai" eli "palvelen vain yhtä". Sivussa on tyypilliseen tapaan pieni leikkausvirhe, joka näkyy kuvissakin, mutta itse vaakunaosa on ehjä. Vain marginaalista ja sen laidalta puuttuu osa. Koko noin 16,5 x 22,5cm. Painettu noin vuonna 1790.

Kahden karhun kannattelema vaakuna kuuluu Rawdonin suvulle. Suku oli alunperin normannisukua ja tunnetaan parhaiten siitä, että ensimmäinen Rawdon Englannin maaperällä johti jousimiesten armeijaa legendaarisessa Hastingsin taistelussa. Siitä tulevat siis myös vaakunan kolme nuolenkärkeä. Suvun motto on "Et Nos Queque Tela Sparsimus" eli "mekin olemme levittäneet nuoliamme". Tässäkin lievä marginaalin leikkausvirhe. Koko noin 13,5 x 22,5cm. Painettu noin vuonna 1790.

Kolmas dokumentti/ vaakunasivu kuuluu Torringtonin varakreivin suvulle. Sukuun kuuluvat sekä Torringtonin, että Byngin varakreivit, laivastoamiraalit, tuomarit, laivaston varainhoitajat, useiden laivojen komentajat, amiraliteetin korkein komentaja ja monta muuta merkittävää henkilöä. Suvun motto on "Tuebor" eli "minä suojelen". Tässä ehjät marginaaliupotteet. Koko noin 11,5 x 18,5cm. Painettu noin 1600-luvulla.

Koko ei ole suuri, mutta nämä ovat todellisia helmiä, jotka toimitan tietysti UV-suojaavassa museokuoressa ja aitoustodistusten kera. Koon vuoksi nämä on myös helppo kehystyttää joko sarjana tai erikseen. Aitoustodistuksissa on myös sivujen julkaisutiedot/ alkuperätiedot mikä on melkoisen poikkeuksellista. Postitustapa turvallisuuden vuoksi vain muovitettuna ja pahvitettuna pakettina).

Leikkausvirheitä lukuunottamatta printit ovat erinomaisessa kunnossa ja antaisivat lisäarvoa kokoelmaa kuin kokoelmaan.

Hinta koko setille vain 290eur tai ensimmäinen hyväksyttävän suuruinen tarjous. Myyjä maksaa postikulut pakettina.

Hakusanat:
Vaakuna, etsaus, keskiaika, keskiaikainen, vedos, etsaus, komentaja, amiraali, laivastoamiraali, varakreivi, aatelinen, tuomari, normanni, jousimies, aitoustodistus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


190 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 20.4.2024 22:59
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.