Kuvaus

KOMEDIAKLASSIKOT AKU KORHONEN

4 DVD

SISÄLTÄÄ ELOKUVAT:

LAPATOSSU

SÄRKELÄ ITTE

TAKKI JA LIIVIT POIS!

TULITIKKUJA LAINAAMASSA

AKU KORHONEN TULI TUNNETUKSI KOKO SUOMEN SUURENA LEIKINLASKIJANA LAPATOSSUNA. TÄHÄN KOKOELMAAN ON KERÄTTY AKUN HAUSKIMPIA KOMEDIAKLASSIKOITA!

LAPATOSSU--

AIKOINAAN RAUTATEITÄ RAKENTAESSA MUUAN TYÖMIES ( AKU KORHONEN) NIMELTÄÄN, TULI KUULUISAKSI SANGEN KEKSELIÄÄNÄ LAISKAJAAKKONA, JOKA OSASI KÄYTTÄÄ TILANTEITA HYVÄKSEEN RASITTAMATTA LIIAN PYÖREÄÄ OLEMUSTAAN. LAPATOSSUN TOMPPELI AISAPARI VINSKI OLI PESSIMISTI JA PERUSTYÖMIES, JOTA OLI HUIJATTU KUN ÄLYNLAHJOJA JAETTIIN. RADAN RAKENNUS KESKEYTYY, KUN TULLAAN ERÄÄN KARTANON KOHDALLE. LUJATAHTOISELTA EMÄNNÄLTÄ ( SIIRI ANGERKOSKI) EI NIIN VAIN HERUNUTKAAN RADANAKENNUSLUPAA MAITTENSA POIKKI. MUTTA LAPATOSSU EHTII JUURI PARAHIKSI JÄTIIN.

NÄYTTELIJÄT: AKU KORHONEN, KAARLO KARTIO, LAILA RIHE, EINO KAIPAINEN, SIIRI ANGERKOSKI, JORMA NORTIMO, IDA SALMI, YRJÖ TUOMINEN, UUNO MONTONEN JA KAARLO ANGERKOSKI.

VALMISTUSVUOSI 1937

KESTO 1H 17MIN

TULITIKKUJA LAINAAMASSA--

EIPÄ TIENNYT PIENTALOLLISEN EMÄNTÄ ANNA-LIISA MITÄ TEKI, KUN LÄHETTI UKKONSA ANTIN ( AKU KORHONEN) TULITIKKUJA LAINAAMAAN. KÄVI NÄET NIIN , ETTÄ ANTTI KOHTASI MAANTIELLÄ JUSSI VATASEN ( UUNO LAAKSO), JOKA PYYSI HÄNTÄ MUKAANSA PUHEMIEHEKSI KOSIOMATKALLE. VIINAN VOIMALLA SIITÄ TULIKIN SELLAINEN REISSU, ETTÄ POIS TIELTÄ! POSSUJAHDIN PÄÄTTEEKSI  PARIVALJAKKO PÄÄTTYY RAASTUPAAN SYYTETTYNÄ HEVOSVARKAUDESTA. JUSSIN PELASTAA KAISU ( SIIRI ANGERKOSKI), JOKA ON JO KAUAN KATSELLUT MIESTÄ SILLÄ SILMÄLLÄ. MUTTA MITEN MAHTAA ANTIN KOTIINPALUU ONNISTUA?

NÄYTTELIJÄT:  AKU KORHONEN, UUNO LAAKSO, ESTER TOIVONEN, SIIRI ANGERKOSKI, AINO HAVERINEN, JOEL RINNE, KAARLO KARTIO, KAARLO ANGERKOSKI, YRJÖ TUOMINEN, UUNO MONTONEN JA JORMA NORTIMO.

VALMISTUSVUOSI 1938

KESTO 1H 12MIN

TAKKI JA LIIVIT POIS!--

ILONA SEURUSTELEE NÄYTTELIJÄ AARNE UUSITALON KANSSA JA HAAVEILEE ITSEKIN TEATTEIURASTA. TYTÖN ISÄ,  KIRURGIANPROFESSORI VARTIO ( AKU KORHONEN) ON JYRKÄSTI ERI MIELTÄ, VAIKKA HÄN ON ITSEKIN KIRJOITTANUT NUORUUDESSAAN ERÄÄN NÄYTELMÄN. KUN ILONA LÖYTÄÄ NÄYTELMÄN ULLAKOLTA, HÄN LÄHETTÄÄ SEN TEATTERINJOHTAJA KUKKAKEDOLLE. VARTON YRITTÄESSÄ VAROITTAA KUKKAKETOA TYTTÄRENSÄ SUUNNITELMISTA, HÄNTÄ LUULLAAN TEATTERIN UUDEKSI KOOMIKOKSI.

MENESTYSELOKUVA PERUSTUU AGAPETUKSEN NÄYTELMÄÄN.

NÄYTTELIJÄT: AKU KORHONEN, SIRKKA SIPILÄ, UNTO SALMINEN, KAISU LEPPÄNEN, KAARLO ANGERKOSKI, TOPPO ELONPERÄ, KAARLO KARTIO, UUTO MONTONEN, HANNES HAKO JA KAUKO KÄYHKÖ.

VALMISTUSVUOSI 1939

KESTO 1H 16MIN

SÄRKELÄ ITTE--

ITTE JA LAPATOSSU LOISTO VIREESSÄ, PARHAIMMILLAAN JA PARHAIMMISSA OSISSA!

ITSEPÄINEN JA TURHAMAINEN RUUKINPATRUUNA SÄRKELÄ ( UUNO LAAKSO) ON NIIN TÄYNNÄ  " ITTEÄÄN", ETTÄ ON OIKEASTAAN SOKEA KAIKELLE MUULLE. PAIKKAKUNNAN MERKITTÄVIN NAPPIHERRA FALLSTEN ÄRSYTTÄÄ KUITENKIN PATRUUNAA ENEMMÄN KUIN MIKÄÄN MUU. KAIKEN KUKKURAKSI PATRUUNAN OMA TYTÄR ON RAKASTATUNUT FALLSTENIN POIKAAN.

KAIKEN HÄSSÄKÄN KESKELLÄ SAAPUU EVÄSKOREINEEN MAALAISUKKO HEROJA ) AKU KORHONEN) PERIMÄÄN SAATAVIAAN  EIKÄ HÄN TIETENKÄÄN SUOSTU POISTUMAAN ENNEN KUIN KOKO VELKA ON MAKSETTU PENNILLEEN...

NÄYTTELIJÄT: UUNO LAAKSO, AKU KORHONEN, HILLEVI LAGERSTAM, AINO LOHIKOSKI, SIIRI ANGERKOSKI, KYLLIKKI VÄRE ARVO LEHESMAA, JALMARI RINNE, ARTTURI LAAKSO, EKKE HÄMÄLÄINEN JA IDA SALMI.

VALMISTUSVUOSI 1947

KESTO 1H 25MIN

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

8,95 €
Sulkeutuu 59 vrk 10 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8,95 € Sulkeutuu 59 vrk 10 h 5 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.