Kuvaus

Myynnissä neljä kotimaisen elokuvan merkkipaalua DVD-levyillä:

  • Tuntematon sotilas (ohj. Edvin Laine)
  • Tuntematon sotilas (ohj. Rauni Molberg)
  • Talvisota
  • Kahdeksan surmanluotia (avaamaton tupla-DVD)


Tuntematon sotilas (1955)

Sotaklassikko vuodelta 1955. Ohjaus Edvin Laine, pääosissa Kosti Klemelä ja Heikki Savolainen.

Kesä 1941. Itä-suomalaisen varuskunnan konekiväärikomppania saa käskyn luovuttaa ylimääräiset varusteet. Komppania siirretään rajan pintaan. Seuraavana aamuna miehet heräävät tykkien jylinään - sota on alkanut.

Suomalaiset joukot hyökkäävät ja etenevät nopeasti rajan yli. Joukkueen hermoilevat ensikertalaiset saavat tulikasteensa. Miehet tulevat tutuiksi kuoleman ja sodan armottoman arjen kanssa. Vähälukuisina ja huonosti varustettuina he taistelevat ylivoimaista vihollista vastaan. Sankaritekojen ja -vainajien lista on loputon.


Tuntematon sotilas (1985)

Sotaelokuva vuodelta 1985. Ohjaus Rauni Mollberg, pääosissa Risto Tuorila ja Pirkka Pekka Petelius.
 
Välirauhan aikana itäsuomalaisen korpivaruskunnan konekiväärikomppaniassa tehdään lääkärintarkastus ja harjoitellaan tulevia taisteluita varten. Kesäkuussa tulee lähtökäsky kohti tuntematonta ja komppania kuljetetaan itärajalle. Upseerit kuuntelevat vakavina radiosta ministerin puhetta lopullisesta voitosta ja vallatussa Petroskoissa on jo aloitettu suomalaisten voitonjuhlat. Kesällä 1944 alkaa Neuvostoliiton suurhyökkäys ja suomalaisten joukkojen perääntyminen.


Talvisota

Sotaelokuva vuodelta 1989. Ohjaus Pekka Parikka, pääosissa Taneli Mäkelä ja Vesa Vierikko.

Talvisota on lapualaisen jalkaväkirykmenti ja sotamies Martti Hakalan (Taneli Mäkelä) sankaritarina. Se on armottoman realistinen kuvaus lakeuden miesten taistelusta Taipaleenjoella monikymmenkertaista vihollista vastaan.


Kahdeksan surmanluotia

Uusi ja vielä muoveissa oleva tupla-DVD
Riipaiseva TV-elokuva perustuu Pihtiputaalla vuonna 1969 tapahtuneeseen surmatekoon. Mies ampui kotinsa ikkunasta neljä häntä pidättämään tullutta poliisia. Mitä oli tapahtunut sitä ennen?
Kahdeksan surmanluotia on Mikko Niskasen ohjaama ja käsikirjoittama suomalaisen miehen tragedia. Pasin rutiköyhä perhe elää kituuttaa pienviljelyspalstalla. Töitä ei ole, välit vaimoon kiristyvät ja terveys reistailee. Yhteiskuntakin tuntuu vähät välittävän. Häpeä jatkuvista vastoinkäymisistä, alkoholismi ja turhautuneisuus ajavat miehen ahtaan paikan eteen. Eräänä päivänä humalainen Pasi ajaa perheensä lumihankeen, ja ahdistus johtaa järkyttävään murhenäytelmään.

 

Katso myös muut kohteeni. Yhdistelen postikuluja mahdollisuuksien mukaan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 13 vrk 21 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15 € Sulkeutuu 13 vrk 21 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.