Kuvaus

Sodanjälkeinen Eurooppa ja Kansainliitto
K.R. Brotherus

ALKULAUSE.

Tämä teos on, syntynyt luentojen perustuksella, joita olen pitänyt ensin Jyväskylän kesäyliopistossa v. 1927 sekä sen jälkeen laajennettuina Helsingin yliopistossa.

Sen tarkoituksena ei ole ollut kuvata eri Euroopan valtioiden sisällistä kehitystä sodan jälkeen, niin mullistava ja mielenkiintoinen kuin tämä monen valtion kohdalta onkin ollut, vaan ainoastaan kansainvälisiä suhteita. Sisä- ja ulkopoliittiset kysymykset ovat tosin joskus hyvinkin läheisessä yhteydessä toistensa kanssa, ja mikäli näin on asian laita, en tietysti ole voinut välttyä koskettelemasta myöskin edellisiä, varsinkin n. s. kansallisuuskysymyksiä, joilla meidän päivinämme on niin huomattava osa kansainvälisessäkin elämässä. Mutta varsinaisen aineeni rajoittaminen nimenomaan jälkimmäisiin on joka tapauksessa puolustettavissa sillä, että jokaisen valtion kansainvälinen asema on sellaisten tekijäin vaikutuksen alainen, jotka eivät väliuömästi ole riippuvaisia sen omassa elämässä kulloinkin etualalla päiväjärjestyksessä olevisia kysymyksistä. En tietysti voi kieltää, että sisälliset muutokset, kuten esim. hallitusvaihdokset, voivat vaikuttaa myöskin asianomaisten maiden ulkopolitiikkaan ja että tämä monasti huomattavalla tavalla on tapahtunut sodanjälkeisessäkin Euroopassa. Mutta jokainen hallitus on jokaisessa valtiossa kuitenkin suurin piirtein katsoen sidottu välttämättömyyksiin, joita se ei itse vapaasti pysty hallitsemaan. Parhaimmallakaan tahdolla se ei niistä voi vapautua. Juuri näiden enemmän taikka

vähemmän pysyväin tekijäin etsiminen ja selvittäminen, sellaisina miksi olen ne itse ymmärtänyt, on ollut tämän teoksen varsinaisena tarkoituksena. Olen tällöin koettanut pukea esitykseni niin yleistajuiseen muotoon kuin mahdollista, jotta teoksesta voisi olla jotakin hyötyä sekä opiskelijoille yliopistossa että valtiollisia kysymyksiä harrastaville laajemmillekin piireille.

Helsingissä, tammikuussa 1930.
K. R. Brotherus.

1. painos, 1930
Sidottu, kuvakansi.

Kansissa pientä ajan patinaa, sisältä erittäin siisti ja hyväkuntoinen kirja.

Nouto tai pk:t (7e) ostajalle.
Samoilla postikuluilla menee useampikin kirja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 88 vrk 21 h 53 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

30 € Sulkeutuu 88 vrk 21 h 53 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.