Kuvaus

Kristina Carlson: WILLIAM N. PÄIVÄKIRJA. 2011 Otava (kolmas painos). 159-sivuinen sidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, muuten ehjässä kansipaperissa pieni hankauma (ks. kuva), ei merkintöjä.

William N. päiväkirja (2011) on palkitun kirjailijan tiheätunnelmainen kuvaus omalaatuisesta suomalaisesta tiedemiehestä 1890-luvun Pariisissa. William Nylander (1822 – 1899) oli suomalaisen kasvitieteen uranuurtajia ja kansainvälisesti merkittävä jäkälätutkija. Hänen keräämänsä yli 50 000 näytettä käsittävä kokoelma on edelleen käytössä. Kristina Carlsonin teoksessa William Nylanderin saavutukset, asuinolosuhteet, ystävyyssuhteet ja ympäröivän maailman tapahtumat ovat totta, mutta päiväkirja itsessään on fiktiota: Nylander ei tiettävästi koskaan kirjoittanut päiväkirjaa.

”Minä olen perin ikävä ihminen jopa omaksi seurakseni. Minun elämääni hallitsevat a) vastahanka b) riita c) kiukku d) epäluulo. Kukaan ei rakasta minua, mutta enhän minäkään rakasta ketään.”

”3.10.1898 Veljeni Fredrik toisteli aikanaan sanontaa: ei haittaa vaikka olisit väärässä, kunhan pysyt sitkeästi kannassasi, koska silloin saatat tietyllä hetkellä olla oikeassa kuten pysähtynyt kaappikello, joka kaksi kertaa vuorokaudessa näyttää oikean ajan.”

Kristina Carlson (s. 1949 Helsinki) työskenteli toimittajana vuoteen 1996, jolloin jäi vapaaksi kirjailijaksi. Esikoisteos on runokokoelma Hämärän valo (1986). Romaani Maan ääreen (1999), joka sai Finlandia-palkinnon, on käännetty saksaksi (Ins Land am Ender der Welt 2000). Romaani Herra Darwinin puutarhuri (2009) toi tekijälle kirjallisuuden valtionpalkinnon ja Kiitos kirjasta -mitalin, se oli myös Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokas 2011. Teos on käännetty tšekiksi (Zahradník pana Darwina 2011) ja viroksi (Härra Darwini aednik 2012). Kristina Carlsonin kolmas romaani on William N. päiväkirja (2011). Kristina Carlson on julkaissut Anni-nuortenkirjasarjaa kirjailijanimellä Mari Lampinen (12 osaa 1996-99).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 53 vrk 7 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 53 vrk 7 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.