Kuvaus

Hyväkuntoiset

Elokuvat:

DANCER IN THE DARK
Lars von Trierin ohjaama kaunis draama, jossa Björk esittää huono-onnista äitiä, joka raataa maaseudulla sijaitsevassa tehtaassa voidakseen rahoittaa poikansa silmäleikkauksen. 

DEAR WENDY
Nuori Dick asuu rutiköyhässä amerikkalaisessa kaivoskaupungissa. Eräänä päivänä hän sattuu löytämään hienon pistoolin. Aseen löytäminen saa nuorukaisen uskomaan uusiin mahdollisuuksiin ja hän perustaa oman kerhon samanhenkisille nuorille. Klubin nimeksi tulee The Dandies ja siihen liittyy yhteiskunnan marginaaliin ajautuneita hylkiöitä, joiden erikoisessa ideologiassa yhdistyvät aseet ja pasifismi.
Veljeskunnan tärkein sääntö on, että aseita ei saa koskaan käyttää toisia ihmisiä vastaan, eikä niillä saa uhata ketään. Mutta sitten kerholaiset ajautuvat tukalaan tulikokeeseen ja saavat kovan opetuksen: säännöt on tehty rikottaviksi.

MELANCHOLIA (blu-ray versio)
Melancholia lähestyy Maapalloa.
Pahaa-aavistamattomat Justine ja Michael menevät naimisiin, ja mahtipontiset häät pidetään Justinen sisarpuolen Clairen ja tämän rikkaan miehen Johnin suuressa talossa maaseudulla, eikä ylellisten hääjuhlien järjestämisessä ole kitsasteltu.
Kun Melancholia pääsee lähemmäs Maata, sen monet normaalit fysikaaliset lait katoavat. Pieni perhe katsoo pelonsekaisella ihastuksella, kun valtava planeetta kulkee heidän oman planeettansa ohi. Pian jättiplaneetta kuitenkin kääntyy ja tulee tällä kertaa suoraan Maata kohti.
Lars von Trier on luonut Melancholialla eeppisen mestariteoksen, joka sai valtavat suosionosoitukset Cannesin elokuvajuhlilla. Maailmanloppua ei ole koskaan kuvattu näin hiuksia nostattavan kauniilla tavalla.

DOGVILLE
Kaunis Grace (NICOLE KIDMAN) pakenee gangstereita ja päätyy pieneen, erityksissä olevaan Dogvillen kylään. Grace etsii turvaa kyläläisiltä ja paikallisten asukkaiden puhemies Tom rohkaisee ihmisiä avaamaan kotinsa ja sydämensä muukalaiselle ja auttamaan tämän piilottamisessa. Turvapaikan vastineeksi Gracelta vaaditaan työpanosta kyläyhteisön hyväksi. Mutta kun takaa-ajajat käynnistävät etsintänsä toden teolla, Dogvillen asukkaat päättävät muuttaa sopimusta: Grace saa luvan maksaa uusille suojelusenkeleilleen - kalleimman kautta.

BREAKING THE WAVES ( kahden dvd-levyn erikoisjulkaisu )
1970-luvun alkupuolella nuori, naiivi tyttö nimeltä Bess elää pienessä kyläyhteisössä Skotlannin luoteisrannikolla. Bess rakastuu öljylautalla työskentelevään Janiin, joka on maailmaa nähnyt mies. Paikallisten asukkaiden vastustuksesta huolimatta he menevät naimisiin. Jan palaa öljylautalleen ja Bess jää laskemaan päiviä hänen kotiinpaluuseensa varmana siitä, että heidän rakkaudellaan on Taivaan siunaus - Bess uskoo myös vakaasti, että hän pystyy viestimään Jumalan kanssa mielensä voimalla. Kun Jan halvaantuu traagisen onnettomuuden seurauksena, mies on huolissaan siitä, että Bess eristäytyy muusta elämästä hänen takiaan. Jan tietää olevansa sairasvuoteeseen sidottu kenties loppuiäkseen ja hän päättää vakuuttaa Bessin siitä, että vaimo voi auttaa miestään toipumaan ottamalla itselleen rakastajan ja kertomalla aktien salat Janille.

ANTICHRIST
Mies ja nainen menettävät pienen poikansa, mikä aiheuttaa naiselle suunnatonta paniikkia ja tuskaa. Hänen miehensä on terapeutti, jonka ei kuuluisi hoitaa läheisiään eettisten sääntöjen mukaan. Silti he yrittävät selättää naisen ahdistusta sillä paikalla, jossa hänen tuskansa on kovimmillaan: Eedenissä, hylätyssä mökissä keskellä metsää. Terapeuttisesta taistelusta tulee sukupuolten välinen sota. Naisen demonit siirtyvät mieheenkin, ja edes mies ei välty luonnon armottomalta ja synnynnäiseltä pahuudelta. Luonnon raakuus ottaa vallan, ja miehen järki ja rauhallisuus katoavat. Naisen pahuus villiintyy. Antichrist on Lars von Trierin sukellus kauhuelokuvien maailmaan.

MANDERLAY
Trierin Amerikka-trilogian ensimmäisen osan, Dogvillen, jälkeen Trier on poiminut Amerikan historiasta lähempään tarkasteluun mustan väestön epäoikeudenmukaisen kohtelun. Vuoteen 1933 sijoittuva, kahdeksaan lukuun jaettu Manderlay jatkaa suoraan siitä, mihin Dogville jäi.
Tällä kertaa Bryce Dallas Howardin esittämä Grace päätyy isänsä (James Caanin kenkiin astuva Willem Dafoe) matkassa alabamalaisen plantaasin porteille, joista säntää ulos kirkuva mustaihoinen nainen, joka rukoilee muukalaisia pysäyttämään sisällä tapahtuvan ruoskinnan. Paljastuu, että Manderlayn plantaasilla orjuus ei ole lakannut sisällissodan jälkeenkään.
Grace tietysti raivostuu ja isänsä gangstereiden avulla ottaa tilan haltuunsa, vapauttaen orjat ja pakottaen entiset tilanomistajat rankkoihin fyysisiin töihin. Plantaasin emäntä kuolee juuri sopivasti, mutta hänen patjansa alta löytyy tulenarka kirja, jossa listataan tilan epäinhimilliset säännöt.

NYMPHOMANIAC (The Director's Cut) 
Ei Suomi-tekstejä
Leikkamaton versio
Kesto 311 min.
Nymphomaniac on villin runollinen tarina naisen matkasta syntymästä 50 vuoden ikään. Kertojana on päähenkilön Joe (Charlotte Gainsbourg), joka on diagnosoinut itsensä nymfomaaniksi.
Eräänä kylmäänä talvi-iltana vanhempi hurmaava poikamies Seligman (Stellan Skarsgård) löytää Joen pahasti piestynä kujalta. Seligman vie Joen kotiinsa, hoitaa tämän haavoja ja kyselee tämän elämästä.
Seligman kuuntelee tarkkaan, kun Joe seuraavan 8 luvun aikana kertoo rönsyilevän ja monimuotoisen elämänsä tarinan, josta ei kohtaamisia ja sattumuksia puutu.

EUROPE TRILOGY ( 4 X dvd )
  - Element Of Crime
Trilogian ensimmäinen osa, Element of Crime (1984), kertoo tarinan etsivä Fisheristä (Michael Elphic), joka on viettänyt kolmetoista vuotta Kairossa kengät ja housunlahkeet hiekkaa täynnä.
Fisher vaipuu hypnoosiin palatakseen mielessään takaisin kotimaahansa Tanskaan. Hypnoosin myötä vaivutaan synkkään, unenomaiseen maailmaan, jossa film noir -perinteet sekoittuvat hienosti mysteeriin mukaan.
- Epidemic
Trilogian keskimmäinen osa, Epidemic (1987), kertoo samanaikaisesti kahta eri tarinaa. Toinen kertoo kahdesta käsikirjoittajakaveruksesta, joita esittävät von Trier itse ja Niels Vørsel. Toinen tarina kertoo poikien käsikirjoituksen mukaista tarinaa.
  - Europa
Trilogian päättävä osa, Europa (1991). Toinen maailmansota on ohi. Saksalaissyntyinen Leo Kessler palaa Amerikasta vanhaan kotimaahansa auttamaan Saksan uudelleenrakentamisessa. Pinnan alla kytee. Virallinen valta on miehityisjoukoilla, mutta maanalaiset natsiryhmät ovat iskuvalmiina. Leo pääsee junailijaharjoittelijaksi ja tutustuu Katharine Hartmanniin, jonka suku on rautateiden johdossa. Rakkaus Katharineen saa Leon täyttämään kaikki naisen toiveet kunnes hänelle selviää, että USA:n armeija etsii Katharinea...
  - Added Value
Ekstramateriaali levy

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 94 vrk 17 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

99 € Sulkeutuu 94 vrk 17 h 43 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.