Kuvaus

hyväkuntoinen paketti

Kaikki elokuvat ei kuvissa

Joissakin levyissä voi olla kevyttä pintanaarmua

Cinema Mondon loistavia elokuvia ( ei mitään massatuotantoa )

Monta Hayao Miyazaki - animaatio elokuvaa

Elokuvat :

SYDÄMEN KUISKAUS
Sydämen kuiskaus kertoo yläasteikäisestä Shizukusta, joka rakastaa lukemista. Tutkiessaan kirjastosta lainaamiensa kirjojen lainauskortteja hän huomaa, että joku Seiji Amazawa on lukenut kaikki hänen lainaamansa kirjat ennen häntä. Eräänä päivänä Shizuku lähtee seuraamaan salaperäistä kissaa, joka johdattaa hänet ystävällisen puusepän verstaaseen. Samaan aikaan Shizuku tuntuu törmäävän kaikkialla hieman ärsyttävään vieraaseen poikaan, joka myöhemmin paljastuu Seiji Amasawaksi.
 
KESÄHETKET
Kesähetket vie katsojan aluksi Pariisin laitamilla sijaitsevaan kartanoon, jonka salit ja seinät pursuilevat ällistyttäviä taideaarteita. Perhe on kokoontunut Helenen (Edith Scob) 75-vuotispäiville. Paikalla ovat Helenen pojat perheineen.
Piinkova liikemies Jeremie (Jeremie Jenner) viettää suurimman osan ajastaan lentokoneessa. Tytär Adrienne (Juliette Binochet) on perheen kapinallinen, New Yorkissa vaikuttava designeri.Perheen kivijalka Frederic (Charles Berling) on ainoa, joka voisi ehkä pitää huolta suvun taideaarteista, kun hiekka käy vähiin Helenen tiimalasissa. Tunteiden virrat pääsevät valloilleen, kun sisarusten pitäisi Helenen kuoleman jälkeen päättää mitä suvun taideaarteiden kanssa tehdään. Perinteen, sivistyksen ja kulttuurin painoarvo on vähintään häilyvä, kun uusien sukupolvien motiiveja mitataan. Yhden veljeksen ura vetää Kiinaan, sisko aikoo avioitua jenkkipoikaystävänsä kanssa ja asettua Amerikkaan

SHAME
Newyorkilainen Brandon (Michael Fassbender) kavahtaa läheisyyttä suhteessaan naisiin ja antaa pakonomaisen seksiaddiktion tyydyttää tarpeensa. Kun oikukas pikkusisko (Carey Mulligan) muuttaa yllättäen hänen asuntoonsa, tulvivat tuskaisat muistot mieleen ja Brandonin sisäänpäin kääntynyt elämä suistuu raiteiltaan.

NYTPÄ TAHDON OLLA MÄ
Nytpä tahdon olla mä on hellyttävä, hauska ja koskettava kuvaus ranskalaisesta kyläkoulusta, sen eläkeiän kynnyksellä olevasta opettajasta ja pienistä oppilaista.
Huimat ekstrat vievät katsojan elokuvan lasten mukana Cannesin festivaaleille, punaisen maton gaalaparaatiin, maailman medioiden valtakeilaan - ja uimarannalle. Ohjaajan haastattelussa Nicolas Philibert valottaa lasten kuvaamisen erityislaatuisia vaatimuksia, kertoo taustoja elokuvan kohokohdille ja korostaa sekä elokuvanteon, että tämän elokuvan aiheena olevan oppimisen olevan vuorovaikutusta joka vaatii paljon - mutta antaa vielä enemmän.

SEX IS COMEDY
Sex is Comedy raottaa elokuvan tekemisen ylle luotua salamyhkäisyyden verhoa ja paljastaa millaista seksikohtausten teko on käytännössä. Romance-elokuvassa taidokkaasti käytetty tekopenis pääsee varastamaan pari kohtausta, kun eroottisen elokuvan kuvausryhmä käy keskinäistä nuorallatanssia...

ROMANCE X
Romance on muutaman vuoden takainen kohuelokuva, jossa naisen seksuaalisuutta käsitellään harvinaisen avoimesti ja täysin häpeilemättömästi. Miespääosassa nähdään italialainen pornotähti Rocco Sifredi ja naispääosassa Suomessakin vieraillut Caroline Ducey.

THE COVE - Planeettamme Maa
Vedenalaiset kuvat sukeltajasta valaiden kanssa saavat kauneudellaan sydämen pakahtumaan. Uskomattomat paljastukset delfiiniteollisuuden käytännöistä puskevat raivon pintaan. The Cove saattaa julkisuuteen japanilaisen pikkukaupungin liepeille piilotetun delfiiniteurastamon keskiaikaiset menetelmät. Merenpohjaan ja viidakkoon kätketyt digikamerat ja -mikrofonit tallentavat kiistatonta todistusaineistoa.
Kautta maailman puheenaiheeksi noussut The Cove etenee trillerin vauhdilla. Ohjaaja Louie Psihoyos, entinen National Geographicin valokuvaaja ja itsekin sukeltaja, pestasi kuvausryhmään dokumenttimaailman ässien lisäksi maailmanmestarisukeltajia ja stuntmiehiä. George Lucasin tehostepajan velhot rakensivat naamioituja kuvausvälineitä. Tekninen arsenaali sisälsi armeijan käyttämiä infrapunakameroita ja muuta äärimmäistä. "Me yritimme aluksi tehdä kaiken laillisesti", julistaa Psihoyos mutta ei tunnu kovin
katuvaiselta. Päämäärä pyhittää keinot.

MY BLUEBERRY NIGHTS
Romahtaneen romanssin ruhjoma Elizabeth (Norah Jones) lähtee etsimään itseään parantaakseen särkyneen sydämensä. Haikea mietiskely yökahvilan pitäjän (Jude Law) kanssa muodostuu ponnahduslaudaksi pitkälle matkalle. Tunnehaavojen hiljaa parantuessa hän kohtaa erilaisia ihmisiä. Näistä kohtaamisista kasvaa uusia ja odottamattomia vaiheita hänen elämäänsä. Yksinäisen uhkapelurin (Natalie Portman) silkkaan tuuriin pohjaava, epätoivoinen ehdotus auttaa Elizabethia muokkaamaan maailmankuvaansa, ihmissuhteitaan ja lopulta myös omaa identiteettiään. Hiljalleen hän päästää irti menneisyydestään ja löytää uuden suunnan elämälleen - ja tunteilleen.

MULHOLLAND DRIVE
Mulholland Drive - DVD Mulholland Drivella mikään ei oikeasti ole niin kuin päällepäin näyttää... Tämän monitasoisen jännitystarinan tapahtumat sijoittuvat vastakohtien Los Angelesiin, viattomuuden ja korruption, rakkauden ja yksinäisyyden, kauneuden ja turmeltuneisuuden kaupunkiin. Tapahtumien keskiössä on salaperäinen tumma nainen Rita, joka on menettää muistinsa auto-onnettomuudessa ja harhailtuaan pökerryksissä Los Angelesin kaduilla hakee vihdoin turvapaikkaa eräästä asunnosta. Siellä hän kohtaa näyttelijän urasta haaveilevan Bettyn, joka auttaa Ritaa selvittelemään menneisyyttään. Tapahtumiin liittyy myös temperamenttinen elokuvaohjaaja, salaperäinen korulipas sekä unenomainen yökerho...

CAPRICCIOSA
Malmon lähiössä vanhempiensa ja kahden sisaruksensa Johannan ja Oliverin kanssa onnellista perhe-elämää viettävä Henrik on 17 ja ammattilaisura jalkapallon parissa näyttää mahdolliselta.
Syöpä vie äidin ja perhe joutuu tuuliajolle. Faija ei kestä surua, pettää lastensa luottamuksen ja parkkeeraa itsensä puiston penkille pullo kainalossa. Lapset joutuvat pärjäämään keskenään. Salailemaan vanhempien puuttumisen sossun virkailijoilta -- rajun vesisodan lomassa. Sitten ovikello soi ja Elvira astuu kolmen sisaruksen elämään. Henrikille se on rakkautta ensi silmäyksellä.

KUN SILMÄNI MÄ AUKI SAAN
Milanolainen Soldini on tehnyt vakaata jälkeä eurooppalaisten ihmissuhde-elokuvien parissa ja aina ihmisen kokoisilla pelisäännöillä. Annaa esittävän Rohrwacherin häikäisevä roolisuoritus on Soldinin seitsemännen elokuvan kantava voima. Siskon vauva laukaisee melkein vakiintuneen naisen sydämessä juuri ne vaistot, joita on turha yrittää kätkeä.
Vahvojen näyttelijöiden kanssa pelaavaa Soldinia voisi kutsua Milanon Mike Leighiksi. Annan hapokas täti (Gisella Burinato) on hyvä esimerkki siitä miten vähillä hetkillä voi tehdä keskeisen roolihahmon. Ihmiset ja miljööt ovat uskottavia. Ramiro Civitan intensiivinen kamera tulee iholle. Rohrwacherin ja Favinon välinen sensuelli kemia toimii. Varastetut hetket tunkkaisissa hotelleissa eivät pian enää riitä Annalle. Mutta mitä silloin pitäisi tehdä kun kahden ihmisen tunteet satuttavat muita läheisiä?

VALHE
Tammikuun 9. päivänä vuonna 1993 Jean Claude Romand tappoi vaimonsa, lapsensa ja vanhempansa ja yritti sitten tappaa itsensä siinä onnistumatta. Tutkimuksissa huomattiin, ettei mies ollut pidetty perheenisä ja arvostettu, YK:n tehtävissä työskentelevä lääkäri kuten kaikki luulivat. Hän oli valehdellut koko elämänsä 18 vuoden ajan, ilman mitään järjellistä syytä. Mielipuolinen julkisivu alkoi rakoilla eikä Romand keksinyt mitää muuta pakokeinoa kuin lähimpiensä surmaaminen.

NUORI ADAM
Joe ajelehtii jokilaivan apumiehen hommiin paetessaan päätynyttä suhdetta. Mutta jokilaivalla voi paeta vain kanavan rantojen rajoissa. Laivan omistavan pariskunnan aviovuode on kylmä. Joe kääntää pakonsa sisäänpäin ja upottaa vailla suunta olevan peräsimensä Ellan syliin. Miestään halveksiva Ella käyttää Joea oman tyytymättömyytensä hukuttamiseen.
Nuori Adam on raivoisien näyttelijäsuoritusten elokuva. McGregor tekee Joen osassa särmikkään ajelehtijan muotokuvan, eikä ujostele intiimejä paikkojaan kameran edessä. Emily Mortimer on Joen entinen nainen Cathy, joka joutuu hätkähdyttävällä tavalla kiisselin väärinkäytön uhriksi. Ehkä kaikkein voimakkaammin kankaalla hehkuu Tilda Swintonin Ella.

AMELIE
Amélie eli ylisuojatun lapsuuden. Äidin kuoltua merkillisessä onnettomuudessa lääkäri-isä piti hänet turvassa maailman pahuudelta. Pieni tyttö kaipasi hellyyttä, mutta isän ainoa kosketus tapahtui kuukausittaisen lääkärintarkastuksen yhteydessä. Pikkuisen pulssi kiihtyi moisesta. Isä luuli tyttärensä kärsivän sydänviasta.
Erakkona kasvaneesta tytöstä tulee Deux Molins kahvilan tarjoilija ja vakio-asiakkaiden suosikki. Prinsessa Dianan auto-onnettomuudesta alkava outojen sattumien summa vie hänet uuden elämäntehtävän pariin. Amélie haluaa olla onnen kipinöitä ympärilleen kylvävä suojelusenkeli.

POMPOKO
Pom-pokot ovat osapuilleen tanukeja eli japanilaisia pesukarhuja. Näille (uros)hahmoille kivekset ovat tärkeä osa identiteettiä, mikä vaatinee selitystä perheen pienimmille…
Kummitusparaati Tokiossa on yksi hienoimmista kohtauksista, mitä Ghibli-elokuvissa on nähty.

YOUR NAME
Pitkästynyt pikkukaupungin tyttö Mitsuha uneksii elämästä komeana tokiolaispoikana. Eräänä aamuna Mitsuha tosiaan herää menevän Takin kehossa. Tokiolainen Taki herää samaan aikaan suloisena Mitsuhana. Totaalista ensihämmennystä seuraa innostus. Kumpikin pääsee tutkimaan - toista puolta itsessään. Taki ja Mitsuha oppivat jättämään viestejä toisilleen, toiselle minälleen. Mutta onko kosminen yhteys liian kaunis kestääkseen?
Makoto Shinkai on Japanin animaation nouseva tähti. Your Namesta tuli nopeasti kaikkien aikojen katsotuin anime. Se ohitti jopa ohjaajan esikuvan Hayao Miyazakin Henkien kätkemän.

2 PÄIVÄÄ PARIISISSA
Justin ovat varsin kansainvälinen pari; Marion on ranskalainen ja Justin amerikkalainen. He asuvat Yhdysvalloissa, mutta epäonnistuneen Venetsian loman jälkeen he päättävät viettää kaksi päivää Pariisissa, Marionin pienessä asunnossa vanhempiensä yläkerrassa. Justinille nämä kaksi päivää ovat outoja ja hämmentäviä hänen törmätessään kaikkiin Marionin ex-poikaystäviin ja tutustessaan tämän lievästi eriskummalliseen perheeseen.

2 PÄIVÄÄ NEW YORKISSA
Julie Delpyn esittämä neuroottinen ranskalainen valokuvaaja Marion asuu nyt New Yorkissa Chris Rockin esittämän radiotoimittaja Minguksen kanssa. Molemmilla on jälkikasvua edellisistä liitoistaan. Marionin valokuvanäyttelyn avajaiset lähenevät, ja ihmissuhteet jatkuvat edelleen yhtä mystisen sekavina.
Sekava sakki resupekkasukulaisia saapuu Pariisista piristämään kaoottista tilannetta. Julien makkaroita salakuljettava isä (Albert Delpy) on yhä vallaton anarkisti, siskokset ovat edelleen tukkanuottasilla, eikä brutaalin tökerö exä suostu poistumaan näyttämöltä. Delpyn kaverit Daniel Bruehl ja Vincent Gallo tekevät elokuvassa lennokkaat sivuroolit.

ANONYYMIT ROMANTIKOT
Angélique (Isabelle Carré) on intohimoinen ja taitava suklaamestrari. Hakiessaan töitä suklaatehtaalle hänet palkataakin erehdyjsessä myyntitykiksi. Angélique on liian ujo korjatakseen asiaa, vaikka hänen suklaanvalmistustaidoillaan perheyritys pelastuisi konkurssilta. Tehtaan johtaja Jean-René (Benoît Poelvoorde) on myös intohimoinen suklaantuntija mutta auttamattoman arka suhteissaan vastakkaiseen sukupuoleen. Edellytykset romanssiin eivät siis ole parhaat mahodolliset- Mutta rakkaus löytää aina keinon...

8 1/2 ( Federico Fellini )
Mestariohjaaja puhuu suunsa puhtaaksi tämän elokuvaa täydentävässä dokumentissa. "8 ½ on tarina miehestä syvässä ahdingossa, hän onnistuu kääntymään kannoillaan ja muuttaa suhteensa itseensä, muihin ja elämään" - tiivistää Fellini Mario Sestin ainutlaatuisessa Kadonnut loppu -dokumentissa. Se pohjaa lukuisille ohjaajan ja tämän työtovereiden haastatteluille sekä Gideon Bachmannin legendaarisille valokuville.
Fellinin teokset ovat kuin sirkusta, mutta suurin sirkusnumero kaikista oli itse elokuvien synty: "Ennen kuvauksia valmistelen asioita, jotka ovat vielä mielikuvitukseni tasolla. Valmistelen ne niin, että ne alkaisivat elää. Ennen kuvausten alkua ne alkavat elää minussa. Minulla on loistava alibi, sillä kuljen rytmissä - minussa elävät asiat vievät minua" -Fellini.

ONCE UPON TIME IN CHINA - Teräskynnet
Olipa kerran Kiinassa Teräskynnet (Once Upon A Time In China - Claws of Steel) esittelee pääosassa viisinkertaisen Kiinan wushu -mestarin Jet Lin, joka esittää taas Wong Fei Hongia, jaloa sankaria joka sanoo olevansa vain vaatimaton lääkäri, joka osaa hiukan kung fua.
Kylän neitoja ryöstetään täydenkuun pimennyksen aikaan. Kiinassa kuohuu taas.
Boksareiden salaseura aiheuttaa mellakan Hongkongin lauttaterminaalissa, mutta Wong Fei Hong ei pudota terälehteäkään neidolta saamastaan ruusukimpusta palauttaessaan järjestyksen.
Sankareiden Po Chi Lam -koulu on tavalliseen tapaan vaikeuksissa. Korruptoituneiden virkamiesten valtapeli ajaa koulun raiteiltaan, mutta Wong Fei Hong tekee sen mikä sankarin on tehtävä.
Kekseliäät taistelukohtaukset pippuroivat juonenkäänteitä. Leijonatanssijoiden ja veitsenterävillä kynsillä varustetun, tultasyöksevän Tuhatjalkaisen kohtaaminen pakottaa Wong Fei Hongin ottamaan käyttöön Teräskynnet.

ROGER DODGER
Seuraa 48 tuntia New Yorkin in-baareissa ja designtoimistoissa. Manhattanilla operoivan mainosfirman kovakielisin mainoshai Roger (Campbell Scott) puhuu jokaisen vastaantulevan mekon pyörryksiin. Väsymätön Roger tekee koko ajan kahta vuoroa. Toimistolla ja pomo Joycen (Isabella Rossellini) vuoteessa. Roger on ok. Tilanteen herra. Siis Rogerin käsityksen mukaan.
New Yorkin bisneskulttuuri on kurkunleikkaajien saari. Maaseudulta yllätysvierailulle saapuvan 16-vuotiaan Nickin (Jesse Eisenberg) saapuminen sotkee Rogerin kuviot ja käynnistää kahden vuorokauden baarikierroksen, joka vie Rogerin sinne mihin mies toisinaan kuuluu. Ojan pohjalle. Dylan Kidd on saanut esikoisleffaansa häikäisevän näyttelijäkaartin kuvaamaan Rogerin hurrikaanin lailla riehuvan verbaalivyörytyksen pyöritykseen joutuvia ihmisiä. Isabella Rossellini, Jennifer Beals ja Elizabeth Berkley osaavat tarinan naisina näyttää miehen paikan ja puristaa siitä mistä eniten sattuu.

PIENI VIILTO VAIN
Bruno (Auteuil) on vasemmistolainen lehtimies, jonka ihmissuhteet ovat sotkussa ja arvomaailma keikahtanut historian tiimellyksessä. Tarina käynnistyy nerokkaalla, Bonizerille tyypillisellä kohtauksella, jossa Brunon vaimo (Devos) lainaa sattumalta huulipunaansa miehensä rakastajattarelle (Sagnier). Matka vuorille voisi selvittää ajatuksia...mutta Bruno kohtaa Beatricen (Scott Thomas), joka sekoittaa ne lopullisesti...

HENKIEN KÄTKEMÄ (uusi, muoveissa)
Japanin elokuva-akatemian valinta vuoden parhaaksi elokuvaksi ja Berliinin festivaalien pääpalkinnon Kultaisen Karhun voittaja. Japanin kaikkien aikojen katsotuin elokuva!!!
Animaatioelokuvan viimeinen keisari Hayao Miyazaki jatkaa Totoron ja Prinsessa Mononoken viitoittamalla tiellä. Jännittävä, mutta kaikenikäisille sopiva Henkien kätkemä on ällistyttävien visioiden ja huikaisevan fantasian aarrearkku. Elokuvan sankaritar on määrätietoinen 10-vuotias Chihiro-tyttö, jonka ihmeelliset kokemukset henkiolentojen maassa koskettavat niin aikuisia kuin lapsiakin.

ONCE A COP
Kiinassa ei tienaa tarpeeksi, ilmoittaa Cheng Feng (Yu), karauttaa Hong Kongiin ja lipeää kaidalta tieltä. Kiinan kansantasavallan poliisivoimat koristelee ansioituneen Yang Jian-Huan (Michelle Yeoh) uljaita rinnuksia yhä uusilla mitaleilla, mutta hänenkin uransa vie lopulta Hongkongiin.
Entiset rakastavaiset kohtaavat, nyt vihollisina. Hongongin poliisi on neuvoton, mutta pääsee kiinalaisen koplan kannoiille Huan avulla. Keskuspankin holveissa homehtuneet kultavarat pääsevät uudinkatkuiselle matkalle, ennen kuin tuonelan virta pyyhkäisee suurkaupungin pinnan alla kulkevissa tunneleissa.
Once a Cop on epävirallinen jatko-osa Jackie Chanin Police Story III - Supercop -leffalle. Toimintakoreografina uransa luonut Stanley tong ohjaa tiukkaa toimintaa ja tekee välillä syrjähypyn puhtaaseen farssiin. Jackie Chan tekee hillittömän cameo-roolin peruukissa ja mekossa.

PONYO RANTAKALLIOLLA
Tämä tarina kertoo Ponyosta, pienestä meren kalasta joka tekee kaikkensa toteuttaakseen unelmansa. Hän haluaa elää maalla Sosuke -nimisen pojan kanssa. Ponyo rantakalliolla sijoittaa Hans Christian Andersenin Pienen merenneidon tarinan nyky-Japaniin.

NAAPURINI TOTORO
Hayao Miyazakin kolmas pitkä elokuva Totoro on Studio Ghiblin tuotannon hurmaava peruskivi ja ehkä kaikkein kallisarvoisin elokuva-aarre. Totoro-hahmo on myös koko Ghiblin uusi logo. Totoron nostalginen, 30-luvun Showaan sijoittuva luonnonläheinen maailma ja tarina uuteen taloon muuttavista siskoksista sekä viereisessä metsässä elävistä maagisista karvaturreista sisältää useita Miyazakin tuotannon kantavia teemoja.

HERRA IBRAHIM JA KORAANIN KUKKASET
Rue Bleue -katu, mennyt maailma Pariisin laidalla: "Yksitoistavuotiaana minä rikoin säästöpossuni ja lähdin huoriin..." Juutalaispoika Momo yrittää kovasti tulla mieheksi. Poika ystävystyy kulman kauppaa pitävän arabin kanssa. Ibrahimista tulee yksinäiselle pojalle isä. Kumpikin näkee elämän kokonaan uudessa valossa.
Paradis -kadulla kuvauksia varten vieraileva Brigitte Bardot (Isabelle Adjani) auttaa Ibrahimin oivallukseen: nyt tarvitaan punainen urheiluauto. Ei se mitään, vaikka kumpikaan ei osaa ajaa. Pian on edessä yhteinen matka Persiaan. Momo näkee mistä islamin sufilaisessa versiossa on kysymys. Dervissit tanssivat ja kieppuvat itsensä syvempään tietoisuuteen.
Elokuvan pääosassa nähdään sadan elokuvan tähti, legendaarinen Omar Sharif. 10.4.1932 Alexandriassa syntynyt tähti aiheuttaa edelleen sydämentykytyksiä kautta maailman. Tohtori Zhivago ja Arabian Lawrence lienevät hänen elokuvistaan tunnetuimpia.

IT FOLLOWS
Yhden illan juttu jättää 19-vuotiaalle Jaylle tunteen, että joku - tai jokin - seuraa häntä. Vainoharha muuttuu nopeasti kunnon jahdiksi. Ystäviensä avulla hän pakenee kauhua, joka tuntuu aina vaanivan pari askelta taaempana.

THE OTHERS
Vuosi on 1945. Englannin kanaalin Jerseyn saarella leijuu ainainen sumu. Grace (Kidman) kasvattaa valtavassa kartanossa kahta valolle allergista lastaan. Gracen mies on kadonnut sodan kurimukseen. Talossa eletään ikuisessa hämärässä. Ovet lukitaan aina ennen kuin seuraavat avataan.
Talon palvelijat katovat eräänä yönä. Sumusta ilmestyy kolme uutta palvelijaa, jotka Grace pestaa töihin ja alkaa opettaa talon tavoille. Sitten mies palaa sodasta. Mutta miksi palvelijat piilottavat pihan kulmalla olevat hautakivet?

KREIVITÄR
2 päivää Pariisissa -elokuvalla hurmanneen Julie Delpyn toinen ohjaustyö kertoo legendaarisen Erzsébet Báthoryn (1560-1614) tarinan.
Delpy itse esittää unkarilaista kreivitärtä, joka uskoi pysyvänsä ikuisesti nuorena ja kauniina kylpemällä neitsyiden veressä. 
Báthory on listattu Guinnesin Ennätystenkirjassa varsin kyseenalaisiin faktoihin nojautuen historian suurimmaksi sarjamurhaajaksi. Legendan avaaminen on innoittanut lukuisia elokuvantekijöitä. Kreivittären roolissa on aiemmin nähty Paloma Picasso, Lucia Bosé, Ingrid Pitt ja Anna Friel mutta Delpyn tulkinta on kaikkein uskottavin. Kauhuelokuvan sijaan kyseessä on muotokuva kiehtovasta ja monisäikeisestä persoonasta, joka joutuu hovijuonittelujen uhriksi mutta ei ole viaton itsekään.

THE WEIGHT OF WATER
Elämässä tulee hetkiä, jolloin tietää että kohta tapahtuu...
Valokuvaaja Jean (Catherine McCormack), tämän Pulizer-palkittu kirjailijamies (Sean Penn), kirjailijan veli Rich (Josh Lucas) ja veljen tyttöystävä (Elisabeth Hurley) yhdistävät huvin ja hyödyn.
Purjehdusmatkan aikana on tarkoitus tehdä kuvareportaasi Smuttynose Islandilla, 1873 tapahtuneen julman kirvesmurhan maisemissa. 1800-luvun tapahtumien tunnelmat luikertelevat sumun lailla nykypäivän tapahtumiin...
Weight of Water on kaksi aikatasoa yhdistävä psykologinen trilleri, joka perustuu Anita Shreven romaaniin Vyöryvät vedet.

MUIDEN HYVÄKSI
Muiden hyväksi kysyy, mitä pitäisi tehdä, jos meillä olisi kyky parantaa, mutta siitä joutuisi maksamaan kovan hinnan henkilökohtaisesti. 
Diego (Eduardo Noriega) on lääkärin työssään niin tottunut kriittisiin tilanteisiin, että hänestä on tullut immuuni muiden kärsimykselle. Hän on vieraantunut työstään, vaimostaan ja isän roolistaan.
Rajun välikohtauksen aikana erään potilaan rakastaja uhkaa Diegoa aseella. Tunteja myöhemmin hän muistaa tilanteesta vain aseen laukaisun, luodin ja oudon tunteen kehossaan. Diegon on tehtävä tärkeä päätös oman elämänsä ja rakkaittensa puolesta.

GOMORRA
Elokuva perustuu Roberto Savianon samannimiseen bestseller-kirjaan Valta, raha ja painostus hallitsevat Napolissa, Italian tiheimmässä mafiakeskittymässä, jossa Gomorran säännöt ja lait ohjaavat asukkaiden elämää. Gomorra kuvaa viittä mafian ytimessä tai sen välittömässä läheisyydessä vaikuttavaa ihmiskohtaloa. Se on väkivaltainen ja kauhistuttava tarina kaupungista, jossa sekä rikollisten että uhrien on turha paeta kohtaloaan.

INNOCENCE
Viisi taloa porttia vailla olevan muurin ympäröimänä, keskellä metsää. Maanalainen kuljetusmekanismi tuo arkun. Kymmenen vuoden molemmin puolen olevat tytöt kerääntyvät arkun ympärille. Kansi aukeaa. Kuusivuotias Iris on tullut uuteen kotiinsa. Ryhmän vanhin, Bianca, esittelee sisäoppilaitoksen Irikselle. Tiukka kuri, tanssiopintoja ja biologiaa. Kaksi opettajaa, Mademoiselle Edith ja Mademoiselle Eva. Uusi tulokas tottuu pian koulun elämään. Eräänä iltana hän päättää seurata Biancaa, joka katoaa joka ilta osallistuakseen salaisiin menoihin.

ONCE
Once on vahvatunnelmainen irlantilainen musiikkidraama, jossa katusoittaja ja siirtolaistyttö rakastuvat.
Elokuvan kivinen alkutaival kääntyi myötämäeksi, kun Once nappasi Sundance-festareiden yleisöpalkinnon. Leffan maine kiiri kaduille. Se hengaili 20 viikkoa jenkkien katsojatilastoissa, ja on sen jälkeen menestynyt ilmiömäisesti kautta maailman.
Once on rehellinen kuin katukivetys, jolla sen muusikot veivaavat. Katusoittajan ja yksinhuoltajasiirtolaisen romanssi kantaa musiikin myötä. Elämä maistuu joka soinnussa, kun rahaton pari hakeutuu sympaattiseen musiikkiliikkeeseen kokeilemaan yhteensoittoa. Pääroolin esittäjien muusikkotausta korostaa aitouden tuntua.

CITY OF GOD
City of God kuvaa järjestäytyneen rikollisuuden kasvua Rio de Janeiron lähiössä 60-luvun lopulta 80-luvun alkuun.
City of Godin pääosassa ei ole henkilö vaan paikka, yksi Rio de Janeiro vaarallisimmista asuinalueista. Kertoakseen tämän paikan tarinan elokuva kertoo useiden henkilöiden tarinan. Tapahtumien todistajana toimii kertoja: Busca-Pé, köyhä musta poika, joka on liian heikko ja pelokas ryhtyäkseen rikolliseksi mutta myös liian fiksu ryhtyäkseen alipalkattuun työhön. Hän kasvaa hyvin väkivaltaisessa ympäristössä, joka ei tarjoa juuri mahdollisuuksia. Mutta hän myös huomaa voivansa nähdä todellisuutta toisenlaisella tavalla: taiteilijan silmin. Lopulta hänestä tulee valokuvaaja. Se on hänen lunastuksensa.

KULTAINEN PORTTI
Karussa ja kaukaisessa osassa Sisiliaa vuonna 1913 Salvatore pytää korkeammilta voimilta apua päättääkseen, pitäisikö hänen jäädä pieneen kylään, jossa hänen perheensä on asunut jo sukupolvien ajan, vai ottaa poikansa ja äitinsä ja suunnata Atlantin yli kohti Amerikkaa. Monet ovat jo lähteneet ja lukuisat valokuvat vahvistavat huhuja maasta, jossa maito virtaa jokina, porkkanat ovat kanoottien kokoisia ja puista tippuu kultakolikoita. Mancuson perhe myy kaiken, mitä he eivät jaksaa kantaa mukanaan ja aloittaa matkan kohti luvattua maata. Mutta matka merten yli on pitkä ja vaikea. Täyteen ahdetulla laivalla Mancuso tapaa Lucyn, englantilaisen naisen, joka matkustaa yksin ja on vaimoa etsivien vanhempien miesten lähentely-yritysten helppo kohde.

A COMPLETE HISTORY OF MY SEXUAL FAILURES
Sekalaisia elokuva- ja tv-hommia (Hot Fuzz, Fur TV) näyttelijänä, ohjaajana, käsikirjoittajana ja säveltäjänä tehneellä Chris Waittilla on takanaan 13 epäonnistunutta seurustelusuhdetta ja 47 vähäisempää yritystä seksuaaliseen kanssakäymiseen. Mitä hän tekee? Tietysti dokumentin itsestään!
Chris ottaa yhteyttä exiinsä haastatellakseen heitä siitä, mikä suhteessa meni pieleen. Monet eivät suostu, osa tyytyy haistattelemaan. Sanaisen arkkunsa avaavat ovat liikuttavan yksimielisiä: vika oli Chrisissä. Nuoren miehen ulkoasu on kieltämättä hieman homssuinen ja olemus muutenkin vilpittömän vetelä.
Välillä Chris masentuu, kun elokuvaprojekti tuntuu etenevän vain umpikujasta toiseen. Lopulta hän päättää tehdä tunnustuksellisen harppauksen ja paljastaa itsestään yllättävän seikan.
A Complete History of My Sexual Failures on hauska, rohkea ja koskettava katsaus parisuhteellisiin ja ennen kaikkea miehisiin ongelmiin, joilla ei yleensä ole tapana julkisesti leveillä.

JA ÄITIÄS KANS
Tarina kertoo kahdesta kundista, jotka saavat kyytiinsä elämää nähneen, mutta vähän sitä kokeneen espanjalaisen kaunottaren. Kolmikko suuntaa utopiamatkalle kohti keksittyä unelmabiitsiä, joka löytyy ihan vahingossa. Matkan aikana tulee paljon vastaan. Hienovarainen tarjoillaan haisevan vastalauseen kera. Seksi on tuoretta ja kyyneleet suolaisia. Kaikki ja mikä tahansa tuntuu olevan koko ajan mahdollista.

LIIKKUVA LINNA
Hattukaupan Sophie kohtaa sattumalta kaunottaria viettelevän turhamaisen velhon nimeltä Hauru. Nuori neito joutuu kateellisen Turhamaisuuden noidan loihtimana kokemaan, millaista on elää 90-vuotiaana. Sophie jättää entisen elämänsä - ja päätyy taloudenhoitajaksi Haurun liikkuvaan linnaan. Sophie salaa oikean henkilöllisyytensä Haurulta ja ystävystyy linnan muiden asukkaiden kanssa. Tunteiden noustessa pintaan Sophien todellinen ikä kurkistaa esiin vaikka kesken lauseen. Miyazakin maailmassa päähenkilön ikä voi muuttua jopa saman kohtauksen aikana.

ROOLIPELI
Elokuva kertoo Nathaliesta (Emmanuelle Béart) ja Louisesta (Pascale Bussières), jotka ovat olleet parhaita ystäviä lapsesta asti.
Kun he sitten parikymppisinä esiintyvät harrastajateatterissa, kaunis Nathalie saa suitsutusta vaikkei näyttelemistä kovin vakavasti otakaan - Louise jää varjoon vaikka suhtautuu asioihin antaumuksella. Syntyy välirikko, joka kestää kymmenen vuotta.
Kun naiset seuraavan kerran tapaavat, Nathaliesta on tullut menestyvä näyttelijä ja Louisesta hammasteknikko. Vanhat intohimot, kaunat ja kateudet purskahtavat pintaan.

KISSOJEN VALTAKUNTA
Hiukan surumielinen koulutyttö Haru pelastaa aivan tavallisen päivän päätteeksi kissan, joka uhkaa jäädä auton alle. Kissa osaa puhua! Se kiittää kohteliaasti Harua ja jatkaa matkaansa. Seuraavana yönä Haru saa vieraita. Turvakissojen ympäröimänä saapuu korkea-arvoinen delegaatio, sekä itse Kissojen Valtakunnan kuningas, Kissakuningas, joka kiittää Harua. Hän oli tietämättään pelastanut kissaprinssi Lunen hengen.
"Huomisesta alkaen lukemattomat ilot ovat osanasi", lupaa hovin lähettiläs, ja kutsuu Harun Kissojen valtakuntaan. Mutta kaikella on hintansa. Kuningas aikoo tehdä Harusta prinssille morsiamen. Kissojen valtakunnan magia alkaa vaikuttaa. Haru muuttuu hetki hetkeltä yhä kissamaisemmaksi. Harun ystävät Kissa-asioiden toimistosta puuttuvat peliin. Uljas Kissaparoni, kooltaan muhkea Muta (alias vuosisadan rikollinen Renaldo Moon) ja kaunis hovineito Yuki auttavat Harua kohtaamaan Kissojen valtakunnan haasteet ja löytämään oman itsensä.

MAAMEREN TARINAT
Maameren saarilla sato toisensa jälkeen pettää ja karja on kuoleman partaalla. Kaksi lohikäärmettä ilmestyy myrskyn keskeltä ja haastaa toisensa. Maailmojen tasapaino järkkyy.
Katastrofin syytä etsiessään suurvelho Ged kohtaa Enladin nuoren prinssi Arrenin, joka pakenee nimettömien pahaa varjoa. Heidän matkansa käy läpi raunioituneiden maisemien kohti Hort-kaupunkia, jossa kauppatavara on väärennettyä, orjakauppa kukoistaa ja riippuvaiset laahustavat kaduilla.
He etsivät turvapaikkaa orpotyttö Therrulta, jonka kasvot ovat palohaavan peittämät. Ged saa tietää, että Valtias Cob on avannut oven kuolleiden ja elävien välillä etsiessään ikuista elämää. Vanha ja selätetty Valtias Cob vannoo kaameaa kostoa.

COSMOPOLIS
28-vuotias Eric Packer lähtee 100 miljoonan dollarin penthouseasunnostaan ja asettuu ylipitkään valkoiseen limusiiniin. Valuuttadiileri ja investointikeinottelija tarvitsee tukanleikkuun. Packerin tiimiin kuuluvat eri alojen taitajat vierailevat kiireisen multimiljonäärin takapenkillä suorittamassa eri tehtäviä keskellä ruuhkaa. Matkasta parturiin tulee moderni odysseia Amerikan psykon maisemissa, läpi kaoottisen New Yorkin.

POLISSE
Näyttelijä-kirjoittaja-ohjaaja Maïwenn nousi keväällä Cannesin festivaalien puheenaiheeksi. Särmikäs Polisse (nimen kirjoitusasu tulee Maïwennin oman lapsen kirjoitusvirheestä) haukkaa hankalan aiheen suvereenisti haltuunsa ja syöksyy kiihkeästi poliisin lastensuojeluyksikön jokapäiväiseen lihamyllyyn.
Maïwenn on saanut raadollisesta aiheesta aikaan merkillisellä tavalla inhimillisen koskettavan ja jopa kohottavan elokuvan. Ryhmän kuvaus on niin intensiivistä. Raskas työ vaatii raskaat huvit. Tiimin jokainen jäsen on eroamassa, aloittamassa uutta suhdetta, tai muuten vain takki auki. Erityisesti kannattaa pitää silmällä räppäri Joeystarrin levotonta ja sydäntä riipaisevaa roolisuoritusta. Maïwenn itse esittää valokuvaajaa, joka tulee sisäministeriön määräyksestä seuraamaan lastensuojeluyksikön työtä.
Maiwenn vietti runsaasti aikaa kaduilla poliisin kanssa ennen kuin kävi käsikirjoituksen kimppuun. Yksikössä on runsaasti naispoliiseja. Maiwenn ei pelaa kummankaan sukupuolen ehdoilla. Tarina sisältää todellisia tapahtumia, mutta todenmakuiset henkilöt ovat fiktiivisiä. Polisse sai Cannesin kilpailussa Jury Grand Prix´n.

LUCKY LUKE - LÄHDE LÄNTEEN
Lucky Luke – lähde länteen. Vauhdintäyteisessä ranskalaisessa animaatioseikkailussa Villin Lännen legenda Lucky Luke johdattaa siirtolaiskaravaania halki Amerikan kohti aurinkoista Kaliforniaa. Apunaan hänellä on uskollinen hevosensa Jolly Jumper sekä lännen höperöin piski Rantanplan. Mukana vankkuriletkassa ovat myös pahamaineiset Daltonin veljekset, jotka totta kai tekevät sen, minkä parhaiten osaavat: pakenevat, ryöstelevät, aiheuttavat sekasortoa ja räjäyttävät tavaraa ilmaan!

JA PAHOLAINEN LOI NAISEN
Helvetissä on meneillään nurkanvaltaus... eikä Taivaankaan bisnes rullaa entiseen tapaan. Helvetin enkeli Penelope Cruz ja taivaan laululintu Victoria Abril joutuvat testaamaan kykyjään kilpaillessaan langenneen nyrkkeilijän (Demian Bichir) sielusta, josta on tullut vaakakupin suunnan kääntävä viimeinen pisara...

MR. NOBODY
Nemo Nobody (Jared Leto) on nuori perheenisä, joka alkaa nähdä outoja näkyjä. Herätessään unesta hän huomaa elävänsä toista, vaihtoehtoista elämää.
Vuonna 2092 Nemo Nobodysta on maailman vanhimpana ihmisenä tullut nähtävyys. Koko maailma seuraa Nemoa, sillä hän on viimeinen ihminen, joka tulee kokemaan luonnollisen kuoleman. Hypnoosissa Nemo palaa kauas menneisyyteensä.
Lapsena Nemon elämässä on kolme tyttöä, Anna, Jean ja Elise. Valinnoissaan empivä poika joutuu vanhempiensa eron hetkellä elämän risteyskohtaan, jossa hänen elämänsä jakautuu kahtia.
16-vuotias Nemo rakastuu ensin Eliseen ja myöhemmin Jeaniin. Toinen Nemo ihastuu äitinsä rakastajan tyttäreen Annaan. Aikuistunut Nemo elää kolmea vaihtoehtoista elämää, joista yksikään ei tunnu täydeltä.

SAMMAKOIDEN ENNUSTUS
Legendaarisen ranskalaisen Studio Folimagen suurtuotanto SAMMAKOIDEN ENNUSTUS on huima seikkailu. Pääosissa Lili, Tom, Ferdinand ja Juliette, sekä koko eläintarhan väki. Elo maatilalla sujuu hilpeissä merkeissä, kunnes räänä sammakoiden ennustus käy toteen: sataa 40 päivää ja 40 yötä. Kaikki peittyy veden alle.
Kapteeni Ferdinand pelastaa kaikki vedenpaisumukselta, mutta edessä on vielä monta yllätystä. Traktorin vararenkaan varassa seilaava väki joutuu selvittelemään suhdettaan kasvissyöntiin, eväinä kun on ainoastaan 28 tonnia perunoita. Juttutuokiot kapteenin kanssa selvittävät myös sitä mistä me kaikki oikein tullaan tähän maailmaan. Lihansyöjien kapina uhkaa. Tom ja Lili itsenäistyvät haasteiden edessä. Seikkailun edetessä käy ilmi, että vaikeuksista selvitään yhdessä. Eikä kosto ole ikinä ratkaisu mihinkään.

THE PROPOSITION
Elokuva alkaa raa’alla ja sekasortoisella väijytyskohtauksella. Silmittömän ammuskelun seurauksena kaksi pahamaineisen Burnsin koplan veljeksistä jää kapteeni Stanleyn vangiksi.
Luotien silpomassa hökkelissä Stanley tekee Charlie Burnsille tarjouksen… jos Charlie etsii ja tappaa vanhemman veljensä Arthurin, Stanley armahtaa 14-vuotiaan Mikey Burnsin. Muuten Mikey hirtetään joulupäivänä...
Nick Caven käsikirjoittama ja John Hillcoatin ohjaama ehdoton ja rankka western. Elokuvan musiikista vastaa Nick Cave, samalla kun sen pääosissa loistaa joukko äärimmäisen lahjakkaita ja mielenkiintoisia näyttelijöitä – mm. Guy Pearce, John Hurt ja Emily Watson.

KIKIN LÄHETTIPALVELU
Totoron ja Henkien kätkemän tekijän hurmaava tarina nuoresta noitatytöstä! Eiko Kadonon alkuperäinen tarina “Majo no Takkyubin” on lasten ja nuortenkirjallisuuden merkkiteos. Se kuvaa lämpimästi tämän päivän japanilaistyttöjen itsenäisyyden ja riippuvaisuuden välistä kuilua heidän toiveidensa ja henkensä kautta. Ainoa epätavallinen asia jonka 13-vuotias sankaritar Kiki osaa, on se että hän lentää kuin taivaan lintu. Hänen maailmassaan noidat eivät muuten ole sen lahjakkaampia kuin muutkaan tytöt. Noitien velvollisuus on elää vuosi vieraassa kaupungissa ja harjoittaa taitojaan. Vasta sitten muut voivat uskoa että kyseessä on oikea noita. Kikin tukena on äidin vanha mutta hyvin pidetty luuta ja isältä lahjaksi saatu radio, sekä musta kissa Jiji, joka on niin läheinen, että se tuntuu melkein osalta Kikiä itseään, mutta hänen sydämensä epäröi omin päin viihtymisen ja inhimillisen seuran kaipuun ristiaallokossa. Kikin elämä kuvastaa niin monien tämän päivän japanilaisten tyttöjen elämää. Heidän vanhempansa rakastavat heitä ja tukevat heitä taloudellisesti, mutta kaupungin kirkkaat valot vetävät heitä puoleensa, ja tytöt ovat matkalla maailmalle itsenäistyäkseen. Määrätietoisuus ei ole heidän vahvin piirteensä eikä elämän ymmärrys ole vielä kovin syvällistä. Nämä tekijät heijastuvat tämän päivän nuorten maailmaan. Tämän elokuvan noidan kyvyt eivät itse asiassa poikkea juuri lainkaan tosielämän tyttöjen lahjoista…

LAPUTA - LINNA TAIVAALLA
Rämäpäinen Pazu pelastaa taivaalta alas leijuvan Sheeta tytön. Kaivoskaupungissa apupoikana huseeraava Pazu unelmoi lentämisestä. Sheeta kantaa kaulassaan kiviriipusta, joka näyttäisi kumoavan painovoiman, joten nuorten unelmilla näyttäisi olevan sama suunta ja päämäärä. Sheeta vain on tietämättään salaperäisen taivaalla leijuvan Laputa -linnan kruununperillinen. Niinpä nuorten kantapäillä on tuota pikaa sankka kaarti junarosvoja, ilmarosvoja, agentteja ynnä muita Miyazakin ällistyttävän mielikuvituksen loihtimia ryökäleitä ja viiksekkäitä karpaaseja. Räjähteitä antaumuksella paiskova sydämellinen rosvopäällikkö-isoäiti on vain yksi tarinan siekailemattomista ja mieleenpainuvan erikoisista hahmoista. Miyazaki ilottelee piirtämällä toinen toistaan jylhempiä masiinoita. Panssarijunat puhkuvat. Antiikkia ja tulevaisuutta avokätisesti yhdistelevät lentovempeleet jahtaavat toisiaan. Laputan mennyttä loistoa murheellisesti kuvastavat soturirobotit poraavat laserkatseellaan läpi valtapelin juonien. Tuho kohtaa monet, mutta elämä on kevyttä niille, joilla on puhdas sydän.

PINGVIINIEN MATKA
Etelänavalla, jokseenkin Australian puoleisella kulmalla, Terre Adeliella elää pingviineistä suurin ja kaunein. Keisaripingviini (Aptenobrytes fosteri) kasvaa metrin mittaiseksi ja saattaa painaa 40 kiloa. Keisaripingviinit vaeltavat kalaisan meren ääreltä jopa 200 km matkan jäisille, myrskyjen pyyhkimälle ylängölle. Jäätiköllä ei kasva mitään. Pingviinit kurtiseeraavat kunnes löytävät parin. Emo munii kookkaan munan ja palaa nääntyneenä mereen syödäkseen itsensä kuntoon. Isäpingviini hautoo munaa jalkojensa välissä. Ylängöllä ei ole mitään, mistä voisi rakentaa pesän. Ainoa suoja on isän oma keho. Äitipingviini palaa ylängölle poikasten kuoriutuessa - jos luoja suo. Kun pikaset ovat kasvaneet tarpeeksi suuriksi koko heimo matkaa meren ääreen ja elämän kiertokulku alkaa alusta. 
Luontodokumentaristi Luc Jacquetin kuvausryhmä vietti pingviinien parissa 13 kuukautta. Kameramiehet pääsivät kaikkien salaisuuksien äärelle. Sukeltajien kuvaama jäänalainen materiaali ällistyttää ehkä kaikkein eniten. Tai sittenkin poikasten sytymä... tai parven yhteinen suojautuminen myrskyssä... 

ADELEN ELÄMÄ - osat 1 & 2
15-vuotias Adele ei pyristele vastaan: tyttöjen kuuluu deittailla poikia. Kaikki muuttuu samantien hänen tavatessaan Emman, nuoren sinihiuksisen naisen, joka auttaa häntä löytämään intohimon ja naisellisuutensa. Muiden edessä Adele kasvaa, etsii itseään, hukkaa itsensä, löytää itsensä...

AMY

Vain kaksi albumia julkaissut Amy Winehouse on kiistatta yksi brittiläisen musiikin suurimpia ikoneita. Hänen lauluääntään on kuvailtu yhdistelmäksi Billy Holidayta, Dinah Washingtonia ja Sarah Vaughania. Amy Winehouse oli poptähti täynnä soulia, rajoja rikkova musikaalinen lahjakkuus.
AMY pureutuu tähden elämään sensaatio-otsikoiden läpi, kertoen tarinan lahjakkaasta artistista, joka menehtyi aivan liian varhain.

KAHVIA JA TUPAKKAA
Kahvia ja tupakkaa koostuu yhdestätoista mustavalkoisesta lyhytelokuvasta, jotka ovat valmistuneet yli 17 vuoden aikana pitkien elokuvien lomassa.
Lyhyissä 5–10 minuutin otoksissa näyttelee useita tunnettuja näyttelijöitä ja muusikoita. Kohtauksissa he esittävät usein lähes itseään, istuvat pöydän ääressä, keskustelevat, juovat kahvia ja polttavat tupakkaa.

TIDELAND
Tidelandin ydinperheeseen kuuluvat viimeistä aivopoimua myöten loppuun pyykätty entinen kitarasankari (Jeff Bridges), noin 70 kiloa sitten hemaiseva hempukkaäiti (Jennifer Tilly) ja vanhemmilleen autuaana injektioruiskuja virittävä 10-vuotias Jeliza-Rose (Jodelle Ferland).
Äiti ahtaa itsensä hengiltä suklaalla. Räyhäkkäät viikinkihautajaiset jäävät kesken, kun isä ja tytär suuntaavat preerialle viettämään laatuaikaa. Bridges antautuu isän roolille. Mistään unelmavävystä ei silti pidä tässä yhteydessä puhua. Jeliza-Rosella riittää kaveripiiriä. Kourallinen kovia kokeneita Barbie-nuken päitä herää henkiin aina tarvittaessa. Naapuritilan uppo-oudosta pojasta löytyy sielunveli. Yhdessä nuoret tekevät painajaisia aaltoilevasta preeriasta oman valtamerensä. Preerian avara naapurilähiö voisi hyvin olla kotoisin Nick Caven balladista. Nuoret näyttelijät ovat hyviä, mutta Terry Gilliamin tapaan päärooliin nousee lopulta koko preerian, outojen vempeleiden, keksintöjen ja krääsän muodostama maailma.

THE WRESTLER - Painija
1980-luvun lopulla suosionsa huipulla ollut ammattilaispainija Randy "The Ram" Robinson (Mickey Rourke) elättää itsensä esiintymällä koulujen ja kunnantalojen voimistelusaleissa New Jerseyssä. Tyttärestään vieraantunut ja oikeisiin ihmissuhteisiin kykenemätön Randy elää pelkästään esiintymiselle, kamppailun tuomalle adrenaliinille ja viimeisten faniensa ihailulle. Kunnes ottelussa saatu sydänkohtaus muuttaa Randyn elämän suunnan...

HAPPY END
HAPPY END on tarina viidestä ihmisestä, jotka kaikki seisovat elämänvalintojensa äärellä. Jonna, Peter, Katrin, Asger ja Mårten ovat eri tavoin toisilleen läheisiä mutteivät rehellisiä.
He elävät varjojen maailmassa valheiden ja perättömyyksien reunustamina, ja vain odottavat totuuden ilmestyvän, jotta voisivat jatkaa elämäänsä toiseen suuntaan.

JULIAN SILMÄT
Julia on tähtien tutkija, joka aavistaa siskonsa Saran hädän, vaikka yleensä niin läheiset sisarukset eivät ole olleet missään tekemisissä kuukausiin. Julia saapuu paikalle liian myöhään. Näkönsä menettänyt Sara löytyy kuolleena. Poliisin mukaan kyseessä on itsemurha. Julia ei voi uskoa sitä. Hän saa selville, että Saralla oli miesystävä. Julia vetää miehensä mukaan yhä kierommaksi käyvän totuuden selvittelyyn. Kukaan ei tunnu muistavan näkymättömältä vaikuttavaa miesystävää. Yhä uudet johtolangat vievät toinen toistaan makaabereimpiin tilanteisiin.
Visuaalisesti elokuvaa leimaa Julian sairaus. Hän on menettämässä näkönsä sisarensa tapaan. Näön heikentyessä ahdistus aiheuttaa sokeuskohtauksia (= lat. obscuratio; obskuraatio, näönhämärryskohtaus). Lopulta Julia saa selville ainakin sen, miten toisen silmillä voi rakastaa.

BLUEBERRY
Apassien parissa vuosia viettänyt kovapintainen Mike Blueberry kantaa Palomiton rajakaupugin sheriffin tähden kevyesti, mutta painajaismaiset muistot nuoruuden rakastetun kuolemasta eivät hellitä. Blueberry ei uskalla päästää kaupungin kaunotarta, paikallisen karjaparonin tytärtä lähelle, vaikka uskalikon naisen sydän lyö kiivaasti sankarin suuntaan.
Sadistisen Blountin rosvojoukko saa käsiinsä kartan, joka kertoo intiaanien kultakätkön sijainnin pyhillä vuorilla. Blount aikoo rosvota aarteen lisäksi myös ihmisten sielut. BLUEBERRY on fantastinen toimintaseikkailu ja samaan aikaan shamaanien vauhdittama kurkistus ihmisen pimeälle puolelle.

ORPOKOTI
Laura (Serranon perheen Belén Rueda) palaa vuosien poissaolon jälkeen miehensä kanssa lapsuutensa maisemiin, tyhjilleen jääneeseen viktoriaaniseen orpokotiin, perustaakseen sinne hoitolan vähäosaisille pienokaisille. Pian hänen poikansa Simón löytää autiotalosta näkymättömän ystävän ja alkaa piirrellä kuvia linnunpelättipäisestä muukalaisesta. Simónin leikit herättävät Laurassa kauan sitten unohdettuja, ahdistavia muistoja. Pikkuhiljaa Laura vakuuttuu, että vanhassa talossa piileskelee jotain kaameaa, joka haluaa vahingoittaa hänen perhettään.

PETOLLINEN ON IHMISSYDÄN
"Tätä elokuvaa ei ole tarkoitettu herkimmille sydämille. Sen tarkoituksena ei ole kätkeä, vaan paljastaa yhteiskunnan pimeimmissä nurkissa piileviä käyttäytymistapoja, joita moralistit yrittävät sensuroida näkymättömiin lastensuojelun varjolla, käsittämättä että juuri vaikeneminen antaa hirviöille elintilaa."
Tarinan aluksi 7-vuotias Jeremiah riistetään lempeiden kasvattivanhempien luota. Narkkihuoraäiti (Asia Argento) Sarah on kasvanut täysi-ikäiseksi ja haluaa lapsen jakamaan kurjuuden kanssaan. Poika yrittää karata. Sarah jyrää pakoyritykset ja vangitsee pojan pelosta valettuun kipsiin.
Poikalapsi haittaa välillä huoraamista, joten Sarah pukee Jeremiahin usein tytöksi, ja panee lapsen vetämään kamaa. Äidin tiuhaan vaihtuvat poikaystävät (osissa mm Marilyn Manson ja Kip Pardue) panevat pojan maistamaan väkivaltaa ja hyväksikäyttöä.

BRIGHTON ROCK
Nuorisorikollinen Pinkie (Sam Riley) viettelee viattoman Rosen (Andrea Riseborough) aikomuksenaan selvittää, onko tämä mahdollinen todistaja Pinkien tekemään murhaan ja varmistaakseen, ettei tämä mene poliisin puheille.
Murhaajan ja todistajan välinen rakkaustarina; voiko Pinkie luottaa Roseen vai pitäisikö hänet tappaa ennen kuin hän puhuu poliisille? Voiko Rose luottaa Pinkieen vai onko hän seuraava uhri?

Myydään pakkettina

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 37 vrk 20 h 9 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

139 € Sulkeutuu 37 vrk 20 h 9 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.