Kuvaus

Kiitettyjen muistelmiensa kolmannessa osassa Lasse Pöysti pukeutuu teatterinjohtajan kaapuun. Vaikka vaate alkuun tuntuu lainatakilta, hän kantaa sitä kaikkiaan yhdeksäntoista vuotta, Lilla Teaternin jälkeen Tampereen Työväen Teatterissa ja Tukholman Dramatenissa.

"Miten niitä puhuteltaisiin, näyttelijöitä, kaverina vai johtajana? Pitikö niitä lähestyä jollain erikoisella tavalla.' Luoda välimatkaa? Kasvattaa arvonantoa, kunnioitusta?" Lasse Pöysti pohtii kesällä 1967 Vivica Bandlerin jätettyä Lilla Teaternin.

Siirryttyään vuonna 1974 Tampereen Työväen Teatteriin Birgitta Ulfsson ja Lasse Pöysti toteavat, että Lillanin kotoinen huumori ei ota istuakseen Tampereelle. Birgitta Ulfsson palaa Lillaniin, mutta Lasse Pöysti tuntee, että taistelu TTT:n uuden talon puolesta vaatii häntä jäämään.

Kun taloprojekti on varmistettu, tulee kutsu Dramateniin. Pariskunta siirtyy Ruotsiin, mutta työskentelee eri paikkakunnilla. Tukholman vaiheikas aika päättyy öiseen puhelinsoittoon: -Lasse, me olemme tehneet teatterihistoriaa! Olemme yksimielisesti heittäneet sinut ulos!

Lasse Pöystistä on vapauttavaa kaivaa esiin näyttelijännuttunsa. Se tuntuu omalta. Suuret tehtävät ovat edessä: Norjassa Svejk ja kotimaassa Galilei, Paavo Nurmi, Puntila, Paasikivi, Sillanpää... [TAKAKANSI]

 

Otava 1992, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hieman kulumaa; nimiösivun yläkulmaan on kirjoitettu nimi ja päivämäärä.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

3 €
Sulkeutuu 11 vrk 5 h 26 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 11 vrk 5 h 26 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.