Kuvaus

Loki 1997 pehmeäkantinen

Uusi kpl.

1.painos

Lewis Carroll oli matemaatikko ja loogikko, joka puuttui hanakasti erilaisten ajatustottumusten sisäisiin ristiriitaisuuksiin – mutta parodian keinoin, kuten esseistä Ikuinen rangaistus ja Yleisiä harhaluuloja vivisektiosta voi nähdä. Hän pohdiskeli myös kaikenlaisia pikantteja yksityiskohtia, kuten Missä päivä vaihtuu ja Hengenravinnosta, jossa annetaan ohjeita aivojen kunnossapitämiseksi.

Ainoan kerran kun Lewis Carroll lähti ulkomaille, hän matkusti aina Venäjälle saakka. Silloin syntyi matkapäiväkirja, joka on täynnä eloisia ja herkkiä kuvauksia kaikesta hänen näkemästään. Samalla hän myös piirtää lukijalle elävän kuvan brittiläisen imperiumin kasvatista, jonka mielestä kaikki muut ovat oudon ulkomaalaisia. Suomentanut Markus Lång.

Sisällys:

Kirjeitä lapsiystäville
Isan visiitti Oxfordissa v. 1888
Missä päivä vaihtuu?
Hengenravinnosta
Päiväkirja Venäjän-matkalta
Yleisiä harhaluuloja vivisektiosta
Ikuinen rangaistus

Charles Dodgson alias Lewis Carroll (1832–1898) tunnetaan parhaiten lastenkirjallisuuden klassikoiksi muodostuneista teoksistaan Liisan seikkailut ihmemaassa - Liisa Ihmemaassa ja Liisan seikkailut peilimaassa. Kuitenkin hän kirjoitti elämänsä aikana niin valtavan määrän kirjeitä, että niiden voidaan sanoa olleen hänen varsinainen elämäntyönsä. Kaikki kirjeet eivät olleet lapsille, mutta lapsilla oli hänen elämässään tärkeä sija. Hän osasi lähestyä lapsia luontevasti ja kirjoittaa heille jännittävästi ja hauskasti, esittää kirjeissä arvoituksia ja tehtäviä sekä kertoa päättömiä tarinoita vastaanottajien riemuksi.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


6 €
Sulkeutuu 27 vrk 7 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 27 vrk 7 h 43 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
21.8. klo 13:47

Hei. Anteeksi kysyminen, mutta voisitko ladata lisää kuvia, joissa Alice muuttaa muotoaan?

21.8. klo 13:51

En. Kirja ei ole kuvitettu.