Kuvaus

Ilkka Vuori - Simo Taimela (toim.)

"LIIKUNTALÄÄKETIEDE on ensimmäinen suomenkielinen liikunnan vaikutuksia käsittelevä lääketieteellinen kokonaisesitys. Kirjassa esitellään liikunnan fysiologisia vaikutuksia elinjärjestelmittäin ja perehdytään liikuntalääketieteen tutkimusmenetelmiin sekä liikunnan vaikutuksiin elämän eri vaiheissa ja poikkeuksellisissa oloissa.

LIIKUNTALÄÄKETIEDE-kirjassa esitellään laajasti liikunnan merkitystä eri sairauksien patofysiologiassa, ennalta ehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa. Teoksessa käsitellään keskeiset kansantaudit mukaan lukien sepelvaltimotauti, kohonnut verenpaine, lihavuus, sokeritauti, selkäsairaudet, osteoporoosi ja mielenterveyden häiriöt sekä perehdytään moniin liikunnan kannalta kiinnostaviin tautiryhmiin, mm. nivelrikkoon, infektioihin, keuhkosairauksiin, ihon sairauksiin, verenkiertohäiriöihin ja syöpäsairauksiin. Kirjoittajat ovat suomalaisia huippuasiantuntijoita, jotka antavat syvällistä, monelle täysin uutta tietoa liikunnan kliinisestä merkityksestä. Liikunta- ja urheilulääketieteen erikoiskysymyksistä käsitellään mm. ravitsemusta ja energiankäyttöä sekä liikuntaan liittyviä vaaroja kuten äkkikuoleman riskiä, tapaturmia, rasitusvammoja ja anabolisten aineiden käyttöä.

Teos soveltuu käsikirjaksi lääkäreille, liikuntaneuvontaa antaville terveydenhoitajille, lääkintävoimistelijoille ja liikunnanopettajille sekä oppikirjaksi lääketieteen ja liikunta-alan opiskelijoille. Myös valistunut liikunnan harrastaja tai urheilija löytää kirjasta alan uusinta tietoa." [TAKAKANSI]

 

Duodecim 1995, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hieman kulumaa; blancon ensilehden yläreunasta leikattu pala pois.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 104 vrk 16 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 104 vrk 16 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.