Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Lotta - It's about the Feeling CD-albumi

Lotta Jääskelä tunnetaan nykyisin artistinimellä Ylva Haru

Tuulisessa ja ankeassa Raahessa varttunut Lotta Jääskelä on nuori pianoa ja kitaraa soittava laulaja-lauluntekijä. Kolmisen vuotta toimineeseen Lotta-bändiin kuuluvat lisäksi Antti Karihtala, Aleksi Ranta ja Jari Sipilä, joiden taustalta paljastuu jazzia, heviä ja teatterimusiikkia. Lotan debyyttiä värittävät myös järkevästi valitut vierailijat (muun muassa Mongo Aaltonen, Olli Haavisto, Ninni Poijärvi) ja Teuvo Lampisen aistikkaat jousisovitukset.

It’s About The Feeling on sangen lupaava avaus.  Carole Kingin, Tanita Tikaramin ja Cat Powerin kaltaiset esikuvat kuultavat läpi kuitenkaan peittämättä Lotan omaa ääntä. Yksikön ensimmäisessä persoonassa etenevä kerronta tulee tykö rohkeasti, mutta ei tunkeile.  Sävelmissä riittää variaatioita, joten kymmenen laulua ei tunnu ainakaan liian isolta annokselta.

* * *

Jälleen yksi lisäys kotimaisten laulaja-lauluntekijöiden alati kasvavaan kerhoon. Raahelaissyntyinen Lotta Jääskelä bändeineen liikkuu aika rauhallisilla vesillä. Ilmavat ja rauhalliset melodiat annostellaan kuulijalle kaikessa rauhassa. Jo avausraidalla 365 kosketinvoittoinen soitto lähtee liikkeelle lähes uneliaasti. Jousisovituksilla koristeltu kappale kasvaa kaikessa rauhassa kauniiksi ja heleäksi pohdiskeluksi, jossa silitellen toisiaan seuraavat melodia-aallot kulkevat äärimmäisen tasaisesti. Sävykkyys nouseekin laulun ohella lähinnä kosketinjuoksutuksista, hienovaraisista jousien tasoista ja vaivihkaisista rumpu- ja kitara-kuvioista. Huomasin myös että musiikki on huomattavan paljon tehokkaampaa hieman korkeammalla volyymitasolla.

Tällaisessa aika perinteisiä uria kulkevassa ja rauhallisessa indiefolkpopissa paljon vastuuta lasketaan laulun vastuulle. Lotan ääni kantaakin kappaleita hienosti, eikä pieni ääntämyksellinen töksähtely pidemmän päälle hirveästi särähdä. Toki esimerkiksi Slipissä ”fingelskan kovat kulmat” hiukan häiritsevät. Silti avainkysymykseksi nousee, riittääkö levyn tunnetaso nostamaan sen esiin valtavasta tarjonnasta? Pääseekö Lotta ihon alle? It´s About The Feeling ja vielä The-etuliitteellä oikein provosoi kriitikkoa pohtimaan sitä tunnetta ja sen tehokkuutta.

Tunnelmahan levyllä on oikein hieno. Kantrahtavat raidat kuten Won´t Forget ja vieläkin soulahtavammin samoissa sävyissä liikkuva Good Times ovat erinomaista ”sunnuntai-musiikkia” eli kuuntelumusiikkia kiireettömien hetkien taustalle. Harmonisuus ja äärimmäisen tyylikäs toteutus ovat vertaansa vailla myös tummemmassa nimibiisissä, jossa Lotta alkaa päästä myös melko massiiviseen kaareen. Parhaimmillaan neito bändeineen pääsee ihan vastaavan musiikin suurimpien tähtien tasoille asti. Jazzahtavan kohtalokas If I Can on nimibiisin ohella ainakin lähellä erinomaisuutta.

Harmonia, tyylikkyys, tunne ja sävykäs väripaletti ovat hyvin hallussa. Eli aika vahvalla askeleella Lotta lähtee jo debyytillään. Jos nyt jotain kaipaisi niin jonkinlaista särmikkyyttä ja haavoittuneisuutta. Nyt levy ei täydellisyyttä hipovasta harmonisuudestaan huolimatta nosta ihokarvoja pystyyn. Eli vaikka nimensä mukainen levy onkin, niin selkäytimeen ei vielä päästä.

Kappaleet

1 365 04:36
2 Won’t Forget 03:52
3 Good Times 03:09
4 It’s About The Feeling 05:39
5 If I Can 03:40
6 Slip 03:38
7 Over & Over 03:32
8 Don’t Go 02:26
9 I’d Like To Try 04:01
10 Not Anymore 03:30

hakusanoja: surun kaupunki

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


16 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 23.4.2024 18:13
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.