Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Tommy Lundberg & Ola Berggren: Apinajohtajan käsikirja
Alaotsikko: Esimiestaitoja simpanssien tapaan
Alkuperäisteos: Ledeskap på Apstadiet
Kääntäjä: Antti Immonen
ISBN: 9789523000407
Kustantaja: Atena
Kieli: Suomi
Painovuosi: 2014
Sivumäärä: 256
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen pokkari
Kunto: Hyvä

Muuta: Kansissa pientä kulumaa ja nuhruisuutta

" Ola Berggren, Tommy Lundberg, suomentaja Antti Immonen

Inhimillisempää johtajuutta voi oppia apinoilta.

Työyhteisö on kuin simpanssilauma. Apinalauman alfauros joutuu ratkomaan ryhmähengen, motivaation, hierarkioiden, suoritustason ja stressin ongelmia siinä missä moderni toimitusjohtajakin. Simpanssit vain tuntuvat saavan ryhmän toimimaan sujuvammin.

Apinajohtajan käsikirja vetää yhteen kädellisten tutkimuksen, evoluutiopsykologian, taloustieteen ja johtamisopit. Simpanssilaumojen viidakko päivittyy tietoyhteiskunnan verkostoiksi, jokapäiväinen ravinnonhankinta rahan ansaitsemiseksi. Hämmästyttävän samankaltaiset asiat vaikuttavat sekä työpaikkojen että karvaisten serkkujemme elämään: Evoluutio ei ole pyyhkäissyt pois sanattoman viestinnän merkitystä ja johtajan eleet huomataan aina. Stressin vaikutus ihmisaivoihin ja -ruumiiseen on hyvin samankaltainen kuin simpanssien hätä leijonan liikkuessa lähettyvillä. Simpanssien tapa sukia jatkuvasti toistensa turkkeja vastaa kahvipausseja – kun konttorin lauma heittäytyy yhteiselle tauolle, virkeyttä ei lisää kofeiini vaan kehon oma oksitosiini, keskinäisen luottamuksen hormoni.

Apinajohtajan käsikirja auttaa katsomaan johtajuutta ja työyhteisöä tuoreesta ja samalla ikivanhasta näkökulmasta. Kirja antaa käytännön ohjeita siitä, kuinka simpanssien toimintaa kannattaa apinoida, jotta työpaikoilla olisi inhimillistä.

Yritysmaailman huipulla pitkään työskennelleet Tommy Lundberg ja Ola Berggren ovat aiemmin julkaisseet teoksen Lederskap på sandlådenivå, joka valittiin Ruotsissa vuoden 2006 johtamiskirjaksi. Apinajohtajan käsikirjaan he ovat saaneet innoitusta Furuvikin eläintarhan simpanssilaumalta sekä sen alfaurokselta Santinolta. Apinajohtajan käsikirja oli ehdolla Ruotsin vuoden HR-kirjaksi 2010 ja sen on palkinnut myös Jane Goodall -instituutti."

Asiasanat: Esimiestaidot, Johtaminen, Apinajohtaja, Organisaation johtaminen, Johtajuus, Esimiehen rooli, Tiimien johtaminen, Vuorovaikutustaidot, Viestintätaidot, Konfliktien hallinta, Päätöksenteko, Motivaatio, Tavoitteiden asettaminen, Työntekijöiden valmentaminen, Työilmapiiri, Työhyvinvointi, Työtehtävien delegointi, Ongelmanratkaisu, Palautekulttuuri, Itsetuntemus, Emotionaalinen älykkyys, Itsensä johtaminen, Ajanhallinta, Priorisointi, Muutoksen johtaminen, Luottamus, Rehellisyys, Yhteistyötaidot, Inklusiivinen johtaminen, Monimuotoisuus, Innovaatio, Visio ja strategia, Yhteisten arvojen luominen, Kehityskeskustelut, Osallistaminen, Stressinhallinta, Johtamisen haasteet, Johtamisen trendit, Motivoiva johtaminen, Esimiestyön kehittäminen, Palautteen antaminen ja vastaanottaminen, Ihmisten tunteminen, Toimiva tiimityö, Muutosjohtaminen, Oikeudenmukaisuus, Ongelmien ratkaiseminen, Taitava päätöksenteko, Tiimityötaidot, Visionäärinen johtaminen, Johtamisen etiikka, Johtamisfilosofia, Tiimin rakentaminen, Itseohjautuvuus, Sosiaalinen älykkyys, Johtamisen haasteet, Johtamisen psykologia, Coaching, Mentorointi, Työtyytyväisyys, Työmotivaatio, Johdon valmennus, Henkilökohtainen kehittyminen, Ihmissuhdetaidot, Läsnäolo johtamisessa, Hyvä kommunikaatio, Vaikuttava johtaminen, Johtamistaitojen arviointi, Luova johtaminen, Inspiroiva johtaminen, Johtamisen arvot, Johtaminen ja teknologia, Johtamisen vaikutus organisaatiokulttuuriin, Esimies-alaissuhde, Johtamisen teoria ja käytäntö, Työhyvinvointi, Johdon ja työntekijöiden välinen vuorovaikutus, Monikulttuurinen johtaminen, Tietoinen johtaminen, Tavoitteiden asettaminen ja seuranta, Muutosjohtaminen, Vastuullinen johtaminen, Sitouttava johtaminen, Konfliktien ratkaisu, Osaamisen johtaminen, Esimiehen vaikutus organisaation suorituskykyyn, Johtamisopit ja -mallitHaplorhini, Social Behavior, Group Processes, Work, psychology, Interpersonal Relations, Motivation, Leadership, Personnel Management, Organizational Culture, Pan troglodytes, johtaminen, esimiestaidot, työyhteisöt, evoluutiopsykologia, eläinten käyttäytyminen, vertailu, ihminen, apinat, simpanssi (laji), johtajuus, esihenkilötyö, ryhmäkäyttäytyminen, taloustieteet, käyttäytyminen, eläimet, etologia, soveltava psykologia, henkilöstöjohtaminen, ihmissuhteet, kädelliset, motivaatio, organisaatiokulttuuri, sosiaalinen käyttäytyminen, Johtajuus, Henkilöstöjohtaminen, Motivaatio, Simpanssi, Haplorhini, Sosiaalinen käyttäytyminen, Ryhmäprosessit, Työ, Ihmissuhteet, Organisaatiokulttuuri

Katso myös muut myynnissä olevat edulliset kirjat ja lehdet!

Samoilla 6,90 € postikuluilla niin monta kirjaa kuin haluat!

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


6 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 11.3.2024 19:07
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.