Kuvaus

Kaksi kirjaa: Tyttö ja nauhuri & Presidentti ja toimittaja

Tyttö ja nauhuri

Wsoy 2014 Kovakansi

1.painos

Ei merkintöjä

Nuoren tytön unelma-ammatti on toimittaja, ja hän saakin mahdollisuuden kokeilla siipiään Suomen Kuvalehdessä. Into, rohkeus, iloisuus ja viattomuus kantavat, ja tyttö huomaa pian puhuttelevansa ihmisiä, joita ei olisi koskaan uskonut tapaavansa. Kommelluksienkin myötä taidot ja tiedot kasvavat.

Kesällä 1974 Tyrkkö haastattelee tasavallan presidentti Urho Kekkosta Meilahden sairaalassa tämän eturauhasleikkauksesta. Tytön valoisa elämänasenne ja terävä pää kiinnittävät Kekkosen huomion, presidentin ilkikurisuus ja äly eivät jääneet toimittajalta huomaamatta. Toimittajan ja presidentin välille syntyy sukupolvet ylittävä ystävyys, ja heistä tulee kaikella tapaa läheiset. "Tiesin, että elämäni käsikirjoitus muuttui."

Teos sisältää runsaasti ainutlaatuista, ennen julkaisematonta aineistoa.

Presidentti ja toimittaja

Wsoy 2016 Kovakansi

1.painos

591 sivua + kuvaliitteet

"Kirjoita minusta kirja ihmisenä."

Avoin ja rehellinen kuvaus vanhenevan Urho Kekkosen elämästä läheisen ihmisen silmin.

Vuosina 1976-81 Maarit Tyrkkö eli kaksoiselämää. Julkisesti hän oli toimittaja mutta yksityisesti hän oli tasavallan presidentti Urho Kekkosen läheinen ystävä. Minkälaista tuo elämä oli? Vuonna 1978 Urho Kekkonen valittiin vielä yhdelle presidenttikaudelle, mutta vanheneminen oli vääjäämätöntä, jopa hänelle. Millaiset olivat Kekkosen viimeiset vuodet ennen presidenttikauden päättänyttä sairaslomaa?

Tässä kirjassa Maarit Tyrkkö lunastaa Kekkoselle antamansa lupauksen kirjoittaa hänestä ihmisenä. Kuuden intensiivisen vuoden aikana Tyrkkö sai huomata, että elämä valtiomiehen rinnalla ei ollut niin yksinkertaista kuin nuori toimittaja oli kuvitellut. Tyrkkö on kertonut tätä teosta edeltävässä ajasta kirjassaan Tyttö ja nauhuri (2014), jota luonnehdittiin Helsingin Sanomissa sensaatiomaiseksi kokonaisuudeksi ja Ilta-Sanomissa huikeaksi, historialliseksi ja harvinaiseksi.

Ei merkintöjä, taitetta kansipapereissa ja jäljet vanhoista hintalauista

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


12 €
Sulkeutuu 90 vrk 22 h 41 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

12 € Sulkeutuu 90 vrk 22 h 41 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.