Kuvaus

Like 2005 Pehmeäkantinen

1.painos

Ei merkintöjä

Maataidetta jäljittämässä on ensimmäinen suomenkielinen teos maataiteesta. Käsite syntyi 1960-luvun lopulla Yhdysvalloissa kuvaamaan teoksia, jotka toteutettiin taiteelle perinteisesti tarkoitettujen tilojen ulkopuolella, usein erämaassa tai luonnonmaisemassa. Teokset rakentuivat maasta, ilmasta, vedestä tai vain taiteilijan havainnosta ja näistä tehdyistä käsitteellisistä esityksistä.

Kirja johdattaa maataiteesta käytyyn kansainväliseen keskusteluun. Se keskittyy suomalaisessa taiteessa 1970-1990-luvuilla tapahtuneeseen ympäristölliseen käänteeseen.

Anne Siirtola, Lauri Anttila, Outi Heiskanen ja Pekka Nevalainen teokset liittävät maataiteen nykytaiteen laajentuneeseen kenttään: keho- ja käsitetaiteeseen, installaatioon, video- ja valokuvataiteeseen.

Maataiteen fragmentaariset teokset kuljettavat lukijan ruumista, subjektia, eläintä ja konetta koskeviin kysymyksiin. Väitöstutkimus vastaa näihin Maurice Merleau-Ponty luonnonontologian ja Jacques Derrida jälkeä ja ajallisuutta koskevan ajattelun tuella.

Maataide

351 sivua + kuvaliite

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 70 vrk 22 h 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14 € Sulkeutuu 70 vrk 22 h 48 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.