Kuvaus

Maria Pettersson - Suomen historian jännät naiset
Selvänäkijöitä, sotilaita, saarnaajia ja silmänkääntäjiä

Historiaherkku suomalaisista jännistä naisista, joiden tarinan haluat kuulla.

Kukkotappeluja järjestänyt viinatehtailija, poliitikkoja ohjeistanut selvänäkijä, heimosotaretkeen osallistunut sirkustaiteilija – nyt tutustutaan Suomen historian jänniin naisiin! Huippusuositun Historian jännien naisten sisarteos esittelee kotimaan kiinnostavia naishahmoja, jotka ovat jääneet historiankirjoituksen marginaaliin.

Suomessakin jännät naiset olivat hyväsydämisiä, pahansisuisia, auttavaisia ja itsekkäitä. He kulkivat omaa polkuaan, rikkoivat rajoja ja raivasivat tietä. He tekivät asioita, jotka eivät olleet naisille sopivia – ja tietenkin elivät poikkeuksellisen kiinnostavan elämän.

Historian jännät naiset
Merirosvoja, meedioita, varkaita ja vakoojaprinsessoja

Odotettu tietokirja tutustuttaa yli sataan voimanaiseen, jotka ovat jättäneet jälkensä historiaan mutta joista harva on kuullut.

Mitä yhteistä on tekoparrassa pelanneella baseball-tähdellä, kolumbialaisella huumepomolla, Yhdysvaltain sisällissodan sankarilla ja japanilaisella samurai-soturilla? He olivat kaikki naisia.

Historian jännät naiset marssittaa esiin liudan kiinnostavia naisia, jotka ovat jääneet suurmieshistorian varjoon: kiinnostavia, uskomattomia, kauheita, törkeitä, sankarillisia ja ennen kaikkia jänniä persoonia. Heidän elämäntarinansa saavat lukijan haukkomaan henkeä ja kysymään: miksi en ole kuullut heistä aiemmin?

Maria Pettersson (s. 1984) on Journalisti-lehden päätoimittaja ja historiaharrastaja, jonka unelma--ammatti oli kansainvälinen seikkailijatar. Historian jännät naiset sai alkunsa Petterssonin Twitter-sarjasta, joka laajeni kirjaksi.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 83 vrk 9 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

72 € Sulkeutuu 83 vrk 9 h 12 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.