Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Markku Ojanen: Selviytyjiä ja kukoistajia
Alaotsikko: Tutkimus sotaorpojen elämästä ja hyvinvoinnista
ISBN: 9789529330881
Kustantaja: Juvenes Print - Suomen Yliopistopaino oy
Kieli: Suomi
Painovuosi: 2013
Sivumäärä: 197
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: Tyydyttävä

Muuta: Kansissa kulumaa ja nuhruisuutta; ensimmäisen sivun alanurkassa pientä tahraa.

"Markku Ojasen Selviytyjiä ja kukoistajia on ensimmäinen suomalainen tutkimus viime sodissa orvoiksi jääneiden hyvinvoinnista. Muissakaan sotaa käyneissä maissa tällaisia tutkimuksia ei ole tehty, vaikka sotaorpojen määrä on ollut niissäkin suuri.

Itsekin sotaorvon tutkija-kirjoittajan, psykologian professori Ojasen näkökulmasta tällainen tutkimus oli tehtävä nyt, kun se oli vielä mahdollista.

Ojasen kirja sisältää kolmenlaista tietoa. Ensiksi kuvataan noin tuhannelle sotaorvolle tehdyn kyselyn tuloksia.

Toiseksi mukana on myös kyselyä täydentäviä, sotaorpojen omakohtaisia kertomuksia ja kokemuksia heidän elämänvaiheistaan.

Kolmanneksi kirjoittaja esittelee menetyksiin, kriiseihin ja traumoihin liittyvää tutkimusta. Näiden tutkimusten avulla saadaan tietoa siitä, miten lapset, nuoret ja aikuiset sopeutuvat menetyksiin ja vaikeisiin asioihin.

Vaikka moni suomalainen sotaorpo on kokenut vaikeuksia, he eivät suinkaan ole epäonnistuneet tai masentuneet, vaan ovat voittaneet vaikeutensa ahkeruudella, myönteisellä asenteella ja suomalaisella sisulla. Sen vuoksi tämän kirjan nimeksi valikoitui Selviytyjiä ja kukoistajia."

Asiasanat: Sotaorvot, Elämäntarina, Selviytyminen, Hyvinvointi, Sota-ajan kokemukset, Lapsuus, Nuoruus, Koti-ikävä, Menetykset, Trauma, Sotaorpojen tuki, Sosiaalinen tuki, Perhesuhteet, Kasvatus, Koulutus, Työelämä, Terveydentila, Psyykkinen hyvinvointi, Fyysinen hyvinvointi, Sotaorpojen identiteetti, Muistot, Kokemukset, Toipuminen, Resilienssi, Sosiaalinen integraatio, Elämänhallinta, Henkinen vahvuus, Voimavarat, Tukiverkostot, Tulevaisuuden suunnitelmat, Pärjääminen, Onnellisuus, Tyytyväisyys elämään, Elämäntaidot, Kriisitilanteet, Sota-ajan arki, Selviytymisstrategiat, Sotatraumat, Elinolosuhteet, Sotakokemusten vaikutus, Tukipalvelut, Sosiaalinen tuki, Tunnetaidot, Omaishoitajuus, Sosiaalinen osallisuus, Kriisistä kasvu, Muutos, Selviytymisen merkitys, Voimavarakeskeisyys, Sotaorpojen tarinat, Kokemusten jakaminen, Vertaistuki, Elämänkatsomus, Kulttuurinen konteksti, Sodan jälkeinen aika, Toivo, Arvot, Kukoistaminen, Itsensä toteuttaminen, Sotaorpojen yhteisö, Sosiaalinen tuki, Resurssit, Selviytymistarinat, Selviytymisen merkitys, Yhteisön merkitys, Sotatraumat, Elinolosuhteet, Sotakokemusten vaikutus, Tukipalvelut, Sosiaalinen tuki, Tunnetaidot, Omaishoitajuus, Sosiaalinen osallisuus, Kriisistä kasvu, Muutos, Selviytymisen merkitys, Voimavarakeskeisyys, Sotaorpojen tarinat, Kokemusten jakaminen, Vertaistuki, Elämänkatsomus, Kulttuurinen konteksti, Sodan jälkeinen aika, Toivo, Arvot, Kukoistaminen, Itsensä toteuttaminen, Sotaorpojen yhteisö, Sosiaalinen tuki, Resurssit , sota, sotaorpo, sotalapsi, sotahistoria, pitkittäistutkimus, historia, hyvinvointi, selviytyjä, selviytyminen, sotaorvot, elämänkaari, henkinen, trauma, traumat, persoonallisuuden kehitys, lapsuus, sota-aika, kokemukset, kyselytutkimus

Katso myös muut myynnissä olevat edulliset kirjat ja lehdet!
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 11.3.2024 6:48
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.