Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Mauri Sariola: LAVEAN TIEN LAKI. Oikeudenkäyntiromaani. 1962 Gummerus (kuudes painos). 307-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, kannen ja esilehden välisellä tyhjällä lehdellä alkuperäisen omistajan nimi, ei muita merkintöjä.

Lavean tien laki (1961) aloittaa Sariolan oikeussaliromaanien sarjan. Kirja on käännetty kymmenelle kielelle; se sai Prix du Roman daventures –jännityskirjallisuuspalkinnon 1969. Varatuomari Matti Viima on nuori, aloitteleva asianajaja, jolla on pieni toimisto Helsingissä ja täyteläisen kaunis sihteeri, neiti Lehmus. Taloustirehtööri Patamaa, upporikas tilanomistaja Helsingin liepeiltä, pistäytyy Viiman toimistossa. Patamaan tarjoama juttu ei ole miellyttävä: miestä kiristetään. Hän on ikääntyneenä intoutunut kirjoittamaan rakkauskirjeitä kahdelle naiselle, vilkasveriselle neiti Iiris Rytköselle ja äidilliselle rouva Einolalle. Nyt kirjeet ovat joutuneet kiristäjälle, joka uhkaa hauskuttaa niillä pitäjän silmäntekeviä, ellei saa vaatimaansa summaa. Viima lähtee leikkiin, mutta kun hän monien yllättävien käänteiden jälkeen toimii puolustusasianajajana oikeussalissa, tutkittavana ei olekaan kiristys – vaan murha. Sitä mukaa kun kirja lähestyy loppuaan, kohoaa myös jännitys oikeussalissa. Lukija suorastaan kihelmöi, kun Sariola valmistelee loppuratkaisua, joka on todellinen täysosuma. Täysosuma on myös Sariolan sankarityyppi, liikoja pingottamaton varatuomari Viima, jolla on kaikki edellytykset sariolamaiseksi Perry Masoniksi.

 

2. Mauri Sariola: ROMMELIN POIKIEN HAUTA. 1987 Viihdeviikarit, BookStudio (2. painos). 160-sivuinen nidottu kirja, kannen nurkissa aivan vähäistä taittumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä, takakannessa viivakoodi- ja hintatarra (29,00 mk).

Rommelin poikien hauta (1982) -romaanin tapahtumat sijoittuvat 1960-luvun lopulle. Tunisiassa työkomennuksella oleva suomalainen metsänhoitaja Timo Toiviainen on Monastirissa tavannut saksalaisen vaaleaverikön Helen Eulen. He alkavat yhdessä etsiä Jean Arous -nimistä miestä, joka ei kuitenkaan ota löytyäkseen. Toiviainen osuu Sidi el-Hamissa olevalle Rommelin sotajoukkojen hautausmaalle – ja kohta tapahtumat lähtevät kiihtymään odottamatonta vauhtia. Pelissä on yhtäkkiä kirjaimellisesti kovat panokset… Kaiken ydin tuntuu olevan Rommelin poikien hauta, mutta kertooko se enää salaisuuttaan!

Mauri Sariola (1924 Helsinki – 1985 Helsinki) kävi oppikoulunsa Hämeenlinnassa ja Toijalassa, kutsuttiin asepalvelukseen 1943 kesken lukion, oli Itä-Karjalassa ja Lapin sodassa ja aloitti kotiuduttuaan lakitieteen opinnot Helsingin yliopistossa, teki sekalaisia töitä eri puolilla Suomea ja palkattiin Helsingin Sanomien oikeussalitoimittajaksi 1956. Hän suomensi englantilaisia romaaneja, mm. Erle Stanley Gardneria. Esikoisromaaniinsa Laukausten hinta (1956) Sariola kertoi saaneensa sysäyksen käännösdekkarien kehnosta tasosta. Hän jättäytyi vapaaksi kirjailijaksi 1965. Sariolan kirjoista suurimman ryhmän muodostavat poliisi-, rikos-, jännitys- tai oikeussaliromaanit, merkittäviä ovat myös hänen omiin kokemuksiinsa perustuvat sotaromaanit. Sariolan kirjailijauraa kesti lähes 30 vuotta. Hänen 95:stä romaanistaan 13 on ensin julkaistu lehden jatkokertomuksena. Kyllästyttyään huonoihin arvosteluihin hän julkaisi salanimellä Esko Laukko yhdeksän rikosromaania, joiden kirjoittajan oikea henkilöllisyys pysyi pitkään salassa.

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 68 vrk 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 68 vrk 1 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.