Tuote on myyty käyttäjälle JPuoli hintaan 4,50 €

Kuvaus

1971-1972, 12 h 23 min, kieli. englanti, tekstit. suoi, ruotsi,

Merilinja (engl. The Onedin Line) oli BBC:n tuottama televisiodraamasarja, jota esitettiin 1971–1980. Sarjan ideoi ja kehitti Cyril Abraham.

Merilinja sijoittuu vuosien 1860–1886 Liverpooliin ja sen satamaan. Sarjan päähenkilö on köyhyydestä rikkauksiin nouseva liikemies-kapteeni James Onedin, jonka perustaman laivanvarustamon (Onedinin linja) ja perheen sekä kilpailijoiden, Frazerin laivatelakan ja Callonin laivanvarustamon, kohtaloita seurataan kahdeksan tuotantokautta ja 91 jaksoa.

James Onedin, parkiintunut merimies, jolla on 'kunnianhimoa enemmän kuin armeijallisella Napoleoneita', päättää ostaa ensimmäisen laivansa. Hän menee naimisiin myyjän tyttären kanssa voidakseen toteuttaa suunnitelmansa. James sukeltaa kaupankäynnin ja merenkulun vaaralliseen ja armottomaan maailmaan ja huomaa pian, ettei kyse olekaan pelkästä purjehtimisesta. Kilpailijat, vakuuttamattomat lastit, miehistön ongelmat, lisääntyvät velat ja toisinaan itse luonnonvoimatkin tuntuvat olevan häntä vastaan.

Jamesilla on hyvä liikevaisto, ja hän tuntee laivat ja meren. Taitojensa ja uskollisen miehistönsä avulla hän yrittää saada vielä lapsenkengissä olevan imperiuminsa pysymään pinnalla. Jamesin vaimo Anne tukee miestään sekä myrskyssä että tyynessä. Anne, joka ei ole alkuun lainkaan kiinnostunut purjehtimisesta ja laivoista, osoittautuu itsekin teräväksi liikenaiseksi.

James Onedinia esittää Peter Gilmore ja hänen vaimoaan Annea Anne Stallybrass. Jamesin aluksen kapteeni Bainesina nähdään Howard Lang ja Jamesin veljenä ja liikekumppani Robertina Brian Rawlinson sekä Elizabeth-siskona Jessica Benton.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4,50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 25.4.2024 14:13
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.