Kuvaus

Mighty Ducks are the Champions Mestarit lätkäleffa DVD

Mestarit (The Mighty Ducks) on elokuva, joka antoi nimen Disneyn ostamalle jääkiekkojoukkueelle vuonna 1993. Leffa takosi ihan kivasti rahaa lippuluukuilla, eikä se ole ihme. Perinteinen "luusereista sankareiksi" -juttu on saatu toimimaan viihdyttävästi ja leffassa on imua kliseisyydestään ja tuttuudestaan huolimatta. Pläjäys toimii viihdyttäen juuri kestonsa ajan. Mitään erikoista ei tarjota, paitsi hyvää mieltä.

Gordon Bombay (Estevez) on uransa huipulla oleva puolustusasianajaja, joka vapauttaa työkseen syyttettyjä, usein jopa syyllisiä, rankalta tuomiolta. Moraalia hän ei tunne, vaan raha on tärkeintä. Gordon ei pidä lapsista tai jääkiekosta, mutta viinasta hän pitää. Hän käryää rattijuoppoudesta ja saa yhdyskuntapalvelua. Hän joutuu palaamaan vanhaan kotikaupunkiinsa valmentamaan hyljeksittyä lasten jääkiekkojoukkuetta. Pian alkaa kiekkopeli sujua ja Gordon alkaa nauttia elämästä.

Tyylilaji on höyhenenkevyttä draamaa, jota on höystetty huumorilla. Jääkiekkokohtaukset on täyttä toimintaa ja mukaan on tungettu jopa romanttinen sivujuonne, josta kuitenkin selvitään kompastumatta. Leffan jatkikset tehtiin rahan kiilto silmissä, mutta tästä leffasta löytyy jotain aitoa. Juniorien yhteishenki tuntuu realistiselta ja heillä on selvästi hauskaa. Tätä peliä ei pelata rahan vuoksi, niin kuin jatkiksissa tuntuu, vaan yksinkertaisesti hauskanpidon vuoksi. Mestarit onkin aika tärkeä filmi tänä aikana, jolloin vanhemmat haluavat lapsiensa urheilusuorituksilta vain ja ainoastaan parasta mahdollista, heistä pitää tulla ammattilaistasoa. Tämä leffa näyttää urheilun hauskanpitämisen välineenä. Hauskuushan siinä on se pääasia, ainakin junioritasolla.

Näyttelijät ovat joko rutiininomaisia, pökkelöitä tai keskinkertaisia, mutta ei se pahemmin haittaa. Katsojalla on mukavaa juuri keston ajan, vaikka ei tämä pitkäksi aikaa mieleen jääkään kummittelemaan. Kliseitä on mukana lukematon määrä ja sentimentaalisuutta riittää yllin kyllin, mutta mukana on myös lumiset maisemat ja kiekkokaukalon tunnelma. Keskitason helposti sulateltavaa viihdettä. Pläjäyksessä on kuitenkin mukavasti imua, minkä ansiosta katsoja välttää tylsistymisen. Tällaista lastenleffaa katselee mielellään aikuisempikin persoona, toisin kuin niitä karmeita jatko-osia. Näitä tarvitaan piristämään tylsiä arki-iltoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 115 vrk 3 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

11 € Sulkeutuu 115 vrk 3 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.