Kuvaus

Metodistikirkon naisten rintamerkki, Ruotsi

METODISTKYRKANS KVINNOSÄLLSKAP
(Metodistikirkon naisyhteiskunta)

Merkin Ø 16 mm

Käytön jälkeä.

Riksarkivet (Ruotsin kansallisarkisto):
Ruotsin ensimmäisen naisosaston perusti Göteborgissa 16. marraskuuta 1908 Yhdysvalloista lähetetty lähetyssaarnaaja Winnie Gabrielson. Jo ensimmäisen kuukauden aikana aloitettiin Ruotsissa 28 naisosastoa. Amerikkalaisen vastineensa pohjalta perustettiin valtakunnallinen organisaatio nimeltä Methodist Church's Women's Society for Foreign Mission (KYM).

Yhdistyksen ideana oli, että naislähetyssaarnaajien kautta olisi helpompi tavoittaa naisia ??maissa, joissa kristinusko ei vielä ollut laajalle levinnyttä ja joissa naisia ??myös usein estettiin osallistumasta uskonnollisiin tilaisuuksiin, joissa oli läsnä esimerkiksi miehiä. Mottona "pelastettu palvelemaan" KYM teki lähetys- ja sosiaalityötä seurakuntien sisällä ja ei vähiten lähettämällä omia lähetyssaarnaajiaan.

Vuonna 1944 nimi muutettiin Metodistikirkon Naisyhdistykseksi ja vuonna 1965 järjestö organisoitiin uudelleen soveltumaan myös sisäiseen lähetykseen. Nimestä tuli sitten Methodist Church's Women's Association. Vuonna 1975 päätettiin, että MKK:sta tulee Ruotsin metodistikirkon neuvosto, jonka nimi on Methodist Church's Women's Council.....

 

 

 

 

 

3591

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 22 vrk 23 h 8 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7 € Sulkeutuu 22 vrk 23 h 8 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.