Kuvaus

Mika Kaurismäki Kokoelma  -  4 DVD Box
 

VESKU

Ainutkertainen dokumenttielokuva koko kansan rakastamasta taiteilijasta Vesa-Matti Loirista, hänen elämästä julkisuuden hahmona ja yksityishenkilönä. Vesku päästää katsojan lähelle pohtiessaan elettyä elämäänsä, jota menestys on siivittänyt, mutta johon mennyt aika on jättänyt jälkensä.

Elokuvassa Vesku kertoo omalla karismaattisella tavallaan uransa vaiheista. Hän tapaa tärkeitä ihmisiä uransa varrelta sekä pohtii suhdettaan julkisuuteen, läheiseen työtoveriin Spedeen, elämänsä naisiin sekä omiin lapsiinsa. Hän puhuu myös avoimesti sairaudestaan, joka on varjostanut hänen elämäänsä viime vuodet kuitenkaan antamatta sen vaikuttaa hänen työhönsä taiteilijana ja esiintyjänä.

TIE POHJOISEEN

Timo Porala (Samuli Edelmann) on arvostettu konserttipianisti, jonka yksityiselämä on karilla. Eräänä päivänä Timo löytää kotioveltaan elämää nähneen vanhemman miehen, Leon (Vesa-Matti Loiri), joka paljastuu hänen isäkseen. Leo on jättänyt poikansa tämän ollessa 3-vuotias ja lähtenyt maailmalle - eikä ole antanut kuulua itsestään 35 vuoteen.

KUNINGAS LITMANEN

Kuningas Litmanen on dokumenttielokuva Suomen menestyneimmästä, pitkän jalkapallouran Suomessa ja Euroopassa tehneestä jalkapalloilijasta: Jari Litmasesta. Dokumentissa kuullaan useita myös kansainvälisesti merkittäviä Litmasen jalkapallouraan ja henkilökohtaiseen elämään vaikuttaneita henkilöitä. Elokuvassa päästään ensimmäistä kertaa lähelle huippupelaajaa - ei ainoastaan jalkapalloilijana, vaan myös pidettynä ja arvostettuna ihmisenä.

HAARAUTUVAN RAKKAUDEN TALO

Haarautuvan rakkauden talo -elokuva on hulvaton komedia sivistyneeksi tarkoitetusta avioerosta, josta tulee jotakin aivan muuta. Juhanin (Hannu-Pekka Björkman) ja Tuulan (Elina Knihtilä) avioliitto natisee liitoksissaan. He päättävät erota, mutta sopivat asuvansa saman katon alla sulassa sovussa niin kauan, kunnes talo saadaan myytyä. Sivistynyt avioero siis. Juhani laatii säännöt, joiden mukaan yhteisasumisen pitäisi sujua, mutta tulee itse rikkoneeksi niitä ensimmäisenä, kun tuo kotiin baarista naisen yhdeksi yöksi. Kostoksi Tuula kutsuu taloon avioliiton aikaisen syrjähypyn ja Juhanin pitää alkaa miettiä seuraavaa siirtoa. Seuraa uskomaton tapahtumaketju, joka paljastaa kuinka lähellä toisiaan ovat rakkaus ja viha.
 

Ohjaaja: Mika Kaurismäki

 



Tekstitys:
Suomi, Ruotsi

R2

K-12

Suomijulkaisu

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


7,98 €
Sulkeutuu 105 vrk 15 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7,98 € Sulkeutuu 105 vrk 15 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.