Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. R. ja A. Becker: NIMENI ON COX. 1. osa. Rikosromaani. 1963 Valpas-Mainos, Alavus. 174-sivuinen nidottu kirja, kannen alanurkassa taittumaa, muuten ehjä ja siisti, esilehdellä kirjan alkuperäisen omistajan nimi, ei muita merkintöjä.

Nimeni on Cox (1963; Gestatten, mein Name ist Cox 1961) aloittaa romaanisarjan, jonka pohjalta on tehty elokuva (1955) ja televisiosarja sekä tunnetuimpana kuunnelmasarja Hyvää iltaa, nimeni on Cox (Gestatten, mein Name ist Cox). Aviopuolisot saman kirjan kirjoittajina, sehän on erikoislaatuista. Saksalaiset Rolf ja Alexandra Becker eivät aavistaneet "Nimeni on Cox" kirjoja kirjoittaessaan, että niistä muodostuisi vuosikymmenten menestys. Itse teoksia on myyty Saksassa ja muualla maailmassa ennätysmäisesti. Sen jälkeen Saksan, Suomen y.m. maitten radiot valmistivat aiheesta sarjakuunnelman. Televisiosarja on kiertänyt maailman televisioissa, Suomessa sitä esitettiin ensimmäisen kerran 1962. Mutta kirjana antaa teos kuitenkin parhainta jännitysluettavaa ja antaa sen yhtenäisenä eikä paloina. Kirjan sankarina on Paul Cox, joka joutuu murhasta epäillyksi. Itsepäisyydellään ja taitavuudellaan hän kuitenkin selviää karmivan jännittävistä tilanteista. "Nimeni on Cox" on kirja, jonka lukee ahmien alusta loppuun.

Rolf Becker (* 1923 Lontoo, † 2014 in Rottach-Egern) ja Alexandra Becker (* 1925 Hampuri, † 1990 Bad Wiessee) oli saksalais-englantilainen kirjailijapariskunta: he avioituivat 1953. Yhdessä he kirjoittivat radiokuunnelmia, elokuvakäsikirjoituksia ja romaaneja. Vaimon kuoltua mies julkaisi romaaneja nimellä Rolf A. Becker. Heidän tuotannostaan on suomeksi ilmestynyt Cox-romaanisarjan kaksi ensimmäistä kirjaa: Nimeni on Cox. osa 1: Nimeni on Cox (1963; Gestatten – mein Name ist Cox) ja Nimeni on Cox. osa 2: Salaperäinen matkalaukku (1963; Mord auf Gepäckschein), suomennokset Viljo Ensio Kukkonen.

Suomessa Yleisradio tuotti 20-osaisen Cox-kuunnelmasarjan Hyvää iltaa, nimeni on Cox: Tytöllä on sata nimeä (1966; suomennos Olavi Linnus). Sarjan ohjasi Eero Leväluoma ja seikkailija ja uhkapeluri Paul Coxia näyttelee Joel Rinne. Tunnussävelmän on säveltänyt Siegfried Franz.

 

2. Peter O'Donnell: MODESTY BLAISE JA KUOLEMAN ESIMAKU. Suomentanut Jukka Kemppinen. 1971 Otava, Kolibri-kirjasto (2. painos). 287-sivuinen nidottu kirja, selän ja takakannen rajassa alkavaa repeämää, muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä. 

Modesty Blaise ja kuoleman esimaku (1971; A Taste for Death) on kolmas romaani, jonka päähenkilö on rikollisia pelkin käsivoimin nujertava naistiikeri Modesty Blaise. Hän on agenttien joukossa aivan omaa luokkaansa: häikäisevän kaunis, määrättömän rikas – ja kuolettavan vaarallinen. Modesty Blaisen uskollinen aseenkantaja Willie Garvin näkee idyllisellä Karibian meren saarella murhan eikä ehdi apuun. Hän tuntee tekijät, vanhat vastustajansa. Ja sitten kuvaan astuu tosi paha tappajatyyppi Simon Delicata. Pahaksi onneksi Modesty on Lontoossa harjoittelemassa miekkailua. Taito osoittautuukin tarpeelliseksi, sillä pian pyörähtää käyntiin huima seikkailu yli puolen maapallon. Tapahtumat kuljettavat vääjäämättömästi Modestyn ja Willien saamaan esimakua kuolemasta...

Peter O'Donnell (1920 – 2010) oli brittiläinen sarjakuvan tekijä, joka tunnetaan parhaiten Modesty Blaisen luojana. Hän on julkaissut myös historiallista rakkauskirjallisuutta pseudonyymillä Madeleine Brent. Modesty Blaisen julkaisu aloitettiin vuonna 1963, ja tekijä vetäytyi vasta 2000-luvun alussa. Modesty Blaise -sarjakuvatarinoita on julkaistu yhteensä 96. Modesty Blaise -jännityskirjoja on ilmestynyt suomeksi Modesty Blaise (Modesty Blaise 1965), Sapelihammas (Sabre-Tooth, 1966), Modesty Blaise ja kuoleman esimaku (A Taste for Death 1969), Modesty Blaise ja paholainen (I, Lucifer 1967), Modesty Blaise ja mahdoton neitsyt (The Impossible Virgin 1971), Modesty Blaise, Hopeajumalatar (The Silver Mistress 1973), Modesty Blaise ja kadonnut rakastaja (Last Day in Limbo 1976), Modesty Blaise ja operaatio Aamutähti (The Night of Morningstar 1982), Modesty Blaise ja kalman kouraisu (Dead Man's Handle 1985) sekä Vihreä kobra (Cobra Trap 1996; novellikokoelma).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 82 vrk 7 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 82 vrk 7 h 38 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.