Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Eero Marttinen - Jorma Tikkanen

Osasto Marttinen miehet kertovat

""Koskaan emme asettaneet saamiamme tehtäviä kyseenalaisiksi.

... Me uskoimme ja luotimme lujasti esimiehiimme ja ... kiinnyimme aseveljiimme niin, että aina noudatimme mieliimme syvälle iskostunutta ohjetta, jonka mukaan kaveria ei jätetä."

Näin kertoo Olimme Päämajan kaukopartiomiehiä -teoksen toinen tekijä, sissien nuorimpaan ikäluokkaan kuulunut Jorma Tikkanen, joka oli mukana kaikkiaan yhdeksällä kaukopartioreissulla helmikuusta 1942 marraskuuhun 1944 saakka.

Päämajan kaukopartiomiesten toiminta oli luonteeltaan salaista. Osasto Marttinan tehtävänä oli paitsi raportoida vihollisen selustaliikkeistä myös suorittaa häirintäiskuja huolto reittejä vastaan. Sodan jälkeen kaukopartioiden kirjalliset raportit hävitettiin, mutta tulevaa historiankirjoitusta ja jälkipolvia varten mukanaolleilta pyydettiin myöhemmin vapaamuotoisia, muistinvaraisia selostuksia sissiosaston hurjimmista taipaleista. Tällä tavoin syntyi vähitellen Osasto Marttinan arkisto, jonka teoksen tekijät saivat ensimmäisinä käyttöönsä.

Olimme Päämajan kaukopartiomiehiä sisältää jatkosodan tunnetuimman sissiosaston tärkeimmän dokumentin: alkuperäisen arkiston, kymmeniä henkilöhaastatteluja ja Jorma Tikkasen autenttisen, ennennäkemättömän valokuvakokoelman." [takakansi]

 

WSOY 2002, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hieman kulumaa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


8 €
Ilmoitus on sulkeutunut 18.6.2024 23:05
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.