Kuvaus

Outi Heiskanen "Tohtori tulee" taidekortti mitat kehysten päältä korkeus n.17,5cm leveys n.23,5cm

Outi Marjatta Heiskanen (o.s. Kanervo, 26. syyskuuta 1937 Mikkeli – 30. syyskuuta 2022 Vehmaa) oli suomalainen taidegraafikko, taiteilijanimeltään Heis.

Outi Heiskasen luoma myyttinen maailma on täynnä tarinoita ihmisenä olemisen mysteereistä ja suhteestamme luontoon. Hänen hahmoissaan raja ihmisen ja eläimen välillä voi olla häilyvä, kun keskiössä ovat perusvietit ja elämän kiertokulku. Naiseus, äitiys, erotiikka ja kuolema kutoutuvat yhteen hänen eri keinoin toteutetuissa teoksissaan, joita yhdistää myös säännöistä piittaamaton, joskus anarkistinenkin kokeilunhalu ja kiistämätön virtuositeetti.

Yhteisöllisyys ja lähipiiri ovat olleet keskeisessä roolissa Outi Heiskasen taiteessa jo 1970-luvulta lähtien. Hänen ympärilleen muodostuneiden Record Singersin ja Bellini-akatemian legendaariset esiintymiset pohjustivat performanssitaiteen esiinmarssia.

Yksi ikimuistoisista esityksistä oli Ateneumin taidemuseon peruskorjausta edeltäneissä sulkijaisissa vuonna 1984 nähty Kluuvin ruhje. Meilahden taidemuseon puistoon levittäytynyt, Heiskasen taiteilijaystäviensä kanssa vuonna 1983 toteuttama Siirrettävä Tuonela taas oli ensimmäisiä ympäristötaiteen näyttelyitä Suomessa

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 4 vrk 7 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

45 € Sulkeutuu 4 vrk 7 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.