Kuvaus

Paavo Hiltunen: TAKAISIN HELLUNTAIHIN. 1959 Nuorten todistus, Jyväskylä. 100-sivuinen nidottu kirja, jossa erillinen selästä kiinniliimattu kansipaperi, lukematon, ehjä ja siisti, esilehden yläreunaan kirjan alkuperäinen omistaja on kirjoittanut nimensä, ei muita merkintöjä.

Takaisin helluntaihin (1959) on julistusta Pyhän Hengen voimasta. Sen sanoma on sytyttävää ja elävää. Varmaa on, että kirjalla on suuri tehtävä nykyaikana, jolloin seurakuntaa koetellaan monissa myrskyissä. Kristuksen seurakunta elää nykyisellään historiansa tärkeintä vaihetta. On tultu lopun ajan järkyttävien kokemusten ja näkyjen eteen. Antikristilliset syvyyden voimat ovat aloittaneet viimeisen hyökkäyksensä, koska niillä on enää vähän aikaa jäljellä. Herran tulemisen hetki on edessä. Seurakunnan Herra tietää, että tämä aika asettaa Jumalan kansan aivan erikoislaatuisten koettelemusten ja kärsimysten eteen. Siksi taivaasta on luvattu pukea pyhä omaisuuskansa erikoisessa määrässä voimalla korkeudesta. Tästä on Sanassa monia lupauksia. Seurankunta ei näet kestä, jollei se omista Hengen voitelua koettelemusten päivinä. Herra on puettava kansansa voimalla ja iloöljyllä. Siitä on Hiltusen kirjassa voimallinen ja raamatullinen todistus.

Paavo Hiltunen (1923 Helsinki - 2013 Järvenpää) oli helsinkiläinen lakimies. Hän osallistui vapaaehtoisena rintamapalvelukseen, minkä jälkeen jatkoi oikeustieteen opintojaan Helsingin yliopistossa ja toimi lakimiehenä. Hänen jo painatusluvan saanut väitöskirjansa hylättiin ainutlaatuisella tavalla 1952: vastaväittäjä tuli toisiin aatoksiin ja asettui vastustamaan tutkimuksen hyväksymistä. Hiltunen jatkoi lakimiehen töitä ja pääsi vasta perustetun Helsingin hovioikeuden viskaaliksi. Tultuaan uskoon hän alkoi kiertää Suomea ja levittää evankeliumia; hän laskee kiertäneensä vuosien 1952 ja 1987 välillä noin sata päivää vuodessa.  Julistajan ja tuomarin tehtäviensä ohella hän kantoi myös kansakunnan vartijan tehtävää. Paavo Hiltusen ensimmäiset teokset ovat teos Syyllisyyskäsite rikoksen uusimisessa: rikosoikeudellinen tutkimus (1951) ja uskonnollinen kirjanen Orjuudesta vapauteen: Nuorten todistus (1954). Niitä on seurannut puolensataa teosta, viimeisimpänä muistelmateos Lain ja evankeliumin mies (2008).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 70 vrk 23 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 70 vrk 23 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.