Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Greta Garbo on ainut lajissaan.
27 elokuvallaan hän nousi vuosisatamme eittämättä suurimmaksi elokuvatähdeksi.
Lähes 70 vuotta on kulunut siitä kun hän valloitti maailmaa valkokankaalla, ja tähti loistaa yhä.
Kukaan ennen häntä tai hänen jälkeensä ei ole kiehtonut yleisöä yhtä paljon, eikä kukaan ole myöskään käyttänyt yhtä paljon aikaa ja vaivaa piileksiäkseen ihailijoita kuin hän.
Mikä on hänen suuruutensa salaisuus?
Miksi hän niin johdonmukaisesti piti kiinni yksityisyydestään?
Kuinka paljon lapsuuden traumat selittävät hänen arvoituksellisuuttaan - vai oliko hänen elämänsä sittenkään niin salaperäistä kuin on annettu ymmärtää?

Elämäkertakirjailija, sanomalehtimies Barry Paris raottaa verhoa ja piirtää kuvan tuntemattomaksi jääneestä Garbosta - vakavasta, leikkisästä, intohimoisesta, hassusta, uteliaasta - sekä tutustuttaa lukijat hänen luotetuimpiin ystäviinsä.
Tähdestä tulee ilmi asioita, jotka ovat tähän asti pysyneet julkisuudelta salassa: teatterikouluaikojen muistiinpanoja, nauhoitettuja puhelinkeskusteluja, Ruotsissa ja Amerikassa asuvien sukulaisten ja ystävien haastatteluja.

Laajassa elämänkerrassa Paris kertoo Garbon lapsuudesta työväenluokan kaupunginosassa Tukholmassa, siitä kuinka hänet "löydettiin" koekuvauksiin tavaratalon muotiosastolta, ihmisiä joilla oli ratkaiseva vaikutus hänen elokuvauransa luomisessa, vuosista joina hän hallitsi Hollywoodia kuin jumalatar.
Kiinnostavaa luettavaa on myös kuvaukset Garbon tahattomasta syrjäänvetäytymisestä 36-vuotiaana, hänen viidestäkymmenestä erakkovuodestaan salaisine lomineen sekä monista comeback-yrityksistä.
Myös työtoverit ja vastanäyttelijät kertovat vaikutelmiaan suuresta legendasta.

Otava 1996, 1p, 797 sivua
Kovakantinen + kansipaperit
Valokuvaliite.

Yhdistelen postimaksuja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


3 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 4.6.2024 5:08
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.