Kuvaus

[AC0816]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

Kuvanmukainen, OK  iskussa oleva  nidottu ensipainos PunK / SEX PISTOLS / Sid Vicious diggareille. 

Mark Paytress: SID VICIOUS - Nuorena kuolemisen jalo taito

Mark Paytress on brittiläinen rockjournalisti ja -kirjailija. Hän on tutkinut 70-luvun punk-kulttuuria. Kirjaa varten hän haastetteli lukuisia Sidin ystäviä ja hänet tunteneita, ja haastattelujen pohjalta kokosi tämän kirjan. 

Sid Vicious (John Simon Ritchie) tuli tunnetuksi Sex Pistols yhtyeen basistina. Hänen äitinsä Anne Beverley kasvatti hänet yksin, ensin Sidin isän ja myöhemmin isäpuolen kuoltua. Äitiä ja poikaa yhdistivät huumeet. Varsinkin heroiinia he käyttivät yhdessä. 

Vaikka Sidistä tuli kuuluisa Sex Pistolsien myötä, se ei johtunut soittotaidosta. Keikoilla hänen bassoaan ei usein oltu edes kytketty vahvistimeen. Sidin kuuluisaksi hänet teki hänen karismansa ja riehumisensa keikoilla ja niiden jälkeen. Rivosta käytöksestään huolimatta monet Sidin ystävät ovat sanoneet hänen olleen pohjimmiltaan ujo ja herkkä. 

Nancy Spungenia ei voi ohittaa Sid Viciousista puhuttaessa. Kukaan Sidin ystävistä ei tykännyt Nancysta, suurin osa sanoi hänen olevan ällöttävä huora. Nancy oli ylpeä ja huomionkipeä. Monen Sidin ystävän mielestä hän veti Sidin alas ja heroiiniriippuvaiseksi, kun itsekkin oli. Nancy myös nostatti Sidin egoa ja sai hänet kuvittelemaan itsensä Sex Pistolsien keulakuvaksi. Nancy oli ensimmäinen ja ehkä ainoa, josta Sid oli kiinnostunut seksuaalisesti. Myöhemmin jotkut ovat sanoneet, että Sid saattoi olla homo. Hänellä oli lukuisia naispuolisia tuttuja, mutta koskaan hän ei osoittanut minkäänlaista seksuaalista kiinnostusta heihin, vaikka tilaisuuksia olisikin ollut. 

Kun Nancy Spungen löydettiin kuolleena hotellihuoneesta, Sid pidätettiin ja häntä syytettiin Nancyn kuolemasta. Tuomioistuimen päätöstä ei koskaan tullut, sillä ollessaan vapaana takuita vastaan Sid kuoli heroiinin yliannostukseen. Jotkut uskovat Sidin tehneen itsemurhan omantunnontuskissaan. Mark Paytress ei kuitenkaan usko Sidin tappaneen Nancya, ja uskoo Sidin kuolleen vahingossa tavallista vahvempaa heroiinia käytettyään.

Kirjana mielenkiintoinen. Romaanimainen, etenee selkeästi, vaikka onkin koottu haastatteluista. Selkeästi Sid Viciousista kertova kirja, häntä henkilökohtaisesti tuntemattoman ulkopuolisen silmin.

  • Sisältää upeita valokuvia, joissa mm. Motörheadin, Lemmy, Malcolm McLaren, Nancy Spungen, Vivienne Westwood, Sex Pistols yhtye jne...

1. painos

Suomentanut Inka Parpola

LIKE

Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2005

VOITTOHUUTO JA PK.  3.25e -> TILILLE ja PAKETTI POSTIIN

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12.

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään Postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajan tasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajan tasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6,95 €
Sulkeutuu 6 vrk 23 h 17 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6,95 € Sulkeutuu 6 vrk 23 h 17 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.