Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Pertti Pakarinen: ÄLÄHÄN HÄTTÄILE. STRESSIAAPINEN AIKUISILLE. Piirroskuvitus: Otso Pakarinen. 1976 Uusi Kirjakerho. 146-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Älähän hättäile (1976) -kirjan alaotsake on Stressiaapinen aikuisille. Joku kärsii kiireestä, toinen tekemättömistä töistä, joku liiallisesta määrästä ärsykkeitä, toinen ärsykkeiden puutteesta. Tämä suomalaisten oma stressiappinen opettaa meille elämäntaitoa, joka pitää stressin määrän meille kullekin sopivana. Stressiaapinen kertoo miten voimme ennakoida tulevat muutokset ja sopeutua niihin. Sujuvakynäisenä lääkärinä tunnettu tri Pertti Pakarinen kartoittaa aapisessaan stressiä, jonka seurauksena voi olla mm. verenpainetauti, sydänsairauksia, mahahaava tai mielenterveyden häiriöitä. Pertti Pakarisella on myös keinot stressin välttämiseksi. Kokonainen sapattivuosi, sapattikuukausi tai vaikkapa vain sapattiviikko antaa meille stressatuille mahdollisuuden päästä irti arjesta ja tehdä kaikkea sitä kivaa, mistä olemme haaveilleet. Arkena voimme sitten harrastaa esim. joogaa ja säilyttää sen avulla rentoutuneen olon.

 

2. Pertti Pakarinen: PELKO POIS. Päällys: Erkki Poutiainen. 1979 Kirjayhtymä (toinen painos). 130-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Pelko pois (1979) -kirjassaan stressitohtori Pertti Pakarinen on syventynyt selvittelemään pelkotilojemme syitä ja ennen kaikkea niiden parannuskeinoja. Kukapa tunnustautuisi pelkuriksi! Siksi koetamme salata pelkomme, vaikka itsekukin sitä silti tunnemme mitä moninaisimmissa tilanteissa. Tänä päivänä ihminen pelkää menetyksiä, sairautta, arvostelua tai yksinäiseksi joutumista, kuolemaa, muutoksia elämässä tai yhteiskunnassa. Häntä pelotellaan epäsuorasti tai suorasti melkeinpä päivittäin. Kirjaa ei ole kuitenkaan tarkoitettu nuhteeksi pelottelijoille vaan se on kirjoitettu niille joita pelotellaan. Heille jotka ovat joutuneet pelkojen valtaan. Se on kirjoitettu toivossa että he näkisivät pelkojensa hyödyttömyyden ja vahingollisuuden ja ryhtyisivät toimiin vapautuakseen niistä.

Pertti Pakarinen (1931 Heinävesi – 1998 Helsinki) oli yleislääketieteen ja psykiatrian erikoislääkäri ja kirjailija. Hän toimi lääkärinä Nurmeksessa 1962–66 ja 1969–76. Pakarinen julkaisi 1970- ja 1980-luvuilla useita suosittuja terveyteen ja ravitsemukseen liittyviä kirjoja. Näistä ensimmäinen oli Älähän hättäile: Stressiaapinen aikuisille, josta otettiin 12 painosta vuosina 1975–76. Pakarinen julkaisi teokset Häiriintynyt vanhus (1971), Älähän hättäile: Stressiaapinen aikuisille (1975), Me mököttäjät (1976), Menopäällä: Lääkärin päiväkirja (1976), Suhteet kohalleen (1977), Lääkärin valinta (1978), Pelko pois (1979), Anttu ja minä (1980), Päreenpolttajat: ”Ihmistyyppi, joka tuhlaa kaikkea muuta paitsi aikaa” (1981), Potilaskertomuksia: ”Mikäs nyt on vaivana” (1982), Tri Pakarisen dieettiohjelma (1983), Yleislääkäri vastaa (1984), Supervaimon käyttöohjeet: Ilkikurista lähifuturologiaa alan miehille (1990) ja Oravanpyörästä oravanpesään (1993).


 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 93 vrk 23 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 93 vrk 23 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.