Kuvaus

"Kirjoitin ensimmäisen version aiheesta Drowning by Numbers vuonna 1982, samanaikaisesti kuin leikkasimme Piirtäjän sopimusta. Sen jälkeen syntyi monta uutta versiota, joissa kuitenkin juoni, pelit ja luonnekuvat säilyivät kutakuinkin ennallaan. Tässä julkaistu versio on syksyllä 1987 Suffolkissa suoritettujen pääkuvausten pohjana.

Cissie Colpittsin tarina on pitempi Vuonna 1976 hän esiintyi yhtenä henkilönä — ei siis kolmena — Tulse Luperin kumppanina lyhytelokuvassa Vertical Features Remake ja vuoden 1978 versiossa The Fallsista. Siinäkin hän kunnioitti suuresti vesitorneja, sillä katseltuaan Goolen vesitornin huipulta "Hullin tulia" hän alkoi kärsiä VUE:n (Violent Unknown Event — Väkivaltainen Tuntematon Tapahtuma) vaikutuksesta. Hänen suustaan vuoti verta, häntä alkoi vaivata huimaus ja pahanlaatuinen anemia, hänen peukalonsa vääntyivät kummallisesti ja pimeät elokuvateatterit alkoivat vetää häntä puoleensa.

Elokuvassa Drowning by Numbers — Kohtalokkaat numerot — hän on kolme henkilöä — isoäiti, tytär ja tyttärentytär — jotka ryhtyvät solidaarisesti kolmessa sukupolvessa toimiin epätyydyttäviä aviomiehiä vastaan. The Fallsin rakastaja Tulse Luperista on ehkä tullut Henry Madgett (maggot — mato, magic — magia, eli jotakin siltä väliltä). Hän on näennäiseltä ammatiltaan coroner — kuolinsyiden tutkija — mutta sisimmältään ennen kaikkea peluri, joka vapauttaa kolmois-Cissie Colpittsin rikollisesta vastuustaan saaden perin vähän vastalahjaksi

Mutta ikään kuin sen hyvitykseksi, Cissien loppu on jo suunniteltu. Jossakin tulevassa projektissa hän — jälleen yksikössä — 92-vuotiaana grand old ladyna menehtyy kaikessa hiljaisuudessa verenvuotoon philadelphialaisen elokuvateatterin karmosiininpunaisella plyysi-istuimella katsellessaan Renoirin elokuvaa Boudu eli Boudu sauvé des eaux. Hukkumisteema kiinnosti häntä yhä." 

Peter Greenaway, maaliskuussa 1988 [takakansi]

 

Like 1989, 1. painos. Pehmeäkantinen.

 

Kansissa kulumaa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 60 vrk 4 h 46 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 60 vrk 4 h 46 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.