Kuvaus

Huuto-ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Petra Hammesfahr: SYYSUHRI. Suomentanut Marja Kyrö. 2005 Otava (nidotun laitoksen ensimmäinen painos). [Tutustumislahja]  416-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Syysuhri (2006; Das letzte Opfer 2002) on Petra Hammesfahrin ensimmäinen suomennettu teos. Joka toinen vuosi syyskuun neljäntenätoista päivänä nuori nainen katoaa. Vain syyskuulta vuonna 1990 kadonneesta ei ole poliisin tiedostoissa merkintää – mutta se oli päivä, jolloin Karenin elämä nyrjähti. Ensimmäisen kerran Karenin elämä meni raiteiltaan 15-vuotiaana, kun hänet raiskattiin puistikossa. Myöhemmin koko perhe teeskenteli, että syntynyt pikku Jasmin oli Karenin sisar, suloinen iltatähti. Kahden vuoden päästä neljästoista syyskuuta 1990 Karen joutuu auto-onnettomuuteen ja vanha mies kuolee. "16-vuotiaana äidiksi ja 18-vuotiaana murhaajaksi. Pahempaa ei voisi enää seurata", hänen äitinsä ajattelee. Vain poliisi nimeltä Thomas Scheib uskoo, että Kölnin liepeillä riehuu sarjamurhaaja, joka valitsee uhrinsa kahden vuoden välein.

"Huima psykologinen trilleri." – Iltalehti

Petra Hammesfahr (s. 1951 Titz, Saksa) on saksalainen dekkarikirjailija. Hän asuu Kerpenissä. Ensimmäisen trillerinsä hän julkaisi 1991. Hammesfahr on saksalaisen rikoskirjallisuuden supertähti, ja hänet on palkittu useilla dekkaripalkinnoilla. Hän pureutuu hitchcokmaisen hyytävästi pahuuteen naisen elämän, perheen ja avioliiton arjessa. Ensimmäinen suomennettu teos Syysuhri (2006; Das letzte Opfer 2002) on loistava kirja ja hyytävää luettavaa, eikä päästä lukijaa helpolla. Suomeksi ovat ilmestyneet myös Pahantekijä (2005; Die Sünderin 1999) ja Uskoton mies (2006; Bélas Sünden 2003).

 

2. Kevin Wignall: KUKA ON KONRAD HIRST? Suomentanut Mika Tiirinen. Kannen maalaukset: Ossi Hiekkala. 2009 Arktinen Banaani, Banaani-pokkari. 223-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kuka on Conrad Hirst? (2009;  Who is Conrad Hirst 2007) tuo tuulahduksen Graham Greenen ja Eric Amblerin 1930-luvun vakoiluromaaneista.  Kevin Wignall päivittää lajityypin vastaamaan 2000-luvun monimutkaisia globaaleja kuvioita ja politiikkaa. Palkkatappaja Conrad Hirst aloitti uransa Jugoslavian sisällissodan hämärissä. Nyt Hirst haluaa lopettaa hommat ja päättää ottaa selville, keitä ovat hänen salaperäiset työnantajansa. Hirstillä on vain yksi vihje, mutta sen seuraaminen tuottaa tulosta. Yksitellen palkkatappaja päästää työnantajat päiviltä vain huomatakseen, että häntä luullaan vastapuolen vakoojaksi.

Kuka on Conrad Hirst? on älykäs kirja ja sen tekijä seuraamisen arvoinen lahjakkuus.” – The Economist

Kevin Wignall on nouseva brittikirjailija, joka yhdistää napakkaan kovaksikeitettyyn tyyliin älyllistä otetta. Hän edustaa uuteen kukoistukseen angloamerikkalaisissa maissa noussutta kovaksikeitettyä rikoskirjallisuutta . Tuotannosta on suomennettu Kuka on Conrad Hirst? (2009;  Who is Conrad Hirst 2007) ja Lipun varjo (2010; The Dark Flag 2009). Vuonna 2001 ensimmäisen teoksensa julkaissut Kevin Wignall on syntynyt Belgiassa sotilasperheeseen ja asuu nykyään englantilaisessa pikkukaupungissa. Hän kirjoittaa iskeviä ja toiminnallisia jännäreitä, joiden tematiikka on vakavaa. Wignall tuntee kansainvälisen politiikan kiemurat. Hän on työskennellyt kansainvälisten suhteiden parissa ja on kansainväliseen politiikkaan keskittyvän Chatham House -tutkimuslaitoksen jäsen ja luennoinut fiktiivisen ja todellisen terrorismin eroista ja yhteneväisyyksistä. Wignallin omien sanojen mukaan hän on onnistunut hyvin ennustajana. Hänen novellistaan Hal Checks Out (2005) oltiin tekemässä elokuvaa, mutta projekti piti keskeyttää, kun pakistanilaiset terroristit varastivat novellin juonen vuonna 2008 Intian Mumbaissa tekemissään iskuissa. Wignallin kerrotaan syntyneen Brüsselissä 1966 tai 1967 ja opiskelleen Lancasterissa. (Does that stand up? "More or less. And is it really so important?  All that really matters is what's in the books. That's all that matters with any writer – the rest is just a vain attempt to make authors appeal to people who don't read anyway.")

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 24 vrk 22 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 24 vrk 22 h 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.