Kuvaus

[AC0816]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

Kuvanmukainen,  HYVÄSSÄ iskussa oleva kovakantinen täydennetty 1. painos MUUKALAISLEGIOONA stoorien / PALKKASOTURI / elämänkertojen diggareille.
 Kirja kertoo ehkä  "Legendaarisimmasta suomalaisesta ever in MUUKALAISLEGIOONA, "Per "SAHARA" Anderssonista.
 

Petri Sarjanen: SAHARA - Palkkasoturi Per Andersson

Filosofian maisteri Petri Sarjasen piirtää legioonakirjojen klassikossa suomalaisen palkkasoturin Per "Sahara" Anderssonin tien sekä Ranskan että Espanjan muukalaislegiooniin. Monien henkeäsalpaavien vaiheiden jälkeen Andersson päätyy amerikkalaisen palkkasoturijärjestön koulutusleirille Nicaraguaan ja taistelee kahteen otteeseen Angolan sisällissodassa. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä Andersson on yhä elossa. Sahara on paitsi raaka tosikertomus sodasta ja sen ammattilaisista, myös inhimillinen selviytymistarina.

Koulukodissa kasvanut ja nyrkkeilyä harrastanut Per Andersson lähti seikkalunhalusta merille 1960-luvun alussa. Hän myöhästyi 1962 laivastaan Rotterdamissa ja joutui työn, asunnon ja rahan puutteessa liittymään Ranskan muukalaislegioonaan.

Andersson palveli legioonassa kuusi vuotta 1962–1968 ja oli välillä legioonan rangaistuskomppaniassakin. Legioonasta karattuaan Andersson oli palkkasoturina Kongossa ja Angolassa. Hän oli vielä kolme vuotta Espanjan muukalaislegioonassa 1972–1975 ja joutui tänä aikana istumaan 11 kuukautta sotilasvankilassa taposta syytettynä. Tämän jälkeen Andersson oli vielä amerikkalaisen palkkasoturijärjestön keikkahommissa sotilaskouluttajana vuoteen 1984 saakka muun muassa Nicaraguassa ja Angolassa.

Sotilasuransa jälkeen Andersson asui Kööpenhaminassa ja oli muun muassa henkivartijana. Palattuaan Suomeen hän sotkeutui mukaan hasiksen salakuljetukseen ja sai siitä pari vankeustuomiota. Vankilasta päästyään Andersson toimi matkailualalla muun muassa ulkomaisten turistien koiravaljakkokuskina sekä hiihto-, pyöräily-, kanootti- ja patikkaretkien vetäjänä.

Eläkkeelle jäätyään Andersson muutti ensin Floridaan ja sitten Thaimaahan. Andersson asui Thaimaassa Koh Changin saarella.?


Asiasanat: muistelmat palkkasoturit muukalaislegioona palkka-armeijat näköispainokset 

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Henkilö- ja sukuhistoria >Elämäkerrat.  Muistelmat

Ensimmäinen täydennetty painos

Gummerus Kirjapaino Oy - Jyväskylä 2008

PALKKASOTILAS - LAURI TÖRNI - PETERS - KYÖSTI PIETILÄINEN - MAROKON KAUHU JUUTILAINEN - 

VOITTOHUUTO JA PK.  3.25e -> TILILLE ja PAKETTI POSTIIN

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12.

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään Postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajan tasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajan tasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

9,95 €
Sulkeutuu 2 vrk 8 h 26 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9,95 € Sulkeutuu 2 vrk 8 h 26 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.