Kuvaus

Pirkko Aro: EIPÄS VAIETA SEURAKUNNASSA: LIBERAALIN AJATUKSIA. Päällys: Sakari Kauppinen ja Otso Pietinen. 1970 Weilin+Göös. 120-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Eipäs vaieta seurakunnassa: Liberaalin ajatuksia (1970). Pirkko Aro tuli 1966 eduskuntaan melkein mustana hevosena ulkopuolelta varsinaisen poliittisen elämän, ja vuoden 1970 eduskuntavaaleissa hän sai jo naisehdokkaista eniten ääniä. Tämän kirjan tarkoituksena on kertoa, miksi näin tapahtui, miten nainen yleensä joutuu mukaan poliittiseen elämään ja minkälaisiin ongelmiin hän joutuu työssään ottamaan kantaa. Pirkko Aro lähtee kirjassaan liikkeelle siitä taustasta, joka on vienyt hänet – miltei huomaamatta – mukaan politiikkaan, tehtävistään aikakauslehdistön, radion ja television sekä teollisuuden tiedotustoiminnan piirissä. Nämä kaikki alueet ja niihin liittyneenä perheenhuoltajan ja aktiivisen osallistujan roolin vuorottelu ovat avanneet hänelle mahdollisuuden perinpohjin tajuta ne monenlaiset ongelmat, joiden esitaistelija hänestä on tullut. Tottuneen kynänkäyttäjän johdattelemana saamme seurata poliitikon arkipäivää istuntosalissa, eduskunnan kahvilassa, hallitusneuvotteluissa ja puhematkoilla. Keskeisen osan kirjan annista muodostaa kuitenkin yhteiskunnallisen katsomustavan tilitys. Pirkko Aron näkemykset liberaalista ajattelusta sekä siitä onko naisasia oikeastaan "miesasia".

Pirkko Aro (1923 Vihti – 2012 Helsinki) oli koulutukseltaan filosofian maisteri ja ammatiltaan journalisti. Hänet valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon 1964 Vapaamielisten Liiton ehdokkaana; ehdolle hän oli asettunut puolueen puheenjohtajan Teuvo Auran pyynnöstä. Kaupunginvaltuustossa Aro toimi vuosina 1965–1973. Kansanedustaja hän oli 1966–1978, vuoteen 1973 Liberaalisen kansanpuolueen (LKP) ja sitten sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmässä.

 

 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 34 vrk 22 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 34 vrk 22 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.