Kuvaus

Vieraissa on suomalaisen Popeda-yhtyeen cover-albumi ja 15:s studioalbumi vuodelta 1999. Se on myös viimeinen Popeda-levy, jolla ovat mukana rumpali Kari Holm ja kosketinsoittaja Jukkis Järvinen.

Vieraissa oli Suomen virallisella listalla neljä viikkoa ja korkeimmillaan sijalla seitsemän. Vuoteen 2004 mennessä sitä oli myyty 12 000 kappaletta. Albumilta julkaistiin singlet ”Paperitähdet” ja ”Mustaa”, jotka eivät saavuttaneet suurempaa menestystä.

Albumin kansikuva on kopioitu Venus-kondomipaketista.

Musiikki

Albumin avauskappale ”Tulta kaminaan” on versio Jimi Hendrixin kappaleesta ”Fire”. Kappaleen levytti aikoinaan Manifest-yhtye nimellä ”Puita kaminaan”. ”Kaunis nainen” on käännetty Roy Orbisonin ”Oh, Pretty Womanista”. Kappale ”Alkomedley” on sikermä, jossa on mukana The Kinksin ”Alcohol”, The Driftersin ”Under the Boardwalk”, Freud Marx Engels & Jungin ”Juomalaulu” sekä The Contoursin ”Do You Love Me”.

”Toivomuslähteeseen” on Free-yhtyeen ”Wishing Well”, johon suomenkieliset sanat kirjoitti Juice Leskinen. ”Mayday Mayday” on alun perin Miljoonasateen ja ”Asiaan Anita” Mikko Kuustosen kappale. ”Mayday Maydayn” valitsi albumille Pate Mustajärvi, joka piti siitä paljon. ”Ruba” ja ”Nuori poika” ovat molemmat Eppu Normaalin kappaleita, tosin jälkimmäinen on suomenkielinen käännös Wreckless Ericin kappaleesta ”Whole Wide World”. Rolling Stonesin ”Paint It, Black” eli ”Mustaa” levytettiin vanhalla Kai Hyttisen levyttämällä tekstillä. Kappaleen ”Venus” levytti alun perin Shocking Blue. ”Bonnie Moronie” on kuuluisa rock-kappale sekä Popedan vanha keikkakappale, jonka suomenkielisen version on sanoittanut Popedan entinen jäsen Ilpo Ainiala.

Albumille valittiin tarkoituksella myös sellaisia kappaleita, joista jo aiemmin oli tehty suomenkielinen käännös, jotta vältyttäisiin suuremmilta ongelmilta julkaisulupien kanssa. Aiemmin levytetyn käännöksen saa levyttää ilman erillistä lupaa, koska lupa on jo kertaalleen myönnetty. Tällainen kappale on esimerkiksi ”Kaunis nainen”. Juice Leskisen aikoinaan sanoittamaa ja levyttämää ”Paperitähtiä” eli Kinksin ”Celluloid Heroesia” päivitettiin hieman: sanoitukseen lisättiin Ville Valo, Topi Sorsakoski, Andy McCoy ja Veltto Virtanen.

 

suomi soi born to be wild villiksi syntynyt

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 44 vrk 13 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

16 € Sulkeutuu 44 vrk 13 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.