Kuvaus

Plataani 2004 Kovakansi

1.painos

Uusi

Mirkka Mattheiszen

Rappio ja renessanssi dekadenssi Suomen kuvataiteessa ja kirjallisuudessa

Taiteellisena ilmiönä dekadenssi juontuu 1800-1900-luvun vaihteen ranskalaisesta runoudesta. Perversioita, aistinautintoja ja katoavaisuutta korostavana ilmiönä se on helposti todettu epäsuomalaiseksi ja siksi jätetty meillä usein täysin huomiotta.

Tässä teoksessa dekadenssi näyttäytyy osana suomalaista kuvataidetta, kaunokirjallisuutta ja yhteiskunnallista keskustelua. Se saa omat erityismerkityksensä kytkeytymällä suomalaisen yhteiskunnan sekasortoiseen tilaan vuosisadan vaihteessa.

Teoksessa kootaan dekadenssi-termin avulla yhteen kuvataiteen, kaunokirjallisuuden ja yhteiskunnallisen keskustelun teemoja, joiden kautta "kultakaudeksi" mielletty aikakausi näyttäytyy monimuotisena ja ristiriitaisena: pessimismi ja uuden ajan odotus elävät rinnakkain samoissa teoskissa ja samoissa keskusteluissa muodostaen mielenkiintoisen rappioaiheiden verkoston. Teos avaa monia mahdollisia ovia niille, jotka kiinnostuvat tarkemmin arvioimaan ja pohtimaan dekadenssin sijoittumista suomalaiseen kulttuuriin.

Kirjan koko: 27 x 23 cm - Paino 0.9kg

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


10 €
Sulkeutuu 84 vrk 8 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 84 vrk 8 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.