Kuvaus

Rautakauppias Uuno Turhapuro – presidentin vävy on vuonna 1978 ensi-iltansa saanut viides Uuno Turhapuro -elokuvasarjan elokuva. Se oli samalla myös viimeinen mustavalkoisena kuvattu Speden elokuva.

Uunolla on syntymäpäivä, ja hänen kotinsa kalustetaan aivan uuteen uskoon. Herättyään Uuno luulee, että koko koti on ryöstetty, ja hän hälyttää poliisin. Elisabeth tulee kotiin, ja poliisi juoksee häntä vastaan kerrostalon pihalla. Uuno kertoo vaimolleen, ettei heillä ole enää kotia.

Vuorineuvos Tuura on puolueensa presidenttiehdokas, mutta Uuno uhkaa sotkea koko kampanjan, joten hänelle täytyy löytää työtä. Tuura määrää Uunon soveltuvuustestiin, ja tulos on yllättävä: Uuno sopii erinomaisesti rautakauppiaaksi. Tuuran kilpakumppani Häppälä lähettää kauniin agentti Unelman pilaamaan Uunon ja Elisabethin avioliiton; skandaali on valmis ja Tuuralta menee maine.

Uuno saa kirjeen Amerikasta veljeltään Georgelta, joka kertoo tulevansa Suomeen tekemään sijoituksia. Pian George saapuu, mutta onko kyseessä sittenkään oikea George? Kesämökillä appiukko kuulee, kun Uuno kertoo Unelmalle höynäyttäneensä tätä esittämällä Georgea. Vihainen appiukko lyö vahingossa oikeaa Georgea, joka on juuri ajanut mökin pihaan hetkeä aiemmin. George lähtee takaisin Chicagoon, koska pitää Suomea niin väkivaltaisena maana.

Elokuvan käsikirjoitus on rakennettu uudelleen lämmitettyjen Spede Show'n Uuno-sketsien pohjalta. Elokuvassa nähdään myös kuuluisa, 13 minuutin pituinen Rautakauppa-sketsi, jossa Loiri toimii äärimmäisen palveluhaluttomana myyjänä ja Kauko Helovirta asiakkaana.

Elokuvan valmistushetkellä Hannele Laurin sukunimi oli vielä Markkula, ja alkuteksteissä tämän takia lukee "Hannele Markkula".

Rautakauppias Uuno Turhapuro – presidentin vävy oli vuoden 1978 katsotuin elokuva 356 953 katsojalla.

Hyväkuntoinen DVD. Finnkino Oy 1978. Postikulut ostajalle.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 86 vrk 2 h 8 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 86 vrk 2 h 8 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.