Kuvaus

Reindeerspotting - PAKO JOULUMAASTA

Rovaniemelaisen nuorisojoukon elämä pyörii kovien huumeiden ja rikosten ympärillä. Jani on menettänyt elämästään viisi vuotta huumeille ja kädestään kaksi sormea velkojille. Han tahtoo pois Lapista ja pois omasta elämästään. Yhtäkkiä Jani ryöstää lähikaupan ja pakenee.

Juoni: Asuin Rovaniemellä työttömänä. Elin sosiaalituen varassa ja käytin huumeita lähes päivittäin. Tuona aikana aloin kuvata lähipiirini elämää. Tämä on tarina Janista. Näillä sanoilla Joonas Neuvonen aloittaa kohudokumenttinsa, joka seuraa huumeriippuvaisen Janin palavaa haavetta paeta Rovaniemen pimeästä ankeudesta Etelä-Euroopan aurinkoon ja ihmisvilinään. Jani unelmoi omasta pienestä talosta, vaimosta ja peltotilkusta Espanjassa; vaatimattomasta, mutta onnellisesta elämästä.

Puolesta: Joonas Neuvonen kuvaa omaa ja kavereittensa maailmaa vuosina 2003-04 mahdollisimman rehellisesti ja puolueettomasti. Yhtään kaunistelematta tai romantisoimatta. Reindeerspotting - Pako Joulumaasta on rankka, mutta ei kuitenkaan liian ahdistava katselukokemus. Sen on kritisoitu vähättelevän huumeiden järisyttäviä haittavaikutuksia, eikä mukana olekaan materiaalia esimerkiksi painajaismaisista vieroitusoireista tai vainoharhoista, mutta sanoma tulee silti jokaiselle täysin selväksi. Aineet etäännyttävät käyttäjänsä väistämättömästi irti todellisuudesta; useimmiten narkomaanilla on lopulta jäljellä vain satumaiset unelmansa, joihin hän ei itsekään jaksa enää uskoa. Ja haave vaatimattomasta, mutta onnellisesta elämästä on jotain sellaista, mitä hän alun perinkin pakeni. Vaikka sitten aurinko paistaisikin ja ympäröivä maailma olisi Rovaniemeä suurempi ja kansainvälisempi. Bonusmateriaaleissa viisi poistettua kohtausta (yhteensä lähes puoli tuntia ennen näkemätöntä materiaalia), traileri ja päihdetietoutta.


1H23MIN
+29MIN EKSTRAA
2010

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Sulkeutuu 57 vrk 14 h 6 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 57 vrk 14 h 6 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
23.12. klo 11:59
Käyttäjä on poistanut kysymyksen.