Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Sally Altschuler: KIRJOITUS KUUN VALOSSA. ZONE 5 (1). Kuvitus: Teddy Kristiansen. Suomennos: Jaana Palanterä. 2004 SanomaMagazines. 139-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kirjoitus kuun valossa (2004; Saturn og skumbananer) on Zone 5 -sarjan ensimmäinen kirja. Zone 5 on kolmen saaren – Nokka, Muna ja Kynsi – muodostama kaupunginosa, joka sijaitsee lahdessa kaukana Tekoman suurkaupungin alapuolella. Maya, Kimi, Jakob ja Ziggy perheineen asuvat Nokan saarella. Ystävykset viettävät aikaansa vanhassa majakassa ja miettivät, miksei saarella koskaan tapahdu mitään. He ovat kuitenkin väärässä, sillä pienelläkin saarella voi joutua toinen toistaan jännittävämpiin seikkailuihin, kun vain pysyttelee valppaana.

"Hän laski hitaasti kolmeen. Kolmosella Ziggy ja Kimi työnsivät kiviä, ja ne liukuivat sisään muuriin ja katosivat. Kimi, Ziggy ja Jakob ottivat muutaman askeleen taaksepäin kohti Mayaa, joka seisoi yhä ovella.

Ikuisuudelta tuntuvan äänettömän hetken aikana ei tapahtunut mitään. Sitten he kuulivat jotain, joka kuulosti kaukaiselta ukkosen jylinältä. Jylisevä ääni voimistui. He seisoivat paikoillaan kuin maahan juurtuneina. Sitten takaseinä alkoi vajota lattiaan.

Ystävykset eivät uskoneet silmiään. Henkeään pidätellen Kimi ja Ziggu kohdistivat lamppunsa sinne, missä seinä oli ollut. Valokeilassa heidän edessään liiteli kotka avatuin siivin. Se oli hakattu kallioon. "

 

2. Sally Altschuler: MAJAKAN PUOLESTA. ZONE 5 (2). Kuvitus: Teddy Kristiansen. Suomennos: Jaana Palanterä. 2004 SanomaMagazines. 115-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Majakan puolesta (2004; Ballade med Bit) on Zone 5 -sarjan ensimmäinen kirja. Zone 5 on kolmen saaren – Nokka, Muna ja Kynsi – muodostama kaupunginosa, joka sijaitsee lahdessa kaukana Tekoman suurkaupungin alapuolella. Maya, Kimi, Jakob ja Ziggy perheineen asuvat Nokan saarella. Ystävykset viettävät aikaansa vanhassa majakassa ja miettivät, miksei saarella koskaan tapahdu mitään. He ovat kuitenkin väärässä, sillä pienelläkin saarella voi joutua toinen toistaan jännittävämpiin seikkailuihin, kun vain pysyttelee valppaana.

"– Tässä on jotain hämärää, Kimi sanoi. – Olen puhunut kuuden VR-techin työntekijän kanssa, eikä kukaan heistä ole ikinä kuullut Leonard van Gumpista.  

– Hän valehtelee, Ziggy tokaisi.  – Huijari, Jakob huudahti.  – Eikö sitten olekin ihan oikein, että avaamme hänen salkkunsa? Maya kysyi. 

Salkussa oli papereita ja kaksi mustaa metallilaatikooa. Metallilaatikoissa luki MALLI 129.  Ziggy nosti laatikot ylös ja työnsi ne Kimille. Kimi otti toisen laatikon ja avasi sivussa olevan salvan. Äkkiä Ziggy huusi: – Leonard van Gump on tulossa aallonmurtajalle! "

 

3. Sally Altschuler: SUMUN TYTTÖ. ZONE 5 (6). Kuvitus: Teddy Kristiansen. Suomennos: Jaana Palanterä. 2007 SanomaMagazines. 103-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sumun tyttö (2007; Pigen i disen) on kuudes ja viimeinen Zone 5 -kirja. Zone 5 on kolmen saaren – Nokka, Muna ja Kynsi – muodostama kaupunginosa, joka sijaitsee lahdessa kaukana Tekoman suurkaupungin alapuolella. Maya, Kimi, Jakob ja Ziggy perheineen asuvat Nokan saarella. Ystävykset viettävät aikaansa vanhassa majakassa ja miettivät, miksei saarella koskaan tapahdu mitään. He ovat kuitenkin väärässä, sillä pienelläkin saarella voi joutua toinen toistaan jännittävämpiin seikkailuihin, kun vain pysyttelee valppaana.

"Temppeli sijaitsi jonkin matkan päässä surkealla sivukadulla pienen vesiputouksen vieressä. Sen sisällä oli kultainen Buddha-patsas, jonka edessä oli suuri astia, jossa paloi pieni nuotio. Patsaan vieressä oli puulaatikko, jossa oli pieniä riisipaperin palasia ja rahalipas. Tarkoituksena on ottaa paperinpala (ja panna hieman rahaa lippaaseen), sitten paperiin kirjoitetaan toivomus ja pudotetaan se nuotioon. Jos liekki on keltainen, Buddha täyttää toiveen, jos liekki on valkoinen tai sinertävä, toive ei tulisi toteutumaan. Minä kirjoitin kaksi toivetta. Toivoin löytäväni perheeni. Toivoin myös, että Sylvia ja Johs saisivat välinsä selvitettyä. Ja tiedätkö mitä, molempien toivelappusten liekki oli selvästi keltainen."
 

Tanskalainen lasten- ja nuortenkirjailija Sally Altschuler (s. 1953) on kirjoittanut 17 Zone 5 -nuortenkirjaa. Sarjan kirjan Stjerneskud og grønne øjne (2004; Tähdenlentojen yö 2005) kirjoittaja on tanskalainen lasten- ja nuortenkirjailija Søren Jessen (s. 1963).

Zone 5 -kirjoista ovat ilmestyneet suomeksi: 1. Kirjoitus kuun valossa (2004; Saturn og skumbananer), 2. Majakan puolesta (2004; Ballade med Bit), 3. Tähdenlentojen yö (2005; Stjerneskud og grønne øjne),  4. Myrskyävällä merellä (2005; M/S Morpheus) ja 5. Palavat silmät (2006; Ørnens øjne) ja 6. Sumun tyttö (2007; Pigen i disen).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 52 vrk 6 h 32 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 52 vrk 6 h 32 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.