Kuvaus

Sami Pihlstömin uusin teos on ilmestynyt. Teos kokoaa yhteen professori Pihlströmin aatoksia etiikasta, elämästä ja elämänfilosofiasta. "Filosofinen työ on minulle jatkuvasti ongelma juuri sen elämästä ja elämänfilosofiasta. vuoksi, että se on niin keskeinen osa elämääni."

Voimmeko ymmärtää, mitä elämämme on? Wittgensteinin mukaan elämän ongelma voi ratketa vain niin, että se häviää. Tämän ehdotuksen innoittamana ja sitä kritisoiden professori Sami Pihlström luotaa ihmiselämän ydinkysymyksiä: yksilön elämän merkitystä, kuolemaa, syyllisyyttä ja vastuuta. Kirjan valokeilaan kohoaa ihminen väistämättä eettisesti orientoituneena olentona.

Kokoelman kirjoituksissa Pihlström pohtii myös omaa rooliaan filosofina sekä akateemisen filosofian merkitystä tällaisten kysymysten äärellä. Mitä merkitystä filosofisella työllä voi yhteiskunnassa, jossa jo moraalista puhumisen mahdollisuus kapenee alati ja moraaliset puhetavat köyhtyvät koko ajan?

"Tutkittakoon ihmistä luonnontieteellisesti kuinka paljon tahansa, inhimillisen olemassaolon syvin sisältö ja mielekkyys jäävät yksilön itsensä rakennettaviksi."

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 92 vrk 12 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

53 € Sulkeutuu 92 vrk 12 h 28 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.