Tuote on myyty käyttäjälle Ristokvl hintaan 105 €

Kuvaus

Saksalainen sarkainen Feldbluse malli 40- asetakki (Reproduction)

Tästä historianharrastajalle erittäin tarkka jäljennys ehkä tunnetuimmasta sodanaikaisesta saksalaisesta sarkatakista.
Takkimalli oli myös suomalaisten (Waffen-) SS-Vapaaehtoisten eniten käytössä ollut malli. Siinä on Nordland-Rykmentin hihanauha ja kansallisuustunnuksena Suomi-leijona, joita valmistettiin alkuaikoina Suomessa. Sen jälkeen kun suomalaisten oma SS-vapaaehtoispataljoona (Finn-frw. Bat. der Waffen-SS) perustettiin vuoden 1941-lopulla, siirryttiin käyttämään enenevässä määrin Saksassa suunniteltua ja valmistettua mustapohjaista leijonaa. Asetakin sotilasarvo on SS-Rottenführer, joka vast. suom. korpraalia. Toisin kuin Suomessa, Saksassa "Ruodunjohtajat" olivat alikouluttajia.
Takki on valmistettu Saksassa. Käytetyt materiaalit ja valmistusmenetelmät vastaavat hyvin tarkasti alkuperäisiä. Materiaalina on feldgrau-sarkaa, villaa, vuori (puuvillaa), napit ja vyökoukut metallia. Koko on arviolta Medium ja saksalaiseen tapaan takki ryhdikäs ja hyvin istuva. Etupuolelta kainalosta-kainaloon on noin 57 cm. Takkia on kuitenkin mahdollisuus märkänä venyttää ja saada siten hieman lisäsenttejä kokoon.
Kauluslaattojen SS-riimut (aitojen tapaan kaksoistikattu), kansallisuuskotka ja Suomi-leijona on valmistettu villakankaalle konekirjailulla ja hihanauha koneellisesti kutoen (BeVo). Korpraalin hiha-arvomerkki alumiinilangasta kudottua ns. stresseä, eli arvomerkkinauhaa mustalla villakangaspohjalla. Merkit ovat vanhat ja sopivasti patinoituneet.
Takissa on myös kauluksen sisäpuolella napit irtokaulusta varten, jollaista käytettiin ettei karhea sarka hiertänyt kaulaa. Irtokauluksen saa kaupanpäälle. Takkia voi käyttää avokauluksisena tai vaihtoehtoisesti ylänappi kiinni pantuna.
Takki on elokuvapuvustamon ylijäämää ja myydään edulliseen poistohintaan. Takin hinta uutena noin 300e. Vastaavat aidot takit maksavat monia tuhansia euroja ja niitä on nykyään erittäin vaikea löytää.
Huom! Älä sekoita tätä takkia omatekoisiin virityksiin, jotka on tehty sodan jälkeen käytetyistä itä/länsisaksalaisista asetakeista, joiden väri, materiaali ja malli eivät vastaa sodanaikaisia vaikka mieli tekis! Tämä johtuu siitä, että kumpikin sodan jälkeen perustettu uusi Saksa ja heidän armeijansa (BW ja NVA) halusivat ottaa hieman hajurakoa Kolmannen Valtakunnan Saksan asevoimiin, ihan ymmärrettävistä syistä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


105 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 17.4.2024 6:24
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
muokattu 17.4. klo 7:13

Paljonko on mitta kainalosta kainoon?

15.4. klo 19:54

Etupuolelta mitattuna se on 57 cm.