Kuvaus

Shortbus on vuonna 2006 valmistunut yhdysvaltalainen draamakomedia, jonka on ohjannut, tuottanut ja käsikirjoittanut John Cameron Mitchell. Päärooleissa nähdään muun muassa Sook-Yin Lee, PJ DeBoy, Lindsay Beamish, Jay Brannan ja Paul Dawson.

Elokuva sijoittuu New Yorkiin, jossa erilaiset ihmiset etsivät vastauksia kysymyksiinsä seksistä, rakkaudesta ja ihmissuhteista. Keskeisenä tapahtumapaikkana toimii pieni ja estoton underground-baari Shortbus, jossa kokoontuu pormestarien, homojen ja dominataiteilijoiden oma sekalainen seurakunta. Pääosin elokuva kertoo orgasmia tavoittelevasta Sofiasta, rakastuneista mutta suhteensa kanssa kamppailevista Jamiesta ja Jamesista, sekä yksinäisestä ja sulkeutuneesta ammattilaisdomina Severinistä.

 

Elokuva kohautti vapaalla ja runsaalla seksipitoisuudellaan. Shortbus sisälsi paljon esimerkiksi aitoja yhdyntöjä, homoseksuaalien välistä seksiä ja masturbointia. Ikäraja oli 18 vuotta. Jotkut tahot luokittelivat elokuvan jopa pornoksi, johon Mitchell vastasi: "Seksi, kuten musiikkikin, on universaali kieli. Me käytämme sitä esitelläksemme hahmoja, herättääksemme tunteita ja kuljettaaksemme juonta eteenpäin." Sook-Yin Lee oli vähällä menettää työnsä radiojuontajana ohjelmassaan Definitely not the Opera, koska hän osallistui elokuvan lukuisiin sensuroimattomiin seksikohtauksiin. Hän sai kuitenkin tukea ja puolustusta CBC:ltä ja useilta julkisuuden henkilöiltä kun hänen erouhkauksensa vuosi medialle.

Enimmäkseen elokuva otettiin kuitenkin todella hyvin vastaan, niin Yhdysvalloissa kuin ulkomaillakin. Se voitti lukuisia palkintoja eri filmifestivaaleilla ja keräsi paljon hyviä arvosteluja. Suomessa esimerkiksi Episodi ja Metro myönsivät elokuvalle neljä tähteä. Erityisesti Shortbusia kiiteltiin omaperäisyytensä, ennakkoluulottomuutensa, rohkeutensa ja reippaan huumorinsa ansiosta.

Suomi-versio, erinomaisessa kondiksessa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 48 vrk 10 h 58 min
Myyjä edellyttää ostajalta vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 48 vrk 10 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.