Kuvaus

Tuula Poutasuo Suomalainen Hopeataide
1.p 1989
Täysin käyttämätön uudenveroinen kirja.
Tekijän signeeraus lahjatekstissä

Tämä kirja esittelee suomalaista hopeataidetta 1500-luvulta meidän päiviimme asti. Pääosassa on oman vuosisatamme designhopea, jonka historian vaiheita ei ole aiemmin kokonaisuutena kirjoissa kuvattu. Vanha hopea on tässä mukana tärkeiden taustatietojen antajana ja menneitten aikojen mestareitten työn esiintuojana.

Kirjan tarkoituksena on tarjota lukijalle ti- laisuus seurata hopeamuotoilun kehitystä hal- ki vuosisatojen. Kirjoittajat ovat keränneet tätä silmällä pitäen mielenkiintoista kuva- aineistoa. Vanhaa ja uutta hopeaa voi verrata toisiinsa, esimerkiksi Henrik Sohlbergin hämmästyttävän modernin näköistä teekan- nua vuodelta 1778 Börje Rajalinin kaksisataa vuotta myöhempään teekannuun. Molemmat kannut ovat yksinkertaisia ja pelkistettyjä, mutta Sohlberg on pitänyt kahvan ja nupin koristelua tärkeänä. Sohlbergin kannu on har- vinainen yksilö, mutta yleensäkin vanha suo- malainen hopea on yksinkertaista - paljolti maan vaatimattomien olojen johdosta. Mo- dernissa hopeassa yksinkertaisuuteen on py tieten tahtoen.

Pietarin suomalaisille hopeasepille on tässä kirjassa omistettu oma lukunsa. Pietarin met- ropoli tarjosi koulutusta ja työtä, ja vuonna 1860 peräti neljäsosa kaupungin hopeasepistä oli suomalaisia. Venäjän vallankumouksen jälkeen Suomeen palanneet hopeasepät toivat arvokkaan lisän alan ammattikuntaan ja heidän vaikutuksensa maamme hopeasepäntaiteeseen on heijastunut meidän päiviimme asti.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 41 vrk 12 h 9 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

16 € Sulkeutuu 41 vrk 12 h 9 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.