Kuvaus

Siipi: PUNA-ARMEIJAN ETUVARTIO? PUHETTA SUOMEN PUOLUSTUSPOLITIIKASTA. 1968 Alea-Kirja Oy:n TJP-kirja 4.

111-sivuinen sidottu kirja, kansipaperin pari pienehköä repeämää on korjattu siististi teipillä, itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Puna-armeijan etuvartio? (1968) –teoksessa on kyse Suomen itsenäisyydestä. Se on puolustuspolitiikan asiantuntijan puheenvuoro mm. kysymyksistä: Onko yya-sopimuksen epäasiallinen tulkinta kytkenyt meidät liikaa idän puolustusjärjestelmään? Onko koulutus armeijassa kehnoa? Onko armeijan varusteluvalmius riittämätön? Onko meille puolustuspoliittisten tosiasiain asemasta syötetty toiveunelmia ja fraaseja?

Kirjan kirjoittaja ei ole pannut koko nimeään tekijäksi, ”ettei kukaan vain kuvittelisi minun liittävän joskus tätä puheenvuoroa ansioluettelooni.” Teoksessa kerrotaan kuitenkin kirjoittajan olevan 48-vuotias sosiaalipolitiikan professori, joka on tutkimuksissaan käsitellyt mm. YK:n sosiaalipolitiikkaa, kirkon asemaa muuttuvassa yhteiskunnassa ja suomalaisen yhteiskunnan tietä ”ryysyrannasta hyvinvointivaltioon”. Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan dosenttina 1959-68 ollut Jouko Siipi (1920 – 1970) on julkaissut (ennen Puna-armeijan etuvartio? Puhetta Suomen puolustuspolitiikasta -teosta) mm. teokset Luopumisen aika: kirkosta eroaminen sosiaalisena ilmiönä (1965), Ryysyrannasta hyvinvointivaltioon (1967) ja YK:n kansainvälinen sosiaalipolitiikka (1968).

1960-luvun loppu ja –70-luvun alku olivat mielipidekirjojen, pamflettien, kulta-aikaa. Suurten kustantajien sarjoissa – Tammen Forum ja Huutomerkki, Otavan Suunta, WSOY:n Polttopisteessä ja Taskutieto, Weilin+Göösin Mielipiteitä ja Ã?rrä, Kariston Näkökulma ja Gummeruksen Sipuli – ilmestyi yhteensä lähes parisataa mielipidekirjaa. Myös pienkustantamot julkaisivat pamflettisarjoja. Kauko Karen Alea-Kirja Oy:n TJP (”Terveen järjen puolustus”) –sarjassa ilmestyi yhdeksän kirjaa. Kare paitsi toimi kustantajana oli mielipidekirjailija, joka julkaisi mm. Tähän on tultu -teokset 1967 ja -69.

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 4 vrk 57 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 4 vrk 57 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.