Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Flanderin tie on Pariisista Belgian rajalle johtava vanha tie, jota pitkin viholliskolonnat kautta aikojen ovat vyöryneet ryöstäen ja polttaen.
Samaa tietä ratsastaa nyt nuori Georges, kirjan kertojaminä, rakuunarykmentissään joka on lähetetty pysähdyttämään saksalaisten panssarihyökkäystä toukokuussa 1940.

Kuumeisen kiduttavat muistot ranskalaisen rintaman murtumisesta ja pitkästä sotavankeudesta täyttävät Georgesin mielen kaaoksena, jonka pyörteistä välähdyksinä nousevat yksityiskohdat liittyvät tien varrella nähtyyn;
hajaantuneen rykmentin jätteet, mätänevä hevosenraato pellolla, palava kuorma-auto painavat yhä syvemmälle tajuntaan sodan lamauttavan päämääräämättömyyden.
Noiden mielikuvien rinnalla Georgesin tajuntaan nousee pitkä lemmenyö Corinnen kanssa - houkuttelevan kohtalokkaan naisen, jonka muisto kietoutuu oudolla tavalla useiden hänen toveriensa kohtaloihin.
Miksi Corinnen puoliso ja Georgesin kaukainen sukulainen, ratsumestari de Reixach, näytti etsivän kuolemaa taistelukentältä?
Siksikö, että nainen oli halveksien pettänyt häntä myös hänen ratsupalvelijansa, karkean apinamaisen Iglesian kanssa?
Ja mitkä kohtalokkaat siteet liittivät hänet esi-isään, vallankumouskenraali Reixachiin, joka oli ampunut kuulan otsaansa alastomana peilin edessä?
Käsittämätön tapahtumasarja ahdistaa Georgesia, liukuu edestakaisin ajassa nykyisyyden ja menneisyyden välillä ja saa aikaan merkillisen ajattomuuden ja ikuisuuden vaikutelman.
Sen esiin nostama yö tuntuu äärettömältä.
Pimeyden täyttää satojen kavioiden kapse, sateenropina ja liejun maiskahtelu, tai kahden ihmisen huohotus heidän etsiessään toisiaan ja kamppaillessaan pimeydessä.
Aika ja ikuisuus sulavat varjoihin muistikuvien noustessa täysivoimaisina eletyn hetken rinnalle; yhdessä ne luovat kuvan traagisen järkyttävästä tapahtumasarjasta Ranskan luhistumisen kohtalokkaana vuonna.

Tammi 1963, 1p, 271 sivua.
Kovakantinen + kansipaperit.
Tammen Keltainen kirjasto.

Yhdistelen postimaksuja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 5.4.2024 5:04
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.