Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Tuulikki Jantunen: PÄHKINÄNSYDÄN. Valokuvat Raili Toivanen ja Maila Mustonen. 1967 Suomen Lähetysseuran kustannusliike. 199-sivuinen nidottu (pahvikantinen) kirja, jossa selästä liimattu kansipaperi, jossa selän taitteessa pientä repeämää, ehjä ja siisti kirja, ei merkintöjä. Kirjan tästä kappaleesta on lukujako painatusvaiheessa jäänyt pois. Valitamme tapahtunutta. Kustantaja.

Pähkinänsydän (1967) vie lukijan Afrikkaan. Bušmannileirin jokapäiväisten tapahtumien seuraaminen kahden valkoisen naisen silmin avaa näkymiä kyläyhteisöön, joka juuri on siirtymässä luontaistaloudesta maanviljelyn asteelle. Teos ei siirrä suomalaista lukijaa vin meille outoon seutuun outojen ihmisten keskelle, vaan samalla ajassa huimaavasti taaksepäin, todennäköisesti yhteen kaikkein primitiivisimmistä elämänmuodoista, joita maapallolta vielä voidaan löytää. Bušmannien elämä, heidän uskomuksensa ja maailmankuvansa, taivas- ja manalakäsitys, tarinat ja niihin liittyvä perimätieto, syömätavat, naimatavat, metsästys- ja parannustavat ym. välittyvät lukijalle aidosti silminnäkijän kuvaamana. Kirjassa on valokuvia ja pari karttaa. Teoksen johdannon on kirjoittanut akateemikko Kustaa Vilkuna.

Tuulikki Jantunen (1922 - 2011) oli Afrikan Kavangon alueen kielen ja kulttuurin tuntija. Namibian tieteellinen seura julkaisi hänen kirjansa Pähkinänsydän (1967) englanniksi nimellä Kernel vuonna 1999. Muita teoksia: Ruusupensas: Kertomuksia Etelä-Afrikasta (1958), Kuninkaan käskystä etelässä (1965; lastenkirja), Ken kulkee hän näkee (1964; Matias Sikondomboro, suomeksi kertoi Tuulikki Jantunen), lisäksi kielitieteellisiä teoksia kwangalin kielellä.

Sanit eli bušmannit ovat eteläisessä Afrikassa, Kalaharin autiomaassa, Botswanassa, Namibiassa ja Etelä-Afrikan tasavallassa elävä kansa. Sanien lähin sukulaiskansa ovat khoit eli hottentotit, joiden kanssa he muodostavat niin sanotun khoisan-ryhmän. Saneja arvioidaan nykyisin olevan noin 100 000 henkeä. Suomalaisten kirjoittajien teoksia: Tuulikki Jantunen: Pähkinänsydän (1967), Erkki Hynönen: Bushmannit viimeisellä hiekkadyynillään (1981),

 

2. Kalevi Lehtinen: SINULLE. 2007 Päivä Osakeyhtiö (22. painos). 144-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, kannen nurkassa taittumaa, ei merkintöjä. Teoksen 22. painos on ilmestynyt Missio Jyväskylä -evankelioimistapahtumaan syksyllä 2007 ja muutamalla alkusivulla on tietoa tapahtumasta.

Sinulle (1995) -kirja on kädenojennus Sinulle, joka koet tarvitsevasi muutosta elämääsi. Sinun on ehkä vaikea ottaa Jumalan rakkautta vastaan, koska siihen on niin vaikea uskoa. Mitä se merkitsee? Ota siitä selvää. Kuule, Sinua rakastetaan! sopisi myös tämän kirjan nimeksi, samannimisen TV-ohjelman mukaan. Eräs pikkukaveri tosin oli vääntänyt otsikon muotoon Varo, sinua rakastetaan. Oikeassa oli: varomme rakkautta mieluummin kuin otamme sitä vastaan. Jumalan rakkaudessa ei kuitenkaan ole mitään pelottavaa. Kirja on vapauttavaa ja haastavaa puhetta myös jo ratkaisunsa Jumalan puoleen tehneille: rukouksen, yhteyden, näyn ja voiman avulla jaksat jatkaa. Et ole enää omassa varassasi. Miljoonien joukossa Sinä olet tärkeä. Kalevi Lehtinen ei pelottele, ei syytä eikä lyö Raamatulla. Puhuessaan jokaisen ihmisen tarpeesta löytää elämänsä tarkoitus ja tuntea itsensä turvatuksi ja rakastetuksi hän osoittaa vastauksen löytyvän Jumalan luota. Avoimuudellaan ja rehellisyydellään hän vetää muut samalle viivalle kanssaan. Armo on alhaalla, käden ulottuvilla.

Kalevi Lehtinen (s. 1936 Helsinki - 2011 Helsinki) oli kansainvälisesti tunnetuin suomalainen pappi, evankelista ja lukuisten evankelioimistapahtumien ja missioiden puhuja. Jumala on hänen kauttaan vetänyt yhteyteensä miljoonia ihmisiä. Lehtinen on vihitty Suomen luterilaisen kirkon papiksi, mutta hän on jo pitkään työskennellyt Agape Europen palveluksessa Saksassa. Hän on asunut Saksassa vuodesta 1974. Suomalaisten tuntemaksi hän tuli tulkatessaan evankelista Billy Grahamin puheita Missio Helsingissä Helsingin olympiastadionilla 1987. Hän on myös tehnyt useita evankeliointimatkoja entisen Neuvostoliiton alueelle.

 

3. HÄN RAKASTAA. Vapaasti kerrotut: Johanneksen ensimmäinen kirje, Jaakobin kirje, Paavalin kirje efesolaisille, Paavalin kirje filippiläisille. 1972 Kansan Raamattuseuran säätiö. Kirjan kuvituksena on valokuvia (ilmestymisajankohdan) suomalaisista nuorista. 64-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä. 

Hän rakastaa (1972; englanninkielinen alkuteos Living Letters by Kenneth Taylor) kuuluu tunnettuun Living-sarjaan, joka on todellinen myyntimenestys kautta maailman: sarjan osia on jo myyty 9 miljoonaa kappaletta. Myös suomenkielisinä nämä kirjat ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton. Pohjana on englanninkielinen alkuteos, jonka on laatinyt tohtori Kenneth Taylor. Kirjoissa kerrotaan Raamatun tekstiä vapaasti nykykielellä. Sanoma on sama kuin Raamatussa: Jumala rakastaa ihmistä. Tämä rakkaus voi tehdä ihmisen elämän uudeksi.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 15 vrk 14 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 15 vrk 14 h 25 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.