Kuvaus

MTV3:n uutis- ja ajankohtaistoimituksen itsenäisyyspäivänä 2006-2008 kolme esittämää dokumenttia sotiemme muistoa kunnioittaen:


Aseettomana sodassa
Rauhan puolesta-sotaa vastaan
Valkoinen kuolema


Aseettomana sodassa:
Jatkosodan aikana Suomessa oli yli 200 000 lottaa, joiden työ oli korvaamatonta. Dokumentin keskushahmoksi nousee Marjatta Usva, joka työskenteli Kaatuneiden Evakuointikeskuksessa, jossa kaatuneet puhdistettiin, pestiin ja pantiin arkkuihin ennen viimeistä matkaa. Se oli henkisesti äärimmäisen raskasta työtä. Ohjelma valottaa myös muiden lottien toimintaa.

Rauhan puolesta-sotaa vastaan:
Dokumentti on koruton läpileikkaus Suomen rauhanturvatoiminnasta, sen alkamisesta Suezilla 1956 aina Afganistaniin asti. Ohjelmassa kokeneet rauhanturvaajat kertovat työstään ja vaaratilanteista vaativissa oloissa. Selviää mm. Että Suezille lähtijöillä oli jalkineina monot! Työ Kosovossa, Tsadissa tai Afganistanissa vaatii aivan eri tason varustusta ja koulutusta kuin runsaat 50 vuotta sitten. Ohjelmasta ilmenee millaisten haasteiden edessä rauhanturvaaminen on tänään.

Valkoinen kuolema:
Suomessa vaiettu ja miltei tabu aihe on ollut mamme sotapropaganda Neuvostoliittoon vuosina 1939-44. Valkoinen kuolema paljastaa seikkaperäisesti miten Suomen propaganda kehittyi, kuka siitä vastasi ja keille sekä miten sitä Neuvostoliitossa yritettiin kohdistaa. Talvisodan suurvoittojen myötä suomalaiset saivat propagandansa käyttöön kauhuefektin – pakkasen tappamat neuvostosotilaiden massat! Ohjelma selvittää myös miten propaganda sodan pitkittyessä ensin kehittyi ja sitten muuttui.





Kesto:
75 min

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 88 vrk 12 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,50 € Sulkeutuu 88 vrk 12 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.