Tuote on myyty käyttäjälle rokkidiggari hintaan 9 €

Kuvaus

2023 Recovery

Stenari and the Snake Oil Company on kotimainen yhtye, jonka yhteydessä tulee mieleen vanha vitsi Blues Brothers -elokuvasta. Tältä bändiltä näet onnistuu kumpikin musiikin muoto, niin country kuin myös western. Viime kesänä 30 Minute to the Show -sinkullaan esittäytynyt yhtye henkilöityy vahvasti myös trubaduurina operoivaan Marko ”Stenari” Stenströmiin, mutta pitkäsoitolla kuullaan tuhdimpaakin bändisoittoa.

Pitkän päivätyön musiikkibisneksessä tehnyt Stenari on ehtinyt puuhailla kaikkea muuta paitsi suurta rakkaudenaihettaan. Niinpä debyyttialbumi ilmestyi vasta nyt, kun ikää mittarissa on jo 57-vuotta, vaan bootsi ei edelleenkään paina jalkaa. Sadan keikan vuositahti pitää herran kiireisenä ja countryklassikoiden jatkoksi voidaan nyt soittaa myös levyllistä omaa materiaalia, jota ei tarvitse häpeillä tai piilotella.

Stenari siis rakastaa countrya ja se kuuluu läpi yllättävänkin kirjavan pitkäsoiton. Kuvaan kokonaisuutta kirjavaksi, koska Stenari osaa niin rockabillyn, countryrockin, rakkausballadien kuin kitkerien vuodatustenkin luonnin. Yhtenä hetkenä Speedball rokkaa kuin Georgia Satellites ja toisena taas Hell’s Riders soi kuin vuoden 1954 Johnny Cash ja Carl Perkins yhdessä. Nimet ovat kiistatta kovia, mutta niin ovat nämä biisitkin. Kirjaimellisesti hyytävä Stalker sanailee mustaksi vinksahtaneesta rakkaudesta kevein soundein ja pistävin lyriikoin. Puvut ovat mustia, ajat mustempia.

Kuten todettua, Stenari hallitsee alan monet eri linjat ja onneksi kiekolta löytyy myös vähemmän varjoisia kohtia. It Won’t virnuilee elämän kokkareisuudelle boogiepopot jalassa ja Messed Up löytää traagisuudesta myös mustaa huumoria – tai niin ainakin kuulemani tulkitsen. Itseironia on herkkä laji, mutta jokin suomalaisessa ajattelutavassa loksahtaa kohdilleen countryn muodossa, kun osuu vain kohdilleen. Keveäksi voi tulkita myös tositapahtumia vuodelta 1895 listaavan Crash at Crushin, joka toteaa tapahtuneen ja keikkuu raiteillaan jopa viehkeästi.

Pitää se paikkansa: niin country kuin myös western toimivat Stenarin käsittelyssä. Valtaisa rakkaus alaan kuuluu läpi, mutta ei häivytä pois alkuperäistä asiaa, eli itse Stenaria.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
9 €
Ilmoitus on sulkeutunut 14.3.2024 21:42
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.