Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Kaijamari Sivill.

1. painos: WSOY, 2007. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Loisto, 2008. Nidottu.

Borders Original Voices -palkinto 2007, Somerset Maugham -palkinto 2008. Arthur C. Clarke -palkintoehdokas 2008, Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2008.

Hai hyökkää – pakene henkesi edestä!

Eric Sanderson on hädissään: hän on menettänyt täysin muistinsa. Psykiatri kertoo, että sen on aiheuttanut rakkaan ihmisen järkyttävä poismeno, ja vakuuttaa, että hoito auttaa.

Eric saa salaperäisiä kirjeitä, joita psykiatri kieltää avaamasta. Kiellosta huolimatta hän lukee kirjeitä, joissa väitetään, ettei psykiatri voi auttaa häntä jäljittämään menneisyyttään. Kirjeiden neuvoilla hän sen sijaan pystyisi voittamaan vaarat, joihin pian joutuisi. Eric saa tietää salakirjoitetuista teksteistä, jotka hänen on selvitettävä, ja muistia ahmivasta haista, jota vastaan hänen on taisteltava. Hänen tarkoin hallittu elämänsä muuttuu hurjaksi pakomatkaksi, joka ylittää arkitodellisuuden rajat.

Brittiläisen esikoiskirjailijan Steven Hallin vauhtijännäri on uskomaton kansainvälinen menestys – se oli Lontoon kirjamessujen kuumin puheenaihe 2006, sen oikeudet on myyty 30 maahan, ja siitä on suunnitteilla elokuva. Mestarin ottein kirjoitettu trilleri tuo mieleen unohtumattomia jännärielämyksiä David Lynchistä William Gibsoniin, Matrixiin, Tappajahaihin ja Da Vinci -koodiin.

Steven Hall (s. 1975 Derbyshiressä) on opiskellut kuvataidetta Sheffield Hallam Universityssä. Tämä näkyy Haitekstin omaperäisessä ja mielikuvitusta ruokkivassa ”kuvituksessa”.

Arvostelut kiittävät haitekstiä:

”Häikäisevän hyvä romaani – – älykäs, hauska, koskettava ja kaihomielinen. Vaikka tämä mielikuvituksen ja toiminnan ainutlaatuinen sekoitus on jo saanut erään internet-kriitikon kutsumaan kirjaa ’ideaksi jollaisen saa vain kerran elämässä’, olen varma, että tämä on vain hämmästyttävän uran alku.” – Stuart Kelly, Scotland on Sunday

”Kerrankin romaani, joka on erilainen kuin kaikki aikaisemmin lukemani kirjat.” – Matt Thorne, The Independent

”Steven Hall on tehokas sekä kauhu- että seikkailutarinan kirjoittajana.” – Patrick Ness, The Guardian

”Hänen harvinaisen rikas mielikuvituksensa ja varma juonenkuljetuksensa tekevät romaanista kihelmöivän jännittävän. – – Kiehtova ajatusleikki ideoiden voimasta ja identiteetin saloista yhdistyy hurjaan haijahtiin.” – Chris Power, BBC Collective

”Steven Hall on kekseliäs, hauska ja erittäin älykäs kirjoittaja. – – Kirjassa on kaikuja kyberpunkista, Borgesilta ja Austerilta; on meriseikkailua, menetettyä rakkautta ja tutkielmaa siitä, millaista on olla ihminen älykoneiden aikaan. Haiteksti on huikean hauska, suosittelen sitä lämpimästi.” – Audrey Niffenegger

”Kirjallinen hai syö muistoja omaperäisessä älyllisessä jännärissä.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


6 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 15.5.2024 16:02
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.