Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hyväkuntoinen tiiliskivi mielenjärkäleestä ....

Linkistä:
http://www.netlife.fi/users/msiivola/krit/meidan_herramme_muurahaisia.html
"
Irving Stonen Freud-elämäkerran sävy on positiivinen, hillityn ihaileva. Kirja kattaa Freudin elämän 26-vuotiaasta hänen Englantiin v. 1938 pakenemiseensa saakka. Stone on sangen onnistuneesti yhdistänyt valtavan joukon asiatietoa ja fiktiivisen kerronnan suorine dialogeineen. Tämä kertomus Freudin purjehtimisesta ja törmäilystä niin ihmisiin kuin ideologioihin on kuin paraskin psykodekkari; henkevää sanamittelöä, teorioiden miekkataistelua, dramaattisia potilaskertomuksia. Sen monikerroksellisuus tekee lukemisen helpoksi ja antoisaksi. Kirja on mitä sopivin myös ja eritoten maallikoille.

Kuinka pitkälle yksityiskohtiin Stonen kuvaus pitää ulkonaisissa tapahtumissa paikkansa, on mahdotonta sanoa, mutta yleisesti voimme varmaan todeta että riittävän pitkälle. Dialogeissa ja Freudin omien mielenliikahdusten yksityiskohtaisessa kuvauksessa suotakoon Stonelle taiteilijan vapaus, koskapa hän sangen hyvin tuntuu tavoittaneen Freudin tyylin. Hän sijoittaa Freudin niin runsaan ja elävän ympäristökuvauksen keskelle, että todella voi uskoa hänen kuusi vuotta yhtäjaksoisesti kestäneen Freud-työnsä aikana myös henkilökohtaisesti kiertäneen nuo paikat. Henkilökohtaiset kiitokset työnsä edistämisestä hän esittää peräti 145 henkilölle. Työn suuruuttaa heijastaa myös kuusitoistasivuinen tiukkaan pakattu tekstimassa: lähdeluettelo.

Onkin kiinnostavaa lukea niistä samoista tapahtumista, joita niin monet muut henkilöt ovat kuvanneet. Mieleeni tulevat monet riidat, joiden osapuolet selostavat ulkoiset tapahtumat miltei samalla tavoin, mutta aivan pienin nyanssein onnistuvat muuttamaan vastapuolen perkeleeksi. Viime aikoina ilmestyneistä kirjoista on mielenkiintoisinta verrata em. Millerin ja Massonin teoksia, C.G. Jungin omaelämäkertaa (Jung: Unia, ajatuksia, muistikuvia. WSOY 1985) ja tätä Stonen yli kuusisataasivuista lyhennettyä (!) suomenkielistä laitosta.

En ole oikein varma, onko Stonen suupieli yhtään vetäytynyt vinoon hänen kuvatessaan Freudin uskonluutumaa siteeratessaan Freudin kirjoitusta siitä, kuinka hän on kestänyt aikalaistensa kritiikin
"
Voittajalle postikulut;raha tililleni ja kirjapaketti postiin!

Muut kohteeni näet tästä linkistä!

Fennica-tiedot alla :
Tekijä(t): Stone, Irving
Teoksen nimi: Sigmund Freud / Irving Stone ; suom. Ilkka Rekiaro
Julkaisija: Porvoo Hki Juva : WSOY , 1986 (Juva
Ulkoasu: 635, [1] s. ; 23 cm
Sarja: (Profiili-sarja)
Alkuteos: The passions of the mind
Huomautus: Suom. lyh. laitos

Aineisto: kirja
ISBN: 951-0-13692-1 (sid.) , 178 mk
Kohdehenkilö: Freud, Sigmund
Luokka: UDK:929 Freud
UDK:159.9
Muu(t) tekijä(t): Rekiaro, Ilkka

 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

25 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 31.8.2018 20:19
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.