Kuvaus

Kaksi kirjaa ja alkuperäslaatikko.

Tekijä: Kokki Kari-Paavo - ym. (toim.) 
ISBN: 951-0-29253-2
Tuoteryhmä: Taide, arkkitehtuuri, muotoilu, sisustus 
Kustantaja:W&G 
Kieli: suomi
Painovuosi: 2006
Painos: 1
Sivumäärä: 352
Sidonta: Sidottu kansipaperilla

Suomen antiikkiesineet -kirjasarjan neljäs ja viimeinen osa on nimeltään Jugendista modernismiin . Weilin+Göösin julkaisema kirjasarja on ensimmäinen kokonaisesitys maamme esineellisestä kulttuuriperinnöstä ja taidekäsityöstä.

Jugendista modernismiin -teos alkaa Eliel Saarisensuunnitelmasta Suur-Merijoen kartanon sisustukseksi vuonna 1903 ja päättyy Oiva Toikan uusimpiin lasiteoksiin 2000-luvulta, siis tulevaan antiikkiin. Siinä välissä esitellään kuvin ja sanoin satoja Suomesta löytyviä, usein Euroopassa ja Venäjällä valmistettuja antiikkiesineitä.

- Vaikka meiltä on aina puuttunut oma vaikutusvaltainen hovi ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet, on meille kehittynyt vahva ja ja omaleimainen esinekulttuuri, toteaa kirjasarjan toimituskunta.

- Sekä lännestä että idästä vuosisatojen aikana meille päin tulleet vaikutteet on täällä osattu soveltaa omaan mittakaavaan sopiviksi ja ne ovat vuosisatojen aikana muovanneet meille vankan eurooppalaisen pohjan, joka 1900-luvulle tultaessa osoittaa voimansa.

Suomalainen muotoilu on sittemmin ollut myös antajana muualle maailmaan päin.

Samanaikaisesti neljännen osan kanssa ilmestyi erillinen Hakemisto-osuus, johon on listattu muun muassa mestareita ja esineleimoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 37 vrk 16 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

60 € Sulkeutuu 37 vrk 16 h 13 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.